Puszysty, delikatny i wprost niebiański SERNIK Z SOSEM ŚLIWKOWYM i... Artykuł Sernik z sosem śliwkowym pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINENowy sezon dyniowy i nowy sernik z cudownie pomarańczowym puree z dynii. Tym razem .dynia w połączeniu z czekoladowym smakiem i pasiastym wzorkiem. Sernik ma piękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu(...)rozpłyną się w piekarniku pod wpływem temperatury wstawić do nagrzanego piekarnika do 180`C i piec 15 minut, następnie zmiejszyć temperaturę do 150`C i piec kolejne 75 minut. Sernik jest upieczony, gdy boki są ścięte, środek pozostanie drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony przez noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!typowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy. Dodatek dyni sprawia, że sernik ma piękny żółty kolor i subtelny dyniowy smak. Zachęcam wszystkich do spróbowania, mamy teraz takie piękne dynie, wykorzystajmy je! To mój drugi przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej(...)stopniach. Zmielony ser umieścić w misie miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać wszystko na niezbyt dużych obrotach, tylko do momentu rozmieszania składników - za długie mieszanie spowoduje napowietrzenie masy, sernik urośnie, a potem opadnie. Wylać masę serową na podpieczony spód, wyrównać i piec około godziny w 180 stopniach. Wyłączyć piekarnik i studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedostępne, także u nas w większych marketach). Myślę,że ten bardzo kremowy sernik z kawałkami słodko-słonych czekoladek każdemu poprawi nastrój w brzydkie jesienne popołudnie. Spróbujcie koniecznie. SERNIK z REESE'S Składniki: (forma 24cm) spód: 300 g ciastek czekoladowych 150 g masła masa serowa: 750 g sera (najlepiej już przemielonego,ale nie tego(...)masy. Połowę masy serowej przelewamy na spód z ciastek, na niej układamy pokrojone na mniejsze kawałki czekoladki Reese's, a następnie pozostała część masy serowej. Formę z sernikiem wstawiamy do większej formy wypełnionej do połowy wodą i wstawiamy piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy
Bon appetit mon amiebiszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi 100 gram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli(...)wodnej wszystko połączyć mieszając rózgą ciepłą polewą polać serniki, wygładzić nożem, posypać posypką kolorową - sernik jest wyborny, pyszny, najsmaczniejszy, smakował jako prezent.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową. SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem(...)serową. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 -70 minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu sernik można polać rozpuszczoną czekoladą
RAROSSApewnym sensie koniecznością, ponieważ zalegało mi w lodówce 1 kg pudełko serka homogenizowanego kupionego bezmyślnie przez brata, ale nie ma tego złego... dzięki temu powstał przepyszny sernik sernik na zimno, który będzie od tej pory jednym z moich ulubionych. Sernik składa się z kakaowego biszkopta, kakaowej oraz śmietankowej części, całość okryta jest czekoladą,, na której znajdują(...)pozostałe składniki. Wylewamy ją na lekko stężałą masę kakaową. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Następnie czekoladę oraz masło dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Wylewamy na sernik i rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. truskawki kroimy na kawałki, i wykładamy na czekoladę, możemy po całości porobić nitki z czekolady. Wkładamy do lodówki na parę godzin
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuminut. Jeżyny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie już wyraźnie tężał, polewamy nim sernik (ten może być jeszcze ciepły) i wstawiamy(...)całość do lodówki. Sernik najlepiej smakuje po wychłodzeniu. Mąka kokosowa ze sklepu Vivio jest świeża i pachnąca. Bardzo podoba mi się jej jakość. Można jej użyć do ulubionych deserów, czy śniadania z owsianką. Skomentuj
MamaOskarkajego sernik, mówili, że dosłownie rozpływa się w ustach. Pytali jak to robi, odpowiadał, że to słodka tajemnica. Mi jednak udało się dowiedzieć jak on to robi, że sernik jest delikatny a nie twardy i bardzo ''twarogowy'' jak zazwyczaj są robione serniki. A ja Wam ten sekret przekażę :) Ogólnie ciasto robi się łatwo i szybko. Składniki(...)proszku i miksuję do połączenia się budyniu z masą. Do powstałej masy dodaję łyżkami twaróg i miksuję tym razem troszkę dłużej ( zasada jest taka: im dłużej miksujesz tym lepszy sernik, będzie puszysty i delikatny). Na koniec białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodaję do masy twarogowej i mieszam delikatnie ale dokładnie trzepaczką do jajek (równie dobrze
Kuchnia Vikipokroić przy pomocy zwykłej nitki. Mamy wtedy idealnie równe kawałki, które się nie zniekształcają, jak to się dzieje przy krojeniu nożem. Agrestowy sernik na zimno Czas przygotowania: 90 minut + czas chlodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Spód: 250 g herbatników 100 g masła 2 czubate łyżki kakao Masa(...)wylewamy na masę z herbatników. Wstawiamy formę do lodówki. Z pozostałej części zblendowanych owoców odkładamy około 2-3 łyżek, które wykorzystamy do zrobienia kleksów na wierzchu sernika. Drugą część masy jogurtowej mieszamy mieszamy z pozostałym agrestem. Tym razem owoców będzie mniej, więc ta warstwa będzie jaśniejsza od poprzedniej. Masę wlewamy do tortownicy i chowamy
Kulinarne przygody Gatitygram, sernik 1 opakowanie/w proszku, serek homogenizowany waniliowy 300 gram, mleko 3,2% 1/2 litra galaretkę truskawkową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do wystudzenia sernik w proszku mikserem utrzeć z zimnym mlekiem, serkami homogenizowanymi z 3 minuty na dużych obrotach, wsypać 1 szklankę pokrojonych truskawek i mikserem z 2 minuty ucierać użyłam 2 formy(...)wyłożyć folią spożywczą, poukładać biszkopty, wyłożyć sernik do foremek, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki do stężenia galaretki galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i mocno tężejącą wyłożyć na wierzch galaretki truskawkowej, powkładać czereśnie z ogonkami i schować do lodówki na kilka godzin sernik jest smaczny i czasem taki
W Mojej Kuchni Lubięfolią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno przyciskając. Wstaw do lodówki. TERAZ sernik: - 1 kg sera na sernik 3 razy zmielony - 100 ml mleka - 4 łyżki żelatyny - szklanka cukru pudru - 3 cukry waniliowe eco - 250 ml śmietany kremówki - 1 śmietan fix Mleko podgrzej, dodaj 4 łyżki żelatyny, wymieszaj(...)odstaw do ostygnięcia. Ubij 250 ml śmietany 30 z śmietan fix. Sernik przełóż z wiaderka do miski i wymieszaj z cukrami. Dodaj powoli żelatynę. Wmieszaj śmietanę delikatnie. Wyłóż na przygotowany spód i schowaj ponownie do lodówki aż się wszystko zetnie. MUS: - 2 galaretki owocowe - duża puszka brzoskwiń Wodę z brzoskwiń z doprowadź do wrzenia, zestaw
Pasje Jolkimascarpone z jajkami i ekstraktem z wanilii. Stopniowo dodaję cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik umieszczam w lodówce i chłodzę kilka godzin a najlepiej całą(...)podgrzewam na wolnym ogniu przez kilkanaście minut cały czas mieszając. Krem po tym czasie powinien znacznie zgęstnieć. Gotowy krem studzę do temperatury pokojowej i smaruję nim wierzch ciasta. Sernik dekoruję świeżymi borówkami i jagodami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajanagrzewamy do 180 stopni, na dużą blaszkę "piekarnikową" nalewamy wodę do połowy wysokości. Jagody miksujemy i mieszamy wszystkie składniki masy serowej ,nie za długo tylko do ich połączenia bo sernik nie ma wyrosnąć i nie ma potrzeby napowietrzania masy ubijaniem. Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli(...)wodnej przez 90 minut . Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Śmietanę ubijamy dodając pod koniec cukier wymieszany ze śmietanfiksem . Wykładamy masę na schłodzony sernik i wstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy jagodami lub borówkami . Smacznego
Wypieki Renetrafionym deserem dla moich gości Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich 3 pełne łyżeczki żelatyny 600 g serka do serników , np. „mój ulubiony” mały kubeczek (180 g) gęstego jogurtu naturalnego sok wyciśnięty z 1 cytryny 70 g (4 łyżki) cukru 330 ml kremówki (30%) Dodatkowo do dekoracji(...) udekorowałam cząstkami odłożonych śliwek i biszkopcikami amaretti. Dodatkowo ubiłam kremówkę i wycisnęłam gwiazdki za pomocą szprycy. Na koniec oprószyłam mielonym cynamonem Oczywiście możecie dowolnie udekorować Wasz sernik. Najważniejsze, żeby Wam smakował. Wobec tego życzę SMACZNEGO! Krys Inspiracja: Magazyn Tina z sierpnia Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz
Kuchnia u Krysi