ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:239/1378)

Spaghetti z mulami i krewetkami w kremowym sosie winnym 125

makaronu spaghetti 300 g świeżych muli 150 g świeżych krewetek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 250 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany kremówki 1 pęczek świeżej pietruszki 20 g masła  pieprz Wykonanie: Mule należy dobrze opłukać, oczyścić, otwarte odrzucić. Masło rozgrzać w przygotowanym garnku, dodać posiekaną szalotkę z czosnkiem, tymianek, liść laurowy

Wino Francja Kuchnia
Śmietanowiec warstwowy 142

warstwowego (na tortownicę o średnicy 20cm): 1 galaretka Blue Curacao WINIARY, 1 galaretka Mijito WINIARY, 1 galaretka Pina Colada WINIARY, 1 galaretka Pink Margarita WINIARY, 1 litr śmietanki kremówki (30% lub 36%), 4 płaskie łyżki cukru pudru, 6 łyżeczek żelatyny, 1 opakowanie biszkoptów. Sposób przygotowania warstwowego śmietanowca: Rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody pierwszą galaretkę

Gotuj Się Kto Może
Truskawkowiec 104

tylko jedną warstwę truskawek i jedną warstwę galaretki :) Wypróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania truskawkowca: 60 dag truskawek + jeszcze kilka do dekoracji, 30 dag jogurtu naturalnego, 30 dag śmietanki kremówki (30% lub 36%), 20 dag cukru pudru, 2 galaretki truskawkowe, 6 łyżeczek żelatyny. Sposób przygotowania truskawkowca: Truskawki dokładnie miksuję za pomocą blendera, dodaję cukier puder oraz jogurt naturalny

Gotuj Się Kto Może
PIECZARKOWY TORT MAKARONOWY 104

Makaronu świdry 1/2 op makaronu rurki 200 g grzybów np pieczarek 1 ząbek czosnek 2 cebule pieprz sól 3 jajka 3 szklanki sera żółtego startego 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 gałązki tymianki 3 łyżki masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z 1 cytryny Makaron gotujemy al dente. Cebule obieramy, kroimy o podsmażamy na rozgrzanym maśle

Kuchnia w oparach
Cytrynowiec 146

miękkim masłem na puszystą masę. Biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć masę budyniową. Ułożyć na masie warstwę herbatników kakaowych. Cytrynowa pianka: Galaretkę rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem na sztywno, dalej miksując stopniowo dodawać tężejącą galaretkę. Cytrynową piankę podzielić na dwie części, jedną część wyłożyć na herbatniki kakaowe. Przykryć herbatnikami kakaowymi  i znów pianka

Kuchnia Danusi
DELIKATNA JAJECZNICA a'la GORDON RAMSAY 110

zdrowe i szczęśliwe życie :)   Wypróbujcie przepis - będziecie zadowoleni. Liczba porcji : 2-3 SKŁADNIKI:  6 dużych jaj 25g zimnego masła pokrojonego w małą kostkę 1 łyżka śmietany kremówki sól morska, mielony pieprz do smaku posiekany szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Na zimną patelnię, z grubym dnem, rozbijamy jajka, stawiamy na najmniejszym ogniu i dodajemy połowę masła - drewnianą łyżką mieszamy

Moja Książka Kucharska
klopsiki z szafranem 116

pokrojone julienne ,czyli na zapałkę ½ cebuli , drobno posiekana 3 czosnku , posiekane z ąbki 2 łyżki świeżej natki pietruszki ,lub suszonej 1 łyżka papryki hojna szczypta szafranu sól 200ml śmietanka kremówka Wykonanie M ięso zmielone połączyć w misce z cebulą, czosnkiem, pietruszką i panko. Wymieszać ,aż dobrze do połączenia składników, dodać ubite jajko i wymieszać ponownie. Uformować małe klopsiki. Posypa

w mojej kuchni
Mini serniczki z solonym karmelem 171

białego półtłustego, zmielonego dwukrotnie 100 g drobnego cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego Sos karmelowy: 50 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietanki kremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek

W kuchni Katie
Wielkanocny cytrynowy baranek 110

pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej formy baranka i piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 35 minut. 2. Masa śmietanowa: Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dalej miksując dodać mascarpone oraz wcześniej namoczoną i rozpuszczoną  w mleku żelatynę. Masę śmietanową dokładnie wymieszać i obsmarować baranka. Następnie masę przełożyć do szprycy

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczeń rzymska z jajkiem przepiórczym, serwowana ze śliwką Kalifornijską marynowaną w kawie i musem chrzanowym 145

wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia  1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni ze śliwką kalifornijską, musem chrzanowym

Wylizany Rondel
Ragu z kaczki 165

minut + 2godziny gotowania Ilość porcji: 3 Składniki: 2 nogi z kaczki Puszka krojonych pomidorów 250ml bulionu (szklanka) 125ml czerwonego wina (połowa szklanki) Cebula Ząbek czosnku Łyżka oliwy Łyżka śmietany kremówki 30% Łyżeczka mąki pszennej Szczypiorek Przyprawy: łyżeczka mielonego cynamonu, posiekany rozmaryn, liść laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi

Kolizje Smaków
Pascha wielkanocna na zimno 426

przygotowywać także na ciepło. Składniki: 1 kg sera twarogowego dobrej jakości 3-krotnie mielonego 5 żółtek (jajka sparzyć przed oddzieleniem żółtek!) 200g masła (nie zamieniamy na margarynę) 150ml śmietany kremówki, min. 30%, najlepiej 36% 1 laska wanilii albo 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 250g cukru, najlepiej drobnego 50g skórki pomarańczowej kandyzowanej 50g migdałów w płatkach albo słupkach 100g rodzynek

Pociąg Do Kuchni
Babka fistaszkowa z masłem orzechowym 80

drobno mielonych orzechów ziemnych 200 g mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka oleju Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na gładką masę. Jaja dodawać pojedynczo. Całość dokładnie połączyć. W misce wymieszać orzechy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszankę wsypywać partiami

Czerwień i błękit
Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 132

serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką

Niedzielny kucharz
Deser truskawkowy z bitą śmietaną 134

Coś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w ½ litra wrzącej wody, dokładnie wymieszać, rozlać do ozdobnych szklanek, ustawić pod kątem i odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i przestudzić. W międzyczasie ubić śmietankę, 2/3 szklanki

Tradycyjna Kuchnia