mnie połączenie idealne. Danie syte, ale nie za ciężkie. A w towarzystwie chrupkich sucharków smakowało wybornie. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki) 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz(...)Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu
Słodkie okruszkiSkładniki : 4 płaty śledziowe 2 cebule świeżo zmielony pieprz czarny sok z cytryny natka pietruszki olej Wykonanie: Śledzie myjemy przedkładamy do miski zalewamy zimną wodą zostawiamy najlepiej na całą noc. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, możemy pokroić też w cieniutkie piórka. Cebulkę zaparzamy w przegotowanej wodzie, następnie przecedzamy przez sito i zalewamy ją olejem. Śledzie kroimy w paski, dodajemy pokrojoną
kgwjanczewowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta propozycja dla miłośników śledzi. Co prawda - wolę inne ryby lub wersję śledzia na słodko (np. z rodzynkami), ale od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na takiego rolmopsa. (Unikam octu.) Ważne, że mojej rodzinie smakują i dlatego często są przeze mnie przyrządzane (w różnych wersjach). 8 marynowanych płatów
Di gotujeProsta i smaczna sałatka, w której skład wchodzi zaledwie kilka składników. Tyle jednak w zupełności wystarczy. Śledź, ziemniaki, marchewka i jajko. Przepis na tę sałatkę rodem z Podkarpacia znalazłam w książeczce „Tradycje kulinarne Wielopolszczyzny” (Wielopole Skrzyńskie i okolice). Składniki: 3 filety śledziowe (z octu) 6 średnich ziemniaków 1-2 marchewki 3 jajka 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki(...)pietruszki sól i pieprz do smaku majonez i śmietana Ziemniaki i marchewkę ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jajka również ugotować i pokroić w kostkę. Śledzie pokroić na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać szczypiorek, natkę pietruszki, sól, pieprz, majonez i śmietanę. Wymieszać i schłodzić. I zjeść
Trzeci talerzmamy pomysłu co przygotować na śniadanie lub kolacje, warto zrobić pyszną pastę jajeczno- rybną. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 1 puszka śledzi po gdańsku w oleju, 5 jajek, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam(...)Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. 2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie (bez oleju) oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca. 3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia KasiPyszna sałatka nie tylko na wigilijny stół. Sprawdzi się również na innych małych imprezkach. Możecie ją przygotować na Sylwestra, na pewno znajdą się jej wielbiciele. 5-6 filetów śledzia w oleju duże jabłko czerwona cebula łyżka soku z cytryny kilka gałązek koperku pieprz 4-5 łyżek majonezu łyżeczka musztardy Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, osączyć i osuszyć. Pokroić
Smakołyki Asiskarpet, a druga para leci do osób potrzebujących - super! Do wyboru jest naprawdę dużo ciekawych wzorów - na pewno coś wybierzecie :) Many Mornings współpracuje często z artystami np. skarpetki w śledzie zostały zaprojektowane przez polski zespół the Dumplings. Tutaj kupisz świąteczne skarpetki , a tutaj w śledzie . źródło: dawanda.pl Dla urządzających mieszkanie Spraw radość komuś bliskiemu ciekawym plakatem, który nada wnętrzu ciepła
two broke sistersmarchewka i topinambur) przejmuje ich różowy kolor. Jeżeli chcielibyście zachować kolor poszczególnych składników, musielibyście ugotować buraki osobno i dopiero pod koniec dodać do gulaszu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaTakie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym
Bajeczna KuchniaMaślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki soli 3 duże łyżki cukru po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 listki laurowe kilka ziaren gorczycy Dodatkowo: kwasek cytrynowy Sposób przygotowania: Maślaki oczyszczamy, zdejmujemy wierzchnie
Bajeczna Kuchniateż rzeczy wycieczkowe- tydzień, przed dramatycznymi wydarzeniami w Paryżu spędziliśmy w nim cudowny weekend. Przygotowania do niego pochłonęły czas i energię, stąd blogowa cisza do tej pory. Jeśli ktoś śledzi mirabelkowość na Instagramie lub Facebooku, to pewnie widział relację na bieżąco.Nie chcę robić o tej wizycie posta, bo w świetle piątkowych wydarzeń wydaje mi się niewykonalne znalezienie odpowiednich
les mirabellesmisce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem. Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą
R'n'G Kitchennich pieczywo, ryż, mogą być też pieczone ziemniaki, a także makaron (uzyskamy wtedy coś w rodzaju wegańskiego makaronu z sosem pomidorowym i klopsikami). Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamoczyłam przez 3-4 godziny. Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, zeszkliłam na oleju, ściągnęłam z patelni.Grzybki pokroiłam w paseczki, podsmażyłam na oleju. Dodałam co cebulki, wymieszałam, pozostawiłam do wystygnięcia. Śledzie pokroiłam w kawałki. Do słoja naprzemiennie, warstwami wkładałam śledzie przesypując cebulką wymieszana z grzybkami. Każdą warstwę oprószałam pieprzem. Całość zalałam olejem. Odstawiłam do lodówki na całą dobę
Darcia w kuchniwypiek łączy sobie to co lubię najbardziej: gorzką czekoladę, rodzynki i alkohol... Choć za whisky nie przepadam to aromat tego alkoholu w jedzeniu jest, jak dla mnie, wspaniały. Pamiętacie - śledzie w zalewie z whisky - moje ulubione, lepszych nie ma - spróbujcie koniecznie na święta zarówno ciasta jak i śledzi... Czekoladowy chlebek bananowy jest typowo amerykańskim wypiekiem - ciężki, wilgotny, o intensywnym smaku
sierotka maRysia w kuchni