ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:248/1378)

tort bakaliowy z konfiturą figową 172

łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju na przełożenie: 2 łyżki rodzynek garść suszonych śliwek 1/3 szklanki rumu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich słoiczek konfitury z fig 400 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu na dekorację: 300 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka truskawki  świeże kwiatki (np. bez) Śliwki posiekać, wymieszać z rodzynkami i zalać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Shrek 147

cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 900 ml zielonego soku 3 budynie waniliowe lub śmietankowe Masę śmietanowa: 660 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru 2 zielone galaretki 250 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 zielone galaretki np. agrestowe 500 ml gorącej wody Sposób wykonania:  Białka oddzielamy od żółtek

Cukiernia Pychotki
Tarta czekoladowa z Oreo i truskawkami 98

ilością masła i wykładamy zmiksowane ciastka z masłem. Palcami dokładnie wylepiamy dno i brzeg formy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia kremu.  Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady  50 g masła truskawki do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę topimy  w kąpieli wodnej razem z masłem.   Śmietanę ubijamy

bistro mama
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 114

wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią ilość różowego barwnika. Całość naprzemiennie przełożyć do worka cukierniczego. Muffiny udekorować bitą śmietaną

Di gotuje
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 136

tarty z cukinią: 4 cukinie baby (ok. 300 g) garść zielonej, młodej fasolki lub żółtej 20 g masła 1 pęczek dymki 1 pęczek szczypiorku 3 jaja 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka posiekanych listków świeżego oregano (z 1 sporej gałązki) 1 łyżka listków świeżego tymianku sól, pieprz Przygotowanie tarty z cukinią: Do misy malaksera włożyć wszystkie składniki ciasta (mąkę

Moja Delicja
Ciasto z truskawkami i galaretką 148

masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 300ml śmietany kremówki 125g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Poza tym: 0,5 kg truskawek 2 galaretki […] Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Masło orzechowe 186

suchego słoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno z daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi czy łagodnymi. Jego wyjątkowość polega nie tylko na wartościach odżywczych w nim zawartych, ale również wszechstronności zastosowania. Indeks glikemiczny orzechów laskowych wynosi

mojewypiekiinietylko
Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią 67

imbiru sól i pieprz kolorowy danie 400g filetu z indyka tłuszcz do smażenia 1 puszka pomidorków 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 150g soczewicy 1 marchewka 4 łyżki śmietany kremówki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę. Do naczynia wlać jogurt, dodać przyprawy i przełożyć pokrojonego indyka

Raj dla Podniebienia
Semifreddo z malinami i bezami 97

Przygotowuje się go bardzo szybko, potrzeba tylko czasu na mocne schłodzenie i już możemy uraczyć naszych gości niecodzienną porcją słodkości. Gorąco polecam! Składniki:  /inspiracja White Plate/ 450g śmietanki kremówki 100g bezów 3 czubate łyżki cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 100g mrożonych malin 2 opakowania rureczek wafelkowych (użyłam Crispy Rolls Milky

Raj dla Podniebienia
Sernik bakaliowy 56

łyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego i 0,5kg tłustego) 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki kremówki 6 jajek 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 1 łyżeczka esencji waniliowej skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy skórka otarta z limonki 150g rodzynek moczonych

Raj dla Podniebienia
Sernik amaretto 111

sernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was!   Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru

Raj dla Podniebienia
Sernik z musem mandarynkowym, ricottą i goździkami 76

mandarynkami. Zróbcie!     Składniki (na małą tortownicę) spód 150g herbatników czekoladowych 50g stopionego masła masa serowa 70g miękkiego masła 600g twarogu półtłustego 200g serka ricotta 3 łyżki śmietanki kremówki 4 jajka 6-7 mandarynek + 1-2 do ozdoby 1 szklanka cukru 3-4 goździki 1/2 laski wanilii Wykonanie: Herbatniki pokruszyć lub rozdrobnić w blenderze. Wymieszać ze stopionym masłem

Raj dla Podniebienia
Risotto z kurkami, zielonym groszkiem i kiełbaską pepperoni 87

kabanosy pepperoni 170-200g ryżu arborio 1 łyżeczka kolendry w proszku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta suszonej bazylii szczypta suszonego tymianku sól, pieprz (do smaku) 3/4 szklanki śmietanki kremówki 100g tartego parmezanu świeża natka pietruszki oliwa z oliwek 1-2 łyżeczki masła Wykonanie Na średniej wielkości patelni roztop masło i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula lekko

Raj dla Podniebienia
Czekoladowe muffinki z zieloną posypką. 120

masła 2 jajka 1/2 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany (12 lub 18%) dżem malinowy polewa : 40 g deserowej czekolady, 40 g śmietany kremówki (30 lub 36%) posypka : garść zmielonych pestek dyni (mogą być solone) Wykonanie: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Całe jajka ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodawać

zadanie-gotowanie
Rolada z kremem śmietankowym i galaretką 173

Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru Masa śmietanowa: 500 ml kremówki 1 zagęstnik do śmietany 4 łyżki cukru pudru + 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, odstawić do całkowitego zgęstnienia a następnie pokroić w kostkę i odłożyć. Białka

Domowa cukiernia Ewy