ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:248/1378)

Sernik bakaliowy 65

łyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego i 0,5kg tłustego) 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki kremówki 6 jajek 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 1 łyżeczka esencji waniliowej skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy skórka otarta z limonki 150g rodzynek moczonych

Raj dla Podniebienia
Sernik amaretto 121

sernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was!   Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru

Raj dla Podniebienia
Sernik z musem mandarynkowym, ricottą i goździkami 90

mandarynkami. Zróbcie!     Składniki (na małą tortownicę) spód 150g herbatników czekoladowych 50g stopionego masła masa serowa 70g miękkiego masła 600g twarogu półtłustego 200g serka ricotta 3 łyżki śmietanki kremówki 4 jajka 6-7 mandarynek + 1-2 do ozdoby 1 szklanka cukru 3-4 goździki 1/2 laski wanilii Wykonanie: Herbatniki pokruszyć lub rozdrobnić w blenderze. Wymieszać ze stopionym masłem

Raj dla Podniebienia
Risotto z kurkami, zielonym groszkiem i kiełbaską pepperoni 98

kabanosy pepperoni 170-200g ryżu arborio 1 łyżeczka kolendry w proszku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta suszonej bazylii szczypta suszonego tymianku sól, pieprz (do smaku) 3/4 szklanki śmietanki kremówki 100g tartego parmezanu świeża natka pietruszki oliwa z oliwek 1-2 łyżeczki masła Wykonanie Na średniej wielkości patelni roztop masło i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula lekko

Raj dla Podniebienia
Czekoladowe muffinki z zieloną posypką. 128

masła 2 jajka 1/2 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany (12 lub 18%) dżem malinowy polewa : 40 g deserowej czekolady, 40 g śmietany kremówki (30 lub 36%) posypka : garść zmielonych pestek dyni (mogą być solone) Wykonanie: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Całe jajka ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodawać

zadanie-gotowanie
Rolada z kremem śmietankowym i galaretką 198

Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru Masa śmietanowa: 500 ml kremówki 1 zagęstnik do śmietany 4 łyżki cukru pudru + 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, odstawić do całkowitego zgęstnienia a następnie pokroić w kostkę i odłożyć. Białka

Domowa cukiernia Ewy
Porzeczkowiec całkiem inny. 150

czas miksując aż powstanie gładka masa. Dodatkowo: 1 duży słoik dżemu porzeczkowego (400 g) 1 puszka masy krówkowej 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie krakersów 400 ml śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru waniliowego Do nasączenia biszkoptu: 100 ml wody 2 łyżeczki cukru trochę soku z cytryny Biszkopt nasączyć, na to wyłożyć masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki

Agusiowe smakołyki
Muffiny jogurtowe z melisą 120

rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. (Mogą delikatnie opaść.) Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i udekorować nią muffiny. Ciastka można dodatkowo ozdobić listkami melisy i startą skórką z cytryny

Di gotuje
Pełnoziarnisty makaron w sosie śmietanowym ze szparagami. 93

idealne, polecam! Składniki; 20 dag makaronu pełnoziarnistego 1 filet (pojedynczy) z kurczaka sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła klarowanego przyprawa do gyrosa do smaku 200 ml śmietany kremówki 30% pół pęczka zielonych szparagów Przygotowanie; Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wkładamy masło, mięso kroimy w kostkę dodajemy na patelnię. Po kilku minutach wlewamy śmietanę, doprawiamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Szparagi zapiekane z serem. 685

się aromatyczne serowe nitki, które powstają gdy sięgamy widelcem po kolejną porcję, są po prostu genialnym bonusem :) Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki roztopionego masła 150 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki startej mozzarelli 1/2 szklanki startego parmezanu (lub/i 1/2 szklanki startego cheddara) sól i świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Szparagi pozbawić stwardniałych końcówek i umieścić w naczyniu

zadanie-gotowanie
łaciaty sernik z pianką i rosą 511

łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 300 ml śmietanki kremówki 120 ml oleju 1 szklanka cukru pudru skórka otarta z pomarańczy 1/2 szklanki rodzynek na piankę: 5 białek 1/2 szklanki cukru Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie nierówne części

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Risotto ze szparagami 222

ryżu do risotto arborio około 10 szparagów 1/2 szklanki wina białego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 cebulki szalotki 3 łyżki startego parmezanu 3 łyżki śmietany kremówki Cebulę obieramy, bardzo drobno kroimy. Szparagi myjemy i przekrajmy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i oliwę. Dodajemy szparagi i podsmażamy około 5 minut. Zdejmujemy z ognia

Ania i Marcin gotują
Placuszki z mozzarellą i pomidorami 128

Wytrawne placki z dodatkami  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz pół szklanki kremówki suszone oregano pasta z suszonych pomidorów w 1 duży pomidor malinowy kulka mozzarelli ząbek czosnku     Przygotowanie   Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem

R'n'G Kitchen
Cytrynowy puch 4188

cytrynową piankę i wstawiamy całość do lodówki. Gdy galaretka stężeje przystępujemy do ostatniego etapu. Żelatynę zalewamy 70ml wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy do schłodzenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę (mniej więcej 1-2 łyżki) łączymy z zimną, płynną żelatyną i mieszamy. Tak zahartowaną żelatynę łączymy teraz z resztą śmietany

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania