Rewelacyjny egzotyczny sernik o kremowej konsystencji, w niczym nie przypomina zbitych serników. Ważne jest, aby do jego pieczenia użyć gęstej dobrej jakości śmietanki kokosowej, nie ma w sobie zbyt wielu składników a smak jest obłędny. Wykończenie sernika stanowi krem śmietanowy i dojrzałe mango Gwarantuję, że na jednym małym kawałku się nie skończy ;) SKŁADNIKI: Spód: 1 szklanka mąki(...)zdjąć aby lekko zrumienić sernik. Chłodzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Masa: Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszysto, wyłożyć na upieczony i zimny sernik, na wierzchu ułożyć plasterki obranego i pokrojonego mango, posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonDziś proponuję przepyszny sernik na zimno wprost z Japonii z zieloną herbatą matcha. Od razu napiszę, aby zakupić dobrej jakości sproszkowaną herbatę, aby i sernik smakował wyśmienicie. Szukajcie w Kuchniach Świata albo na allegro. Sernik jest wyborny, lekko kwaskowy, delikatny i kremowy. Inspirowałam się przepisem Mariety Mareckiej, niemniej jednak spód i wierzch zrobiłam według własnego pomysłu. Zapraszam(...)pyszne ciasto. Sernik z zieloną herbatą matcha i truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik z Ricottą i Wiśniami na ciastkach Polecam bardzo łatwy przepis na smaczny i aromatyczny sernik, pieczony na gotowych ciastkach z dodatkiem wiśni i galaretki. Jest bardzo smaczny o delikatnym waniliowym smaku.Do tego przepisu nie użyłam żadnego tłuszczu ani proszku do pieczenia jest dietetyczny, lekki i zdrowy. Puszystość i delikatność nadała mu piana z ubitych białek i miękki(...)twaróg-ricotta Sernik z Ricottą i wiśniami na ciastkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI 600 g twarogu ricotta 3 jajka 1 kubeczek jogurtu ( 125g ) waniliowego 2 kubeczki cukru 1 kubeczek mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy szczyptę soli suche ciasteczka na spód cukier puder wiśnie opakowanie galaretki wiśniowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jako miarki użyć kubeczek od jogurtu 125g. W mikserze
zielonacukinkaDziś są moje imieniny i zbieram życzenia, a dla Was mam przepyszne ciasto, częstujcie się. Serniki to mój konik, uwielbiam je choć niektórzy twierdzą że sernik to nie ciasto? no to co? jak nie ciasto? Serniki są wspaniałym deserem i polecam każdemu, małemu i dużemu. Tym razem będzie szybko i wyśmienicie, wykwintnie i dostojnie, zapraszam. Szybki sernik bananowy z borówkami i sosem czekoladowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCiasto bez pieczenia. Kremowy gotowany sernik. Latem bardzo często przygotowuję słodkości bez pieczenia. Choć przyznam Wam szczerze, że pora roku nie jest tu wyznacznikiem. Po prostu(...)uwielbiamy takie ciasta. Są pyszne, a ich przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Jeśli szukacie czegoś prostego i smacznego do kawy lub herbaty polecam Wam taki letni kremowy gotowany sernik. U mnie w domu znika dosłownie w mgnieniu oka. Spróbujcie. Ciasto bez pieczenia. Kremowy gotowany sernik Składniki: 1 kg sera na sernik z wiaderka* 150 g masła
Słodkie okruszkisernik z brzoskwiniami . Brzmi banalnie, ale podobno dziewczyny w pracy tak się nim zachwycały, że postanowiłam wypróbować! I wiecie co? Nie żałuję, bo jak się okazało to najlepszy sernik z brzoskwiniami, jaki jadłam! Delikatne ciasto, idealnie kremowa masa z soczystymi brzoskwiniami, pianka i chrupiąca słodka kruszonka – prawdziwe niebo w gębie! Ten sernik z brzoskwiniami zdecydowanie trafia(...)listę TOP serników! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 24 x 30 ) CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * żółtko – 5 szt * masło – 250 g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier puder – 1 szkl MASA SEROWA: * ser 3xmielony ( moze być dobrej jakości w wiaderku ) – 1 kg * jajko – 2 szt * cukier – 1 szkl * skórka cytrynowa * brzoskwinie
Ostra na Słodkokoniec dodać karmelizowane gruszki i delikatnie wymieszać. Masę wylać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Tortownice umieścić w większej blaszce do której nalać wody (powinna sięgać do połowy tortownicy). Tak przygotowany sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w kąpieli wodnej ok 50-55 minut w temp 170 stopni. Upieczony sernik wystudzić a następnie wstawić do lodówki na całą(...)Następnego dnia zdjąć obręcz tortownicy, sernik delikatnie przenieść na paterę, wierzch posmarować masą kajmakową i obsypać wiórkami czekoladowymi
KUCHNIA POLSKAbiały – można go przepuścić przez maszynkę, ja użyłam malaksera. Zmiksowałam. Dodałam mleko skondensowane. Dodaję 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w odrobinie gorącej wody. Wykładam masę serową na biszkopty, wkładam sernik do lodówki na 2 godziny. W tym czasie obieram rabarbar, kroję w kawałki, dodaję 1/4 szkl wody i 1 łyżkę cukru. Gotuję aż rabarbar zacznie się rozpadać. Blenduję. Dodaję(...)rozpuści. Odstawiam do wystygnięcia. Do małego garnka wlewam syrop z puszki z brzoskwiń i dodaje brzoskwinie. Gotuję na małym ogniu. Dodaję 2 łyżeczki żelatyny, blenduję. Odstawiam do wystygnięcia. Gdy sernik stężeje, wylewam mus rabarbarowy, wstawiam do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wykładam mus z brzoskwiń. Chłodzę wszystko jeszcze przez 3 godziny. Artykuł Sernik na zimno
MojaQchnia.plKremowy, rozpływający się w ustach, o delikatnej konsystencji sernik na bazie mascarpone i śmietanki. Lekko słodki śmietankowy smak przełamany truskawkowym akcentem w postaci galaretki i truskawek. Bardzo łatwy i szybki do zrobienia a do tego prezentuje się znakomicie. Idealny nie tylko na upalne dni. Składniki na masę serową (forma 20-22 cm): 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany(...)rozpuścić ją w 450 ml wrzącej wody i odstawić do lekkiego przestudzenia a następnie wylać na schłodzoną masę serową. Można część postawionych truskawek pokroić na plasterki i ułożyć na serniku przed zalaniem galaretką. Smacznego! — BTW całości bez słodzików: 1719 g, 3284 kcal, B 45 g, T 321 g, W 50 g. W 100 g: 191 kcal
Ola la LCHFpowstać lekki krem lub pyszne ciasto. Teraz jednak kiedy bazary są kolorowe od truskawek, borówek czy malin co 2 dni staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc(...)razem wybór padł na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł delikatny i puszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia w oparachpowstać lekki krem lub pyszne ciasto. Teraz jednak kiedy bazary są kolorowe od truskawek, borówek czy malin co 2 dni staram się żeby było jakieś ciasto. Oboje lubimy serniki pod każdą postacią więc(...)razem wybór padł na sernik na zimno. Przygotowałam go z serków homogenizowanych, galaretki i truskawek. Spód jest na cieście maślanym chociaż można też przygotować taki sernik na spodzie z galaretki. Sernik na zimno wyszedł lekki jak puch i słodki od owoców. Spód również wyszedł delikatny i puszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia w oparachkonfiturą porzeczkową i kruszonką. Serniczek wyszedł rewelacyjny, aksamitny, puszysty i lekki. A cały smak słodyczy przełamuje lekko kwaskowata konfitura porzeczkowa. Nawet mój mąż, który nie przepada za sernikami zjadł go z apetytem ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: Kruche ciasto: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 150 g masła * pół łyżeczki proszku do pieczenia * 1/4 szklanki(...)mniejsze kawałki palcami. Piekarnik nagrzać do 180'C. Ciasto piec około 50-55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto jeszcze około 15 minut. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieniego wystudzoną żelatynę z galaretką i ubijamy całość chwilę do połączenia się składników. Wylewamy do tortownicy. Ja nie wykładam jej biszkoptami, bo po prostu nie lubię "ciastek" w serniku na zimno, ale jeśli lubicie sernik z biszkoptami na spodzie, oczywiście możecie ich użyć do wyłożenia foremki. Rabarbar obieramy, kroimy, przekładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody i zagotowujemy(...)galaretki czerwone (lub pomarańczowe). Całość mieszamy, aby galaretki się rozpuściły, a następnie blendujemy. Próbujemy i ew. dosładzamy, bo wiadomo, że rabarbar jest bardzo kwaśny. Otrzymany mus wylewamy na zastygnięty sernik. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę
Walijskie PichceniePyszny sernik autorstwa Mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Smak sernika pozostanie Wam długo w pamięci, gdyż jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Udało mi się uratować te dwa kawałki ,aby Wam pokazać na zdjęciu jak wygląda. Miłośnicy piernika i sernika będą zachwyceni takim połączeniem smaków! Podaję składniki na blachę o wymiarach 24 x 34 cm czyli na jedną porcję(...)przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisztywno pod koniec dodając 3-4 łyżki cukru i jeszcze krótko miksujemy. 4. Pianę z białek delikatnie wmieszać w masę serową. Całość wylewamy na przygotowany wcześniej spód ciasteczkowy. Sernik pieczemy w 180 stop. przez około 1 godzinę. Upieczony sernik studzimy a następnie na noc chowamy do lodówki. Polewa i dekoracja 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę(...)czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony sernik. Smacznego
Gotowanie...to proste !