Instagramie, jeśli jeszcze tego nie robisz 😁👉👉👉 https://www.instagram.com/kuchniawczekoladzie Składniki na blaszkę 24x36cm Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Sernik: 750g dwukrotnie zmielonego białego sera 5 jajek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 ⅓ szklanki drobnego cukru kryształu 80g roztopionego i przestudzonego masła 1 duży budyń waniliowy w proszku Krem truskawkowy(...)drewnianej łyżki. Biszkopt przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia (tylko spód) blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 20 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Sernik: Masło topimy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrami na jasny krem. Dodajemy partiami ser, tłuszcz i proszek budyniowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i łączymy z masą serową. Całość przelewamy
Kuchnia w czekoladzieblogu jest serników wiele tradycyjny , kokosowy , czekoladowy , z morelami , z brzoskwiniami , a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą
Cynamonowe szczęściesernikiem bez pieczenia, który szybko stał się hitem w moim domu. Do przygotowania sernika tym razem użyłam twarogu sernikowego z Mascarpone Président (do kupienia w sklepach Auchan, Leclerc, Tesco czy niektórych Biedronkach) – jak sama nazwa wskazuje, jest on wzbogacony o włoski serek mascarpone, dzięki czemu serniki na jego bazie są wyjątkowo kremowe i nie wymagają dodawania tłuszczu(...)foremki i wstawiamy na 10 minut do zamrażarki lub lodówki. Następnie wykładamy drugą. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Ozdabiamy odłożonymi herbatnikami i owocami. Post Błyskawiczny sernik na zimno z truskawkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuowsianym spodzie to hit każdego lata! Oto mój najlepszy, udoskonalony i perfekcyjny przepis na to letnie ciasto! Uwielbiają go dzieciaki, słabość mają do niego dorośli. Lekki i orzeźwiający sernik na zimno, nie przesłodzony, bo do posłodzenia sera użyłam erytrolu. Spód przygotowałam ze zwykłych płatków owsianych, a skleiłam je masłem orzechowym i miodem. W smaku ta mieszanka trochę przypomina chałwę(...)porcji : Spód: 150g płatków owsianych zwykłych lub górskich 75g masła orzechowego (u mnie Felix 30% mniej tłuszczu), kopiata łyżka 50g płynnego miodu Ser: 800g serka twarogowego na sernik (zmielonego) 80g erytrolu żelatyna do deserów (w ilości odpowiedniej do pozostałych składników) Wierzch: 1kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej rozpuszczonej w o połowę mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu Płatki
Dietologdeseru. Przepis sam w sobie jest banalnie prosty i tani. Słodko słony spód z daktyli i masła orzechowego połączony z twarogiem i soczystą truskawką na prawdę zachwyca smakiem. Wykończenie sernika możecie zrobić na dwa sposoby: taki jak ja, czyli tylko ułożyć owoce lub zalać je dodatkowo jeszcze galaretką. Wybór należy do Was, ja tym razem postawiłam na proste wykończenie(...)wierzch układamy połówki owoców i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również po przepisy na inne moje serniki na zimno: SERNIK MALINOWY Z MUSEM SERNIK Z BANANEM I MANGO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzunajlepiej bałkańskiego albo greckiego. Jest pyszny, lekko słony i stąd pomysł na sernik. Teraz w upały szczypta soli dodana do potraw zatrzymuje wodę a ponieważ pocimy się dużo sernik z labneh jest zbawieniem dla wygrzanego organizmu. Sernik jest prosty i bardzo pyszny, delikatny, kremowy, idealny, polecam. Sernik na zimno z truskawkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezawsze coś się delikatnie mówiąc schrzani... Najczęściej pada na galaretkę, która ścieka gdzieś tam daleko, na sam spód zmiękczając biszkopt i paprząc wszystko co napotka na drodze. Dlatego ja sernikom mówię zdecydowanie tak, ale pod warunkiem, że na ich przygotowanie mam trochę więcej czasu niż pół godziny ;) Składniki na tortownicę o śr. 16cm Spód: 150g ciemnych, kakaowych herbatników(...)masła Sernik: 700g sera białego 150g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 garści czereśni Wierzch: Czereśnie Galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: Masło topimy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy na spód tortownicy i solidnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy
Kuchnia w czekoladzieRabarbar za chwilę ustąpi miejsca truskawkom. Już nie mogę się doczekać:) A tymczasem zapraszam na sernik z rabarbarem. Sernik z rabarbarem Składniki: 800g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1,5 szklanki pokrojonego rabarbaru 1 op. biszkoptów (u mnie podłużne(...)mnie tortownica 22cm) wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wyrównać. Z wierzchu wyłożyć rabarbar, zatapiając go w masie. Piekarnik nagrać do 180stC, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą. Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec przez godzinę. Po upieczeniu uchylić lekko drzwi piekarnika, studzić sernik przez kolejną godzinę, a następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić
Obiad gotowyprzepisie to…. dodałam do masy jogurtowej żurawiny, która wkomponowała się w ciasto idealnie, nadając kwaskowatego posmaku. Uwielbiam ciasta z takim przełamaniem – niebo w gębie! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Przepis na oszukany sernik na kruszonce Drukuj przepis Porcji: 24 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki Ciasto: 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 szklanki mąki(...)przykrywamy drugą połową ciasta, startą na tarce o grubych oczkach. 4 Pieczemy około jednej godziny w 180 stopniach - przy termoobiegu możecie zmniejszyć temperaturę o 10 stopni. Artykuł Oszukany sernik na kruchym cieście pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliiciasto które dzisiaj wam zaprezentuje zna chyba każdy. Sernik z kruszonką, słodki z wyraźną nutą wanilii na kruchym spodzie i z kruszonką maślaną. Smak dzieciństwa i podstawowe ciasto wielu przyjęć. Prosty, smaczny i tak aromatyczny, że można by go jeść bez końca. Składniki na kruche ciasto: 220 g mąki pszennej 120 g cukru 100 g masła(...)posypujemy nasze kruche ciasto, lekko przyklepujemy, wylewamy równomiernie masę serową, wierzch posypujemy kruszonką . Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny. Sprawdzamy patyczkiem drewnianym czy sernik jest już dobrze upieczony. By sernik nie opadł, wyłączamy piekarnik i jeszcze 10-15 minut pozostawiamy w piekarniku, następnie uchylamy drzwiczki i czekamy aż ostygnie. Sernik przechowujemy
vaniliowoczekoladowaMiałam ochotę na jakiś nietypowy sernik, trochę pogrzebałam w necie i NA TEJ STRONIE znalazłam super przepisik na trzysmakowy sernik. Wyszedł bardzo smaczny i co najważniejsze jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera np. z wiaderka 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag miękkiego masła 4 jajka 15 dag cukru (można dać(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy 1 masę, na to delikatnie 2 masę, na końcu masę 3. Wyrównujemy i pieczemy ok. 1,5 godziny w 160 st. C. Upieczony sernik zostawiamy na 0,5 godziny w zamkniętym piekarniku. Potem sernik wyciągamy. Kroimy po wystudzeniu. Dekorujemy wg. uznania. Smacznego
Pani na deserimieninami mojej mamy. Odkąd pamiętam zawsze go robiła na tę okazję, gdyż wszyscy za nim przepadaliśmy. Od dziecka uwielbiałam w nim połączenie mleka w proszku i smaku kawy. Sam sernik ma cudownie kremową i delikatną konsystencję. Jest doskonałym deserem do kawy. Kiedy poczęstowałam nim Mamę, zapytała: pamiętasz? Ja też taki kiedyś robiłam :) Jakże bym mogła zapomnieć, w końcu przywołał(...)wspomnienia z dzieciństwa.... :) Sernik: 1 kg sera z wiadereczka (mogą być serki homogenizowane) 330 ml śmietanki 30% 2/3 szkl cukru pudru szkl mleka w proszku 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl zimnej wody opakowanie okrągłych biszkoptów szkl mocnej kawy do namaczania biszkoptów 2 łyżki gorzkiego kakao do posypania Żelatynę zalać zimną wodą
Smakołyki Asiczekajcie jednak z jego wykonaniem, dlatego, że rabarbar to warzywo bardzo sezonowe – niestety jest dostępny dość krótko, więc trzeba z niego korzystać ile tylko się da. Oprócz sernika, polecam Wam przygotowanie kompotu z rabarbaru (przepis na niego znajdziecie tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ). Sernik na zimno(...)owoce się rozpadną. Mus odstaw do przestygnięcia. Na koniec wystudzony mus rabarbarowy przełóż na ciasto. Gdy będzie zbyt wodnisty, odlej wcześniej wodę. Ciasto przechowuj w lodówce Smacznego Artykuł Sernik na zimno z musem rabarbarowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniwspaniały, delikatny sernik na charakternym czekoladowym spodzie brownie ,oblany pyszną czekoladową polewą. Lekki, kremowy, wilgotny. Nietuzinkowe połączenie . Ten sernik robię kolejny raz. Może dość długo leżeć w lodówce. Co to właściwie jest brownie? Krótko mówiąc – ZAKALEC! Ale poważniej- ma tę zaletę, że trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf(...)dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Goście byli zachwyceni, a pani Schrumpf musiała podawać dokładki! Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji, tortownica 26 cm. Składniki na brownie 180 g masła 300 g cukru 100 g kakao szczypta soli 3 wiejskie
Z Kuchni Do Kuchnitarce o dużych oczkach większą część zamrożonego ciasta. Równomiernie rozprowadzić i lekko docisnąć. Piec w temp. 180 C przez ok. 10 min, aby się lekko zapiekło. Ser na sernik przełożyć do miski, chwilę miksować. Następnie dodać cukier oraz jajka, miksować do połączenia. Proszek budyniowy przesiać przez sitko do masy i ponownie miksować. Na koniec dodać roztopione masło(...)Piec w temp. 180 C przez godzinę. Jeśli ciasto z wierzchu będzie za mocno się przypiekać możemy pod koniec zakryć folią aluminiową i podpiekać dalej. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia przy delikatnie uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik delikatnie oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny
Kolorowa kuchnia Elki