Przepis na sernik królewski, który prezentuje się zgodnie z nazwą, po królewsku. Ser ukryty jest pomiędzy dwoma warstwami kakaowego ciasta kruchego. Jest to sernik, który mi osobiście kojarzy się z bardzo wykwintnymi i świątecznymi okazjami. Czas przygotowania: 90 min Czas pieczenia: 60+15 min Czas chłodzenia: min. kilka godzin Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto(...)upewniając się że na dnie lub na bokach nie pozostały nierozmieszane składniki. Gotową masę serową przelej na podpieczony wcześniej spód i wyrównaj Na wierzch zetrzyj drugą część ciasta kruchego Sernik piecz przez 60 min w temp. 170°C (grzałka góra-dół) Po upieczeniu pozostaw z zamkniętym piekarniku przez 20 min, po czym uchyl drzwiczki i wystudź sernik Ciasto
Słodki BlogUwielbiam ciasta, które można przygotować bez wyciągania miksera. Takie, które robi się naprawdę błyskawicznie. Jesienny sernik ze śliwkami, inspirowany przepisem z Moich Wypieków właśnie taki jest. Ciasto przygotowujemy, rozcierając składniki między palcami. Masę przygotowujemy, mieszając składniki kuchenną trzepaczką. Wszystko trwa zaledwie kilka minut. Efekt jest pyszny – dostajemy aromatyczne, jesienne ciasto z soczystymi śliwkami. Doskonałe do niedzielnej, popołudniowej kawy. Polecam(...)masy serowej. Można też użyć miksera. 5. Masę serową przelać na podpieczony spód. 6. Na wierzchu sera ułożyć śliwki, rozcięciem ku górze. 7. Wierzch ciasta posypać pozostałą kruszonką. 8. Sernik piec w temperaturze 175ºC przez około 60 minut lub do wypieczenia sernika. 9. Przestudzić w piekarniku. Tego sernika nie musimy przechowywać w lodówce. Wystudzony sernik oprószyć cukrem pudrem
W mojej kuchniPyszny, niecodzienny sernik na spodzie z ciasteczek oraz ciasteczkową kruszonką. Bardzo łatwy w przygotowaniu a co najważniejsze każdy się nim zachwycał, polecam przepis. GRUSZKI : 1 kg twardych gruszek 1/2 szklanka cukru SPÓD CIASTA : ciastka owsiane z czekoladą (210 g ) herbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła SER : 1 kg sera wiaderkowego(...)blaszkę o rozmiarze 25/30 cm, rozkładamy część ciasteczek, na to wylewamy cały ser, rozkładamy gruszki, lekko je dociskając do sera a na koniec rozsypujemy pozostałe sypkie ciasteczka. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, funkcja góra/dół. Po upieczeniu sernik studzimy około 1 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po całkowitym ostygnięciu ciasto kroimy, smacznego. Sernik
Kulinarne Fantazje Marioli