Będzie jak znalazł do weekendowej kawki. Polecam :) Spód: 3 szkl mąki 250 g zimnego masła/ margaryny 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych puszka ananasa(...)kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy pokrojonego w kostkę ananasa, wykładamy piankę kokosową. Na piankę ścieramy zmrożone ciasto. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach. Gdyby sernik mocno się rumienił, można przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Smakołyki Asibrzoskwiń i połączyć mikserem składniki białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy na biszkopty piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, pod koniec(...)można nakryć papierem do pieczenia aby się wierzch nie przypiekł za mocno w kąpieli wodnej stopić kawałki gorzkiej czekolady razem z mlekiem, mieszać do rozpuszczenia, polać od razu polewą sernik i posypać posypką kolorową, schować w chłodne miejsce - sernik z ziemniakiem ugotowanym w łupinie jest bardzo aksamitny, puszysty, brzoskwinie w syropie dają sernikowi wilgotność i smak...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKlasyczny sernik z rosą (lub sernik rosa) przypadnie do gustu wielbicielom ciast o konsystencji lekkiej, piankowej. Jest to kremowy sernik o wyczuwalnym smaku budyniu waniliowego. Jak pewnie już wiecie, w kuchni cenię prostotę. Zwykle omijam więc szerokim łukiem przepisy, które wydają się czasochłonne, wybieram te prostsze. Dlatego dopiero niedawno zmierzyłam się z klasyką sernikową, jaką […] Artykuł(...)Sernik rosa pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkadaktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek) Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony(...)Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno) Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi
Di gotujeJakie ciasta goszczą u Was zwykle na Boże Narodzenie? U nas obowiązkowo sernik, makowiec i piernik. Bardzo lubimy też cappuccino, czy orzechowca. Oczywiście nie może zabraknąć pierniczków :) Poniżej lista najlepszych słodkich inspiracji na Święta Cappuccino(...)Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Expresowy piernik Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Piernikowa szarlotka Sernik królewski Sernik z czekoladą Świąteczne rafaello
Moje Kuchenne RewelacjeRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)śmietanę. Dokładnie razem mieszamy, starając się nie odpowietrzać ubitych jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu
Karo in the Kitchenpierwszy upiekłam sernik z dodatkiem puree z dyni. Spód zrobiłam z herbatników i dodałam do smaku przyprawę do piernika. Świetnie się to skomponowało smakowo. Ogólnie sernik bardzo polecam, ja jestem pozytywnie zaskoczona. Mam nadzieję, że i was smak zaskoczy. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gemis . Składniki: Spód: 250 g herbatników 130 g masła 2 łyżki(...)herbatnikowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. * Twaróg do sernika musi być raczej suchy nie mokry
Ala piecze i gotujeRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)śmietanę. Dokładnie razem mieszamy, starając się nie odpowietrzać ubitych jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu
Karo in the KitchenKremowy, delikatnie pomarańczowy, mięsisty sernik na czekoladowym spodzie. A wierzch? Słodko-kwaśna, przetarta żurawina. Przepyszny sernik na chłodne dni :). Składniki brownie: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki cukru 3 jajka 50 g mielonych migdałów lub orzechów (można zastąpić mąką) 85 g mąki (w wersji bezglutenowej - ryżowej) szczypta soli Składniki masy serowej: 500 g twarogu(...)wystudzić. Wykończenie . Żurawinę połączyć z cukrem i skórką, rozgotować mieszając. Masę przetrzeć przez sito, wystudzić i położyć na wierzch sernika. Wstawić do lodówki na 8-12 godzin. Przed podaniem ozdobić. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na serniki
Rodzinka w kuchniSernik dla prawdziwych wielbicieli miodu. Przybiera on smak miodu, którego użyjemy, dlatego wybierzmy ulubiony:). Dla intensywnego smaku idealny będzie spadziowy lub gryczany, dla delikatnego, słabo wyczuwalnego - rzepakowy lub lipowy. Ja wybrałam coś pomiędzy - wielokwiatowy. 100g ciastek, u mnie owsiane 750g dobrze zmielonego twarogu 200ml śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 5 jajek 200g miodu 5 łyżek(...)tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy, przekładamy do lodówki. 3. Czekoladę rozpuszczamy, mieszamy z masłem orzechowym. Polewę rozprowadzamy na wierzchu sernika. Orzechy siekamy, ciastka kruszymy - posypujemy nimi sernik
Szefowa kuchniSernik. Czy można go nie lubić? Osobiście chyba nie znam nikogo, kto odmówiłby choćby kawałka tego ciasta. I nie ważne czy to sernik tradycyjny, wiedeński, z owocami czy w cieście. Każdy jeden jest niepowtarzalny w smaku i niezastąpiony na stole podczas rodzinnej uroczystości. Dziś u mnie przepis na sernik z gruszkami, bo akurat teraz(...)Spód: 150g mąki 80g masła 1 małe żółtko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Sernik: 50g masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 400g sera podwójnie zmielonego 2 łyżki budyniu śmietankowego (sproszkowanego) Dodatkowo: 2-3 gruszki (w zależności od ich wielkości
Kuchnia w czekoladzieSernik na zimno z nutellą (o ten tutaj – KLIK ) tak bardzo mi smakował, że gdy znalazłam przepis na podobny sernik, tyle że pieczony, chciałam i jego wypróbować. Niezbyt dokładnie wymieszałam całość i w serniczku widać gdzieniegdzie grudki sera (wizualnie nie wyszedł więc perfekcyjnie) na smak to jednak w żaden sposób nie wpłynęło. Smakował nam. Spód
Smaki Na Talerzu