ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:245/1378)

Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 198

warto!  A tak zostawiam Was z przepisem. Miłej niedzieli! źródło: przepiśnik Mamy Składniki: 1kg sera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie herbatników digestive Wykonanie: Ser dzielimy na 3 części Po 2 z każdego rodzaju czekolady roztapiamy w kąpieli

U Fiolki
Domowe masło ze śmietany (krok po kroku) 1658

niż objętość śmietany, i najlepiej żeby była wysoka, gdyż śmietana podczas ubijania będzie chlapać. 2. Mikserem na najwyższych obrotach ubijam śmietanę. Na początku śmietana urośnie, tak jak przy ubijaniu kremówki na krem do tortów. 3. Nie przestaję ubijać i po kilku minutach bita śmietana "siada", zaczyna się warzyć, jej konsystencja przypomina kaszkę mannę. 4. Ubijam dalej, zaczynają się oddzielać grudki

Obiad gotowy
Kostka piernikowo - brzoskwiniowa (bez pieczenia) 161

wyłożonej papierem do pieczenia/folią aluminiową, na wierzchu wyłożyć cienką warstwę galaretki, nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut. Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone. Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki

Kraina Miodem Płynąca
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 101

skosztujemy czegoś smacznego, od razu czujemy sie lepiej? Oto taka propozycja. Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy

Raj dla Podniebienia
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 139

pory zawsze robiłam klasyczne serniki na zimno, czyli mielony serek z wiaderka ucierałam czy też mieszałam z dodatkiem - zależnie od wersji - serka mascarpone, jogurtu naturalnego czy śmietanki kremówki. Ostatnio  w jednej z gazet kulinarnych wypatrzyłam taki oto słodko-słony sernik i postanowiłam go przetestować w mojej kuchni. Troszkę zmieniłam proporcje - 3/4 puszki słodzonego  mleka to dla mnie zbyt

Kulinarne przygody Gatity
Blok śmietanowy z owocami i ricottą (Sformato di panna, ricotta e frutta) 106

SKŁADNIKI 300 ml śmietany kremówki 250 g ricotty 70 g cukru pudru 50 g czerwonej porzeczki 50 g borówek 1-2 brzoskwinie  6 g żelatyny w płatkach **** INGREDIENTI 300 ml di panna da montare 250 g di ricotta 70 g di zucchero a velo 50 g di ribes rosso 50 g di mirtilli 1-2 pesche

La grande e la piccola cuoca
Sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie 129

wanilii Masa serowa : 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego 5 dużych jajek 200 g cukru pudru lub drobnego cukru kryształu 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36 %  skórka otarta z 1 - 2 pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej 2 - 3 łyżeczki ekstraktu z pomarańczy lub kilka kropel olejku pomarańczowego Żelka pomarańczowa : 250 ml soku pomarańczowego, świeżo

Opowieści z piekarnika
Serowo - kawowy torcik z malinami 179

dowolnych kruchych ciastek czekoladowych/kakaowych ( u mnie ciastka HIT z nadzieniem czekoladowym ) 50 g masła Składniki na masę serową: 500 g dobrej jakości serka homogenizowanego waniliowego 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru pudru, np. Cukier puder Królewski , lub więcej/mniej, w zależności od upodobań 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej + 100 ml gorącej, przegotowanej wody 2 łyżki

Opowieści z piekarnika
Deser lodowy z domowym sosem czekoladowym 201

wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty domowy sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany, kremówki 2 łyżki wody   Połamaną czekoladę, śmietanę i wodę umieszczamy w małym garnku. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i połączenia składników. Przygotowanie deseru: Na dno pucharka łamiemy

Słodkie okruszki
Makaron z kurkami i szpinakiem 154

obiad będzie należał do udanych! Makaron z kurkami i szpinakiem: Składniki Ilość porcji: 2 Twój ulubiony makaron – 150 g Kurki – 300 g Szpinak – 200 g Śmietanka kremówka – 200 ml 1 niewielka cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka orzeszków pini 1 łyżka parmezanu Oliwa z oliwek Sól i pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu

ale Pysznie
Babeczki marchewkowe z bitą śmietaną 146

dużych oczkach. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Ciasto przełożyć do blaszki wysyłanej bułką tartą i piec w temperaturze 180ºC przez 50-60 minut.  Dodatkowo : 250 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej garść malinami 1 łyżeczka żelatyny  cukier puder do smaku Przygotowanie : Bitą śmietanę ubić

Słodka Strefa
Kremowa zupa dyniowo-pomarańczowa 80

dyni 1 cebula ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 100 ml białego wytrawnego wina 300 ml soku pomarańczowego 300 ml bulionu warzywnego 100 g śmietany kremówki sól, pieprz, gałka muszkatołowa Ziemniaki obrać, umyć i razem z dynią pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać

Pieguskowa Kuchnia
ciasto śnieżny puch 235

składniki: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  2 galaretki cytrynowe 330 ml śmietany kremówki 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 50 g masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych wykonanie: Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku, odstawiam do ostygnięcia. Całe jajka

babka w formie
Szarlotka bez pieczenia ze świeżymi jabłkami i bitą śmietaną. 123

zacznie tężeć (ważne! inaczej przecieknie przez spód formy), jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę, dodając szybko do galaretki. Masę wyłożyć na spód i wstawić do lodówki.  Kremówkę ubić na sztywno, posłodzić cukrem pudrem według uznania, dodać stopniowo tężejącą żelatynę i wyłożyć na galaretkę.  Przechowywać w lodówce.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mrożona kawa z sosem jagodowym (idealna na upały) 178

kubka, następnie delikatnie wlewamy wystudzoną kawę (kawę można wcześniej dosłodzić wg upodobań, ale pamiętajcie, że sos na dnie też jest słodki). Podajemy od razu z bitą śmietaną (ubita wcześniej kremówka lub gotowa bita śmietana w sprayu) i porcją ulubionych owoców. S macznego

Słodkie okruszki