ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:243/1378)

3 Bit 532

zrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem. Składniki: 2 duże opakowania herbatników petit beurre (500 gram) 1 puszka masy kajmakowej (ja użyłam masę kukułka) 500 ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 250 g masła

Kuchnia u Bietki
Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami 193

deser o polskich smakach to coś, co uniesie Wasze kąciki ust w słodkim uśmiechu. Koniecznie spróbujcie! :D Dyniowa panna cotta z musem jabłkowo-żurawinowym i migdałami Potrzebujesz: 300ml śmietanki kremówki 100ml mleka 200g dyniowego puree 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 3-4 łyżeczki cukru 2 szczypty mielonych goździków 1 szczypta mielonego cynamonu  1 szczypta mielonego imbiru

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik kokosowy z żelką pomarańczową 161

Wyłączamy mikser. Do rozpuszczonych i przestudzonych cukierków wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczką aby masa się nie zważyła, zahartowaną przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Szybki piernik – najlepszy 173

przełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną

nietylkopasta.pl
Szarlotka w słoiku.Deser jabłkowy bez pieczenia. 229

duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone szczypta cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: 1) Płatki migdałów delikatnie podprażyć na suchej patelni. 2) Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić

Fitsweet.me
Piernik przekładany galaretką z dżemem/powidłami śliwkowymi 488

garnuszka i zagotować. Całość zdjąć z palnika, dokładnie wymieszać z galaretką i delikatnie ostudzić (ale tak, aby masa mocno nie zastygła). Gotowym przełożeniem posmarować piernikowe blaty. Przygotować polewę. Kremówkę należy podgrzać, zdjąć z palnika i do garnuszka dodać posiekaną czekoladę. Po odczekaniu 2-3 minut całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić aż polewa lekko zgęstnieję Gotową polewą posmarować wierzch oraz

Di gotuje
Najlepsze ciasto 3 Bit na krakersach 1006

ciasta, które mają u nas wielkie wzięcie. Zawsze mile widziane są szarlotka i ciasto z kremem więc ciasto 3bit również jest na liście bestselerów. W tym cieście jest kremowa masa budyniowa, lekka bita śmietana, słodki kajmak, a całość przełamuje lekko słony smak kruchych krakersów. Próbowałam robić to ciasto na zwykłych herbatnikach , ale to już nie to samo. Zdecydowanie krakersy pasują

Smaczna Pyza
zupa pieczarkowa z mielonym mięsem i ziemniakami 229

zimowe obiady . składniki: 3 duże ziemniaki 1 litr wody (lub bulionu) 1 cebula 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 1/2 kg pieczarek 1 pęczek pietruszki 100 ml śmietany kremówki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz   wykonanie: W dużym garnku gotuję wodę, do której wrzucam pokrojone w dość drobną kostkę ziemniaki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażam posiekaną cebulę i dodaję

babka w formie
Kostka malinowo-czekoladowa 138

jajka 185 g drobnego cukru do wypieków cukier waniliowy 1/2 szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać

Pieguskowa Kuchnia
Naleśniki z serem zapiekane z sosem waniliowym 237

Nadzienie serowe: 600 g twarogu mielonego z wiaderka, 3 łyżki cukru, 2 żółtka. Sos waniliowy: 3 żółtka, 4 łyżki cukru,  ziarenka z 1 laski wanilii, 250 ml śmietany kremówki. Dodatkowo: cukier puder do posypania. Naleśniki zapiekane z sosem waniliowym to idealne danie, które można zaserwować zarówno na śniadanie jak i na obiad. Po upieczeniu naleśniki są i mięciutkie

Świat Domowej Kuchni
ROLADA ŻYRAFA ZE ŚMIETANĄ I BANANEM 149

jajek * 6 łyżek cukru * 3/4 szklanki mąki pszennej * 80 ml wody * 45 ml oleju * 2 łyżki kakao   (użyłam Skworcu) Składniki na masę śmietanową: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2-3 łyżki cukru pudru * 2 banany Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i wodę, wymieszać mikserem. Następnie dodać przesianą

Zrób to smacznie
Ciasto czekoladowo adwokatowe z ganache 174

kakao 180 ml adwokatu 180 g mąki orkiszowej T 650 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka Ganache: 100 g czekolady mlecznej do rozpuszczania 50 ml kremówki 30% 50 ml adwokatu 1 łyżeczka masła maliny i jeżyny do dekoracji Przygotowanie: W garnku roztopić masło dodać czekoladę, cukry, kakao, kawę i adwokat. Wymieszać i podgrzewać aż wszystko się roztopi

Ala piecze i gotuje
Pasta waniliowa 264

Pastę waniliową można przechowywać nawet 3 lata. Skład pasty waniliowej (marki Nielsen-Massey): cukier, woda, ekstrakt waniliowy (20%), ziarna wanilii (2%), zagęstnik naturalny: tragant. Jakie ma zastosowanie? Idealna do ciast, kremów, mas cukierniczych, deserów, sosów, a nawet moich ukochanych domowych lodów waniliowych. Wygodna i szybka w użyciu, a co najważniejsze niezwykle aromatyczna. Dla porównania: 1 łyżka = 1 laska wanilii

Słodkie okruszki
MAKOWIEC NA BISZKOPCIE 176

przyszły Święta Bożego Narodzenia i ten pyszny placuszek zagościł na moim stole. Mak nie jest suchy, a w połączeniu z biszkoptem smakuje super. Dla osób które jednak wolą ciasta z kremem proponuję ciasta upiec osobno i przełożyć ulubioną masą. Smacznego :) SKŁADNIKI NA MAK : 0,5 kg maku 3 jajka 1 szklanka cukru 15 dag masła 2 łyżki miodu 4 łyżki

Pani na deser
Solony karmel 137

wszystkiego... no prawie do wszystkiego 💗. Ja przetestowałam go przy robieniu  waniliowych lodów . Zapraszam po przepis. Solony karmel Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g brązowego cukru 150 g kremówki 30% 20 g masła  w temperaturze pokojowej 1/3 łyżeczki grubej soli morskiej Wykonanie:  Na suchą patelnię wsypujemy cukier, podgrzewamy na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Ważne

Kulinarne przygody Gatity