Puree dyniowe na zimę

Puree dyniowe na zimę

Puree dyniowe na zimę

Puree dyniowe to mój stały punkt programu w jesiennych wyrobach. Nie może go zabraknąć - jest bardzo fajną bazą dla dań czy deserów. Na jego podstawie możecie przygotować zarówno zupę - krem, ciasto, a także placuszki i wiele innych specjałów. Pieczenie dyni jest proste i wcale nie trzeba jej obierać - co jest bardzo trudne i żmudne! Pamiętam ile się namęczyłam, gdy po raz pierwszy przygotowywałam puree -  mało sobie palców nie poodcinałam męcząc się z tą twardą skórą. Polecam Wam kupić dynię w sprawd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

maniawypiekania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, puree, słoik, przetwory, puree dyniowe, placuszki, deser, ciasta z kremami, zupa krem, obiad, desery, mielone, ciasto z kremem, zupa, ciasto, krem, pomysł na obiad, krem z dyni, proste ciasto, prosta zupa, fajne ciasta, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta z masa

Inne przepisy z Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.