ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:241/1378)

Makaron z sosem cztery sery 315

Przepis pochodzi ze strony Doradca Smaku , choć trochę wzbogacony. Dla fanów makaronu polecam wypróbować Składniki: 500g makaronu rurki (penne) 150 g boczku surowego wędzonego 1 szalotka 250 ml śmietany kremówki 30% biały pieprz gałka muszkatołowa majeranek 150 ml bulionu warzywnego (u mnie rosół) 100 ml białego wina wytrawnego 100g sera koziego 150-200g sera gouda 100g sera z niebieską

Mam apetyt na ...
Wątróbka drobiowa z pieczarkami w sosie śmietanowym 285

grubo. Cebulę podsmażyć lekko na patelni po wątróbce, dorzucić do niej czosnek i po chwili wrzucić pieczarki. Posolić lekko i smażyć na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje. Śmietanę kremówkę wlać do podsmażonych pieczarek i cebuli. Na wolnym ogniu gotować, aż śmietanka lekko się zredukuje. Dorzucić do niej wątróbkę i dusić jeszcze przez chwilkę - wątróbka nie może być surowa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia 145135

Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to gorąco polecam :) […] The post Ciasto

Kulinarne Przeboje
Jesienna Pani Walewska 179

obrotach miksera. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g masła, w temperaturze pokojowej

kulinarnyswiatdomi
Sernik miodowy z cynamonem (pieczony) 193

wyściełać i niczym nie smarować.) Spód z formą schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Przygotować masę serową. Twaróg zmiksować z jajkami, dodać cukier, miód i po wymieszaniu - kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie

Di gotuje
Torcik Raffaello Z Alkoholem 347

biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Na krem: 250 gr mascarpone 4 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 30-36 % około 100 gr wiórków kokosowych 3-4 łyżki wódki bądź likieru kokosowego Na kulki raffaello: reszta kremu z obłożenia tortu lub/i przełożenia 1/2 suchego wafla (andruta) wiórki kokosowe

Gotowanie...to proste !
SERNIK NA ZIMNO Z GRANATEM 190

kostkę ananasa.  Spód ciasta jest kruchy zrobiony z herbatników.  Składnik: 600 g tłustego białego sera 120 g cukru  2 łyżki soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki  250 g kruchych ciasteczek 40 g masła 1/4 łyżeczki soli 3 łyżeczki żelatyny  1 duży owoc granatu Przygotowania: Ser miksuje na gładką masę, dodaję cukier, sok z cytryny

Kukuleczki
KREM ORZECHOWO- CZEKOLADOWY DOMOWA "NUTELLA" 234

ciasteczek, naleśników i kanapek.  Dla mnie do jedzenia "ze słoika". Składniki 250 g dobrej, gorzkiej czekolady (możecie użyć też mlecznej) ok 150 ml wody 300 ml śmietanki kremówki 30 %  80 g cukru 50 g masła 50 g orzechów laskowych opcjonalnie ziarna z 1 laski wanilii Przygotowanie Piekarnik nagrzejcie do 200 st. Na blachę wsypcie orzechy, prażcie je około

OliveandThyme
AKSAMITNY KREM CHRZANOWY 203

ponieważ chrzan o tej porze roku jest niezbędny w naszej diecie, podejrzewam, że jeszcze nieraz przekieruję Was na te stronę :) Póki co jednak, zapraszam: Składniki 200 g śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki tartego chrzanu sól himalajska do smaku Przygotowanie Schłodzoną śmietanę dobrze ubijcie- powinna być gładka i sztywna. Dodajcie sok z cytryny, chrzan i sól

OliveandThyme
CZEKOLADOWE CIASTO Z BANANAMI I SOSEM TOFFI 187

kakao 1 łyżka mleka 100 g dobrej, gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 1 banan, obrany i pokrojony w plastry do posypania cukier puder sos toffi: 250 ml śmietanki kremówki 150 g brązowego cukru 75 g masła 1/2 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie Najpierw przygotujcie sos toffi: wszystkie składniki umieśćcie w rondlu, podgrzewajcie, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuściły się i połączyły

OliveandThyme
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W ŚMIETANOWO-SEROWYM SOSIE 173

pozostałości po  kurczaku na soli  , ale mogą to być też lekko wcześniej podsmażone piersi z kurczaka), pokrojonego na dowolne kawałki 3 ząbki czosnku 300 ml śmietany kremówki 2-3 garście startego parmezanu (lub więcej jeśli lubicie ;)) masło (klarowane) do smażenia sól, pieprz makaron Przygotowanie Białe szparagi umyjcie i obierzcie, zielone tylko umyjcie. Odłamcie z nich zdrewniałe końce (trzymając

OliveandThyme
TARTA Z KARMELIZOWANYM CZOSNKIEM I KOZIMI SERAMI 169

octu balsamicznego 1 niecała łyżka cukru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku + do posypania 100 g miękkiego sera koziego 100 g twardego sera koziego 2 jaja 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki kwaśnej śmietany sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Zróbcie spód tarty- zimne masło posiekajcie razem z solą i mąką (możecie użyć w tym celu malaksera). Kiedy składniki połączą się

OliveandThyme
MAKARON Z BROKUŁAMI (I BOCZKIEM? ) W SEROWYM SOSIE 168

Składniki dowolny makaron brokuły 150 g wędzonego boczku 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie lazur) sól, swieżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa, trochę cukru Przygotowanie Boczek pokrójcie na wąskie paski, wysmażcie na suchej patelni (lub w piekarniku), aby stał się chrupiący. Odsączcie na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, odłóżcie. Brokuły umyjcie, podzielcie na różyczki

OliveandThyme
Kremowe ciasto cappuccino 356

stopniach. Po wystudzeniu zdjąć papier, przekroić biszkopt na 3 blaty.  Masa serowa Składniki: 600g serka homogenizowanego u mnie Jogobella 150g cukru 1 cukier waniliowy ( 3 łyżeczki) 600ml śmietanki kremówki 30-36% 125g kawy czekoladowej cappuccino 3 łyżeczki naturalnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklanki wrzącej wody Dodatkowo: Do posypania ciasta kakao Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając

W garach u Gosi
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 252

małym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej masy. Gorącą masę makową wykładamy na biszkopt i wyrównujemy wierzch. Studzimy przed wyłożeniem kolejnej warstwy. Składniki – masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodając na koniec letnią żelatynę. Miksujemy i wykładamy

Trzeci talerz