Ciasto, które łączy w sobie to co najlepsze. Sernik na kruchym, orzechowym spodzie, z dodatkiem jabłek, masy kajmakowej oraz podprażonych orzeszków ziemnych. Wspaniały. Ciasto orzechowe: 150 g mąki pszennej 110 g masła 50 g cukru kryształu 1 żółtko 50 g mielonych orzechów laskowych szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 4 duże jajka 150 g cukru kryształu trochę(...)przez kilka-kilkanaście sekund po każdym dodaniu. Przygotowaną masę serową wylewamy na podpieczony spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik smarujemy pozostałą masą kajmakową. Orzeszki ziemne siekamy. Podprażamy na rozgrzanej, suchej patelni. Rozkładamy je równomiernie na masie kajmakowej. Źródło
Smaki Na TalerzuSkładniki: sernik - jajka 10 sztuk "M", cukier 1 szklanka, twaróg półtłusty 1,30 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, buraczki gotowane zmiksowane 1 szklanka ciasto - 4 jajka "M", margaryna miękka 12,5 dag, cukier 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, kakao 4 łyżki, cukier puder - ile potrzeba proszek do pieczenia 1 łyżeczka Jajka, cukier utrzeć(...)wylać masę serową lub jedna forma duża np. 34x25 cm. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka. W formach serniki dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - wyjątkowy, wyśmienity sernik z buraczkami pieczony na kakaowym cieście, jest lekki, wilgotny i w trakcie jedzenia chcę się jeść i jeść
W Mojej Kuchni Lubięzimno z pomarańczami Najprostszy deser świata? Smakuje pomarańczami i jest pyszny. Składniki: 1,5 białej czekolady (ok 150 g) opakowanie serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) 2 łyżki oleju z dynii 2 czubate łyżki miodu skórka z całej pomarańczy kilka kropli olejku pomarańczowego lub 2 łyżki wódki pomarańczowej garść wędzonych(...)śliwek bez pestek – pokrojonych na kawałki gaza opatrunkowa z apteki (półmetrowa) do odsączenia paschy na durszlaku pestki granatu i płatki chabra (opcjonalnie) do do dekoracji gotowego sernika 2 czerwone pomarańcze do dekoracji Przepis na sernik na zimno z pomarańczami Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z pozostałymi składnikami (serek, olej, miód, skórka i olejek pomarańczowy, śliwki). Odsączyć
Ugotowane pozamiataneBardzo delikatny, miękki i pyszny sernik z dodatkiem ziemniaków. Przepis na tortownicę o średnicy 24 – 26 cm. 750 g białego, nie kwaśnego sera, 3 średniej wielkości ziemniaki (360 - 380 g), 190 g masła, 5 jajek, 2 szklanki cukru, 1 pełna łyżka mąki pszennej, wanilia lub cukier waniliowy, kandyzowana skórka pomarańczowa, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy(...)dokładnie wymieszać pianę z masą serową. Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 40 -50 minut, aż sernik z wierzchu się zrumieni. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i zostawić aż sernik przestygnie. Sernik wyjąć z formy i dostawić do całkowitego ostygnięcia. Kroić po kilku godzinach
królestwo garówSernik gotowany – pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. Idealny dla tych, którzy piekarnika nie mają lub po prostu mają ochotę na szybki sernik. Gorąco zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na sern The post Sernik gotowany appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Sernik Bounty to delikatny sernik o intensywnym kokosowym smaku. Jeżeli lubicie kokos, to koniecznie przygotujcie nasz sernik Bounty! The post Sernik Bounty appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyDelikatny, wilgotny, kremowy – taki jest sernik 3 sery z kajmakowym spodem. Twaróg, mascarpone i ricotta tworzą doskonałe połączenie, a kajmak wprowadza element fantastycznej słodyczy. Po prostu przepyszny Składniki na kajmakowy spód: 150 g masła 2 łyżki kajmaku 2 paczki (20 szt.) ciastek pepite beurre Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Ciastka blenduję i dodaję do przestygniętego masła(...)dodaję stopniowo wszystkie sery, cukier waniliowy, a na koniec mąkę ziemniaczaną. Wyłączam mikser i dodaję ubitą śmietankę. Mieszam delikatnie łopatką. Na koniec dodaję migdały i ponownie delikatnie mieszam. Sernik wylewam na kajmakowy spód i wstawiam ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 65 minut. Sernik najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego Artykuł Sernik 3 sery
Słodki sentymentSernik, który upiekłam powstał z dwóch rodzajów sera, jakie miałam w lodówce. Dodałam mleko w proszku, kremówkę i wyszedł pyszny, puszysty sernik, który dosłownie rozpływa się w ustach. Żeby to sprawdzić i się przekonać pozostaje Wam tylko upiec go i ... rozkoszować się jego smakiem (tortownica średn. 28 cm) Składniki: 400 g sera „Mój ulubiony(...)żeby nie zburzyć struktury piany. Masę przelałam do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wyrównałam wierzch i wstawiłam do gorącego piekarnika na ok. 45 minut. Kiedy wierzch mojego sernika pięknie się zaruminił, wyłączyłam piekarnik, zostawiłam uchylone drzwiczki i po około 20 minutach wyjęłam sernik z piekarnika. Po wystudzeniu, obficie upudrowałam go cukrem pudrem A teraz czas
Kuchnia u Krysiz dodatkiem dyni zachwyci nie tylko kolorem, ale i smakiem każdego! Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Moi drogi czytelniczy, dzisiaj mam dla Was przesmaczny bombowy przepis na sernik pieczony z dodatkiem puree z dyni! Puszysta masa serowa w przepięknym złoto pomarańczowym kolorze na kruchym spodzie (w tym przypadku bezglutenowym na mące gryczanej). Każda osoba, która spróbowała kawałek(...)ciasta była tak zachwycona smakiem, że nie obyło się bez dokładki! Sama jako wielka fanka wszelkich serników byłam z siebie dosłownie dumna, że udało mi się wykonać taki smaczny wypiek. Puree z dyni można wykorzystać na wiele przepisów i nie mogłam go ominąć jako dodatek do sernika. Wcześniej wykorzystałam go do korzennego ciasta z jabłkami, który przepis znajdziecie
Zdrowie i pysznie na talerzuz dodatkiem dyni zachwyci nie tylko kolorem, ale i smakiem każdego! Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Moi drogi czytelniczy, dzisiaj mam dla Was przesmaczny bombowy przepis na sernik pieczony z dodatkiem puree z dyni! Puszysta masa serowa w przepięknym złoto pomarańczowym kolorze na kruchym spodzie (w tym przypadku bezglutenowym na mące gryczanej). Każda osoba, która spróbowała kawałek(...)ciasta była tak zachwycona smakiem, że nie obyło się bez dokładki! Sama jako wielka fanka wszelkich serników byłam z siebie dosłownie dumna, że udało mi się wykonać taki smaczny wypiek. Puree z dyni można wykorzystać na wiele przepisów i nie mogłam go ominąć jako dodatek do sernika. Wcześniej wykorzystałam go do korzennego ciasta z jabłkami, który przepis znajdziecie
zdrowo i aktywniekremowej konsystencji. Podałam go z domowej roboty sosem wiśniowym ( na który przepis również znajdziecie w tym wpisie ) i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę - dzięki takiemu dodatkowi sernik nabiera charakteru i smakuje po prostu bosko; nie jest mdło i nie jest nudno :). Sama masa serowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu - to tylko zmiksowanie razem wszystkich(...)dosłownie kilka chwil, następnie wymieszałam masę rózgą kuchenną, do otrzymania gładkiej masy ). Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód. Piec w temperaturze 160°C przez około 1 godzinę. Sernik powinien być ścięty i sprężysty, zwłaszcza na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim sernik do wystudzenia. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej
Opowieści z piekarnikaJeśli jeszcze nie mieliście okazji spotkać się z literaturą tego portugalskiego pisarza, to gorąco polecam. Każda książka jest inna, wspaniała, zaskakująca… A do tego cudownie puszystego, kremowego i pysznego sernika wybrałam pozycję „Baltazar i Blimunda” – o marzeniach, o uporze człowieka, o miłości i potrzebie szczęścia. Spróbujcie i sernika i Jose Saramago Składniki na spód: 150 g masła(...)mieszam. Masę serową wylewam na przygotowany spód i całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 55 minut. Kiedy sernik ostygnie, jest gotowy do jedzenia. Smacznego Artykuł Sernik dopieszczony i Jose Saramago pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment