twarogu zmielonego trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru lub 1 szkl jeśli lubicie bardziej słodki sernik zapach waniliowy lub pomarańczowy - jeśli lubimy 1. Masło ucieramy razem z połowa cukru ze szklanki (cukier dzielimy sobie tak aby zostało nam go trochę tez do utrwalenia białek). 2. Białka oddzielamy(...)kroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 50-60 min. Polewa Czekoladowa: 200 gr deserowej czekolady 50 gr masła Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej
Gotowanie...to proste !Bardzo prosty, szybki i pyszny sernik z kajmakiem. Sernik wychodzi wysoki, wilgotny, można go udekorować polewą czekoladową z tego przepisu lub rozpuszczoną czekoladą. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Polecam! Sernik kajmakowy: Składniki na tortownicę 24-26cm: Na spód: 200g herbatników maślanych 80 g roztopionego masła pół łyżeczki cynamonu Na masę serową: 800g twarogu, dwukrotnie zmielonego(...)składników. Masę wylewamy na schłodzony spód, wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika, pieczemy 15 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 60 minut (aż cała powierzchnia sernika będzie ścięta i po dotknięciu sprężysta). Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu dekorujemy polewą lub roztopioną czekoladą. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniPamiętacie zabawę w POMIDORA za czasów dzieciństwa? Tak jak wtedy na każde pytanie odpowiadałam: „pomidor”, tak teraz na każde pytanie śmiało mogę odpowiadać SERNIK ! Tak, to właśnie serniki są moim ciachem numer 1 i to je przygotowuję z największą przyjemnością! „Królowa serników” – żartują ze mnie znajomi od czasów mojego występu w programie MasterChef(...)Dziś mam dla Was kolejny pyszny Sernik, który mam nadzieję zagości niebawem na Waszych stołach. A może stanie się też „popisówką” w czasie nadchodzących Świąt? Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością
Ostra na SłodkoSernik na krakersach wyszedł bardzo smaczny. Jest to sposób kiedy nie mamy herbatników. Składniki na sernik: 5 jajek 2 opakowania krakersów solonych po 150 g Cukry Nyskie 1 kg mielonego twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna(...)kruszyłam ich dałam prosto z opakowania, z drugiego dałam połowę). Przekładamy masę serową na krakersy.Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut( na dno formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi W grudniu
Różowa kuchniaDziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca smak. Jest delikatny, smakowity i doskonały do kawy czy herbaty. Zachęcam do upieczenia. Wszystkim Paniom wszystkiego najlepszego. Budyniowy sernik z jogurtów greckich. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKlasyczny sernik z dużą ilością sera, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem pomarańczowym. Do tego sernika najlepiej użyć samodzielnie zmielonego twarogu. Według mnie, najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale można również posypać cukrem pudrem. 1 kg półtłustego twarogu 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 5 jajek 100 g masła skórka otarta z jednej pomarańczy(...)wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Wyjąć z piekarnika po ok. 15 minutach. Sernik rośnie lekko w trakcie pieczenia, a następnie opada. Po wystudzeniu powinien być równy. Po ostudzeniu sernika, przygotować polewę. Masło rozpuszczać na małym ogniu. Kiedy połowa masła będzie już rozpuszczona, dodać połamaną na kostki czekoladę. Mieszać do czasu całkowitego rozpuszczenia. Gotową, jeszcze ciepłą polewą polać sernik
BullioJuż nie raz pisałam, że nie mam ręki do pieczenia serników. Zawsze pięknie i szybko wyrastają a jeszcze szybciej upadają. Tak więc chcąc nie chcąc skazana jestem na serniki na zimno, na szczęście są tak pyszne, że trudno je nie lubić a nawet kochać. Dziś przygotowałam sernik z wafelkami Lusette. Dlaczego właśnie Lusette? Otóż tylko te wafelki(...)skuszą inne, bo zaręczam, że nie uda się ich bezawaryjnie pociąć, pokruszą się z całą pewnością. Poza tym wafelki Lusette mają w sobie dużo prawdziwej czekolady, przez co sernik jest jeszcze wspanialszy. Jako ciekawostkę sprzedam Wam jeszcze patent na foremkę do tego sernika. Otóż nie miałam odpowiedniej i wykorzystałam jednolitrowy kartonik po soku, odcięłam nożem jedną ściankę
Jadło i czytadłoszybki, zniknął w ciągu godziny Składniki: 1 opakowanie ciastek deserowych (ja użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250 g białego sera na sernik 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 % Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia(...)Dodaję cukier i cukier waniliowy. Dodaję wąskim strumieniem galaretkę z żelatyną. Miksuję. Wylewam na spód znajdujący się w tortownicy. Wkładam do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmuję sernik i zalewam ostudzoną drugą galaretką wykonaną według instrukcji na opakowaniu. Wkładam do lodówki na 1 godzinę. Wyjmuję sernik i patrzę jak znika. Artykuł Szybki sernik
MojaQchnia.plciastkami w malakserze. W wyłożonej papierem tortownicy ( tylko dno) wyłożyć rozkruszone drobno przygotowane wcześniej ciastka z masłem. Lekko ubić dno tortownicy. Schłodzić w lodówce. Tortownicę szczelnie owinąć folią aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tzn. że formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z pieczonym ciastem(...)sztywno, następnie dodać ją do przestudzonej masy czekoladowej. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać aby nie zakłócić struktury pianki. Powstały mus czekoladowy wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
W garach u Gosibezowymi serduszkami z wodą różaną i różanymi płatkami. Jestem tą dekoracją szczerze zachwycona; mam ochotę wykorzystać ją ponownie. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, a prezentuje się naprawdę wspaniale. Oczywiście, sernik bardzo malowniczo pękł, ale... Nie ma to najmniejszego znaczenia. Smakuje obłędnie! Sernik czekoladowo-różany na spodzie brownie Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) spód brownie(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać bezy w kształcie serc, posypać pokruszonymi suszonymi płatkami róż. Suszyć w 100 st. C. przez 45-60 minut. Ostudzić. Przed podaniem sernik udekorować bezami. Smacznego! A ja, cóż... Na walentynkową kolację udaję się dzisiaj z koleżankami z internatu. Ależ będzie romantycznie
Pożeraczka, czyli raz adobrzezmiksować z jajkami, dodać cukier, miód i po wymieszaniu - kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie wyrównać. Piec około 60-80 minut (*) w 170 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika(...)najlepiej przez całą noc) w lodówce. Po tym czasie przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i masła, a następnie przełożyć do rękawa cukierniczego. Polewą udekorować sernik i wierzch opcjonalnie posypać orzeszkami. (*) Używam piekarnika gazowego, który czasami ma swoje humorki. Przeważnie ciasta piekę odrobinę dłużej, więc w tym przypadku czas pieczenia sernika może być krótszy (niż podałam
Di gotujeDawno nie było żadnego nowego sernika, zatem dziś nadrabiam to rażące zaniedbanie, tym o to przepisem na delikatny śmietankowy sernik z pysznym kruchym kakaowym ciastem. Jest tak pyszny, że znikł nazajutrz po upieczeniu :) ps. dajcie mu czas by zastygł, inaczej będzie się rozpadał przy krojeniu :D Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)ciasto, a na jej wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy 20 minut w 180 st. C następnie zmniejszamy temperaturę na 160 st. C i pieczmy jeszcze godzinę. Upieczony sernik najlepiej pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Smacznego
Cynamonowe szczęściepieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C . Po 15 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 150'C i piec jeszcze godzinę i 15 min. Wyłączyć piekarnik , a sernik wyjąć dopiero po ok pół godzinie . Schłodzić kilka godzin w lodówce. Masło , cukier , kakao i śmietanę umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu aż masło i cukier(...)zdjąć polewę z ognia. Sok z pomarańczy zagotować , dodać do niego żelatynę i mieszać ,aż się całkowicie rozpuści.Dodać do polewy i wymieszać , Po lekkim przestudzeniu polać polewą sernik . Posypać pozostałą skórką pomarańczową . Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaWiaderko twarogu czekało na wykorzystanie od jakiegoś czasu, aż w końcu trza było coś zrobić...tylko co?..no , oczywiście sernik, tylko jaki? mam zapisanych sporo przepisów na serniki do wypróbowania, ale wczoraj znów szperałam(...)necie i tutaj znalazłam sernik z gotowanym budyniem..Do masy serowej dodaje się ugotowany budyń i jeszcze dodatkowo budyń w proszku..no i jeszcze kilka innych składników..Sernik wyszedł pyszny, polecam..ja na pewno jeszcze kiedyś zrobię, tylko zmniejszę ciut ilość ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego
Moje domowe kucharzeniezałożenia, rok w rok, namawiali mnie wszyscy imprezowicze. Jeśli zaś chodzi o przepis na moje ulubione danie, to nie będzie to sałatka. Ostatnio moim numerem jeden jest mój autorski sernik wytrawny z boczkiem, gruszką, orzechami włoskimi, serem z niebieską pleśnią i szpinakiem. To fantastyczne, niebanalne i bardzo eleganckie danie, które zaskakuje swoim fenomenalnym smakiem zarówno na ciepło(...)boczek, ser z niebieską pleśnią oraz orzechy włoskie. Całość wylewamy do tortownicy. 4. Pieczemy około 80-90 minut w temperaturze 170 stopni (grzanie góra-dół). W połowie pieczenia posypujemy sernik płatkami migdałowymi. Jeśli chcemy spróbować sernik na ciepło, to przed pokrojeniem musimy odczekać co najmniej 15 minut, gdyż sernik będzie się rozpadał. Jeśli serwujemy go na zimno
W mojej kuchni