śledź - 8416 przepisów (strona:247/562)

"Buraki po burgundzku" 126

marchewka i topinambur) przejmuje ich różowy kolor. Jeżeli chcielibyście zachować kolor poszczególnych składników, musielibyście ugotować buraki osobno i dopiero pod koniec dodać do gulaszu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Cebulki marynowane 126

Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym

Bajeczna Kuchnia
Maślaki marynowane 156

Maślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki soli 3 duże łyżki cukru po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 listki laurowe kilka ziaren gorczycy Dodatkowo: kwasek cytrynowy  Sposób przygotowania: Maślaki oczyszczamy, zdejmujemy wierzchnie

Bajeczna Kuchnia
Listopad już 143

też rzeczy wycieczkowe- tydzień, przed dramatycznymi wydarzeniami w Paryżu spędziliśmy w nim cudowny weekend. Przygotowania do niego pochłonęły czas i energię, stąd blogowa cisza do tej pory. Jeśli ktoś śledzi mirabelkowość na Instagramie lub Facebooku, to pewnie widział relację na bieżąco.Nie chcę robić o tej wizycie posta, bo w świetle piątkowych wydarzeń wydaje mi się niewykonalne znalezienie odpowiednich

les mirabelles
Śledzie korzenne 110

misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem. Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą

R'n'G Kitchen
Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym 162

nich pieczywo, ryż, mogą być też pieczone ziemniaki, a także makaron (uzyskamy wtedy coś w rodzaju wegańskiego makaronu z sosem pomidorowym i klopsikami). Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
śledzie z suszonymi grzybami 132

moczyłam przez 3-4 godziny. Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, zeszkliłam na oleju, ściągnęłam z patelni.Grzybki pokroiłam w paseczki, podsmażyłam na oleju. Dodałam co cebulki, wymieszałam, pozostawiłam do wystygnięcia. Śledzie pokroiłam w kawałki. Do słoja naprzemiennie, warstwami wkładałam śledzie przesypując cebulką wymieszana z grzybkami. Każdą warstwę oprószałam pieprzem. Całość zalałam olejem. Odstawiłam do lodówki na całą dobę

Darcia w kuchni
Ciasto bananowe z whisky 200

wypiek łączy sobie to co lubię najbardziej: gorzką czekoladę, rodzynki i alkohol... Choć za whisky nie przepadam to aromat tego alkoholu w jedzeniu jest, jak dla mnie, wspaniały. Pamiętacie - śledzie w zalewie z whisky - moje ulubione, lepszych nie ma - spróbujcie koniecznie na święta zarówno ciasta jak i śledzi... Czekoladowy chlebek bananowy jest typowo amerykańskim wypiekiem - ciężki, wilgotny, o intensywnym smaku

sierotka maRysia w kuchni
Rolmopsy – idealne śledzie na święta 183

Przepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie są idealne! Ocet czuć w smaku ale nie tak, że wykręca twarz są przepyszne! Polecam - tylko zróbcie je już dziś bo minimum tydzień muszą odstać aby można było się nimi w pełni delektować. Smacznego(...)grzybka i plasterek cebuli - zawijamy i spinamy wykałaczką. Układamy w słoiku przekładając je cebulą z zalewy i pozostałą marchewką - tą której nie zużyłam do rolmopsów pokroiłam w krążki - gotowe śledzie zalewamy zimną zalewą i odstawiamy na minimum tydzień. Smacznego!!! Moje sugestie: Jeśli lubicie mocno octowe smaki możecie użyć samego octu spirytusowego.Przepis pochodzi z bloga Zapiecek

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka rosyjska. Sałatka winegret 341

Sałatkę winigret tradycyjnie doprawia się olejem słonecznikowym, ale inny roślinny olej też może być - byle nie oliwa bo ta jednak zmieni smak sałatki. Czasami do sałatki rosyjskiej dodaje się śledzie bo ten z warzywami dobrze się komponuje - zupełnie jak w mojej sałatce buraczkowej ze śledziem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Makaron na chandrę. Mój comfort food. 150

chandrę dodaję do akcji Shinju "Światowy Dzień Makaronu 2015". Razem ze mną i Shinju danie makaronowe opublikowała również Emilia ,   Mirabelka oraz Lejdi . *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 132

płynne, czyli ok. 5 minut. Posyp jajka z wierzchu odrobiną soli i świeżo mielonych pieprzem. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem, grzankami lub pitą. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka makaronowa ze śledziem 279

Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka z makaronem i śledziem. Bardzo wyrazista w smaku. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach. Sałatkę podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 6 płatów śledzia marynowanego 300 g makaronu ,,drobne muszelki” 460 g mieszanki marchew-groszek-kukurydza Orzech  (klik) 4 ogórki kiszone 2 łyżki gęstej

VioletoweKucharzenie
Śledzie z suszonymi pomidorami 140

octu winnego zioła prowansalskie Sposób wykonania: Filety moczymy w wodzie tak aby pozbyć się nadmiaru soli. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem.  Śledzie i pomidory kroimy w paski, dodajemy cebulę, zioła i ocet.  Zalewamy całość olejem z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Grzanki z gruszką, camembertem i miodem 152

się rozpuści (ok. 3-5 minut).  Orzechy grubo posiekaj. Grzanki wyjmij z piekarnika, posyp posiekanymi orzechami i polej miodem. Podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania