chili (ewentualnie usunąć pestki). Kolendrę grubo pokroić. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać jogurt, doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Odstawić na kilka godzin do przegryzienia smaków. ----- Podobne: Sałatka ziemniaczano-śledziowa Śledzie z suszonymi pomidorami Polskie sushi
Weekendy w domu i ogrodzieChłodnik ze śledziem, buraczkiem oraz ogórkiem małosolnym Danie, które zadowoli podniebienie w upalne dni. Zapraszam. Składniki: 4 filety śledziowe 4 ugotowane buraki 4 ogórki małosolne (domowe ;)) 2 cebule 600 g jogurtu naturalnego 2 szczypty pieprzu 2 szczypty czarnuszki Wykonanie: Filety umyte, osuszone pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę buraki, ogórki oraz
Wino Francja Kuchniasól i pieprz. Wymieszałem. Ubiłem pianę z białek i dodałem do masy razem z bułką tartą. Wymieszałem drewnianą łyżką. Do wysokiego naczynia żaroodpornego włożyłem połowę masy, ułożyłem na niej śledzie i kapary, po czym nałożyłem drugą połowę masy. Polałem stopionym masłem. Włożyłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na 40 minut
R'n'G KitchenSałatka śledziowa, każdemu kto choć trochę lubi śledzie ta sałatka na pewno przypadnie do gustu. Ja osobiście dopisuję ją do swojego standardowego menu. Składniki (3 os) : 2 płaty śledziowe a'la matias 2 gałązki natki pietruszki 1 większa cebula sok z cytryny olej rzepakowy sól, pieprz Przygotowanie : Wymoczone płaty śledziowe kroimy w 1 cm paski i w misce skrapiamy sokiem
Mechanik w kuchniDzisiaj postnie, tradycyjnie, po polsku. Śledzik. Z cebulą. Ale żeby nie było – w końcu to blog ze sznytem azjatyckim – oprócz cebuli będzie też kolendra
slodkokwasnaplProsta i rzadka spotykana kombinacja, czyli jajka faszerowane śledzikami w occie. Nie wymaga dużo pracy, a dla wielbicieli śledzi może być miłym, smacznym elementem wielkanocnych świąt. Polecam taką pastą nafaszerować jajka, albo zjeść ze świeżym, chrupiącym chlebem . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikśledziowe a’la matias 2 duże cebule 1/2 szklanki octu liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty 1/2 puszki groszku 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu … Czytaj dalej Śledzie z sałatką
czarrna od kuchnikostkę. Jogurt, musztardę, ocet i sok z cytryny mieszamy razem i zalewamy pokrojone składniki. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą do smaku. Z tą solą trzeba uważać, śledzie są dosyć słone ;) Odstawiamy na kilka godzin do schłodzenia. Gotowe
Czerwona Porzeczkakruche) 1 duża cebula czerwona 3-4 jajka ugotowane na twardo 3-4 większe ogórki kiszone 3 łyżki majonezu pieprz (sól raczej nie, bo matiasy są już słone) Wykonanie: Śledzie wymoczyć przed około pół godziny w wodzie, a najlepiej w mleku (chyba, że chcecie mieć takie mocno słone, to wtedy nie moczymy). Osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i następnie
Pociąg Do KuchniSkładniki 3 filety a’la matias 2 cebule 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3 suszone pomidory w oleju olej lub oliwa … Czytaj dalej Śledzie ziołowe
czarrna od kuchnipost. Był to śledzik, który zapowiadał biesiadnikom, że już następnego dnia nastąpi wielki post, a z nim okres wstrzemięźliwości i oczekiwania na Wielkanoc. Dlatego dzisiaj proponuje wam kolejną wersje śledzi, tym razem z buraczkami. Smacznego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDostałam zaproszenie do Styczniowej Kuchni Regionalnych Smaków od Renaty [ klik ] i ponieważ uwielbiam regionalne przysmaki, uwielbiam śledzie, sałatkę czem prędzej zrobiłam. Sałatka jest bardzo smakowita i pochodzi ze Śląska. Jedyną moją zmianą jest to że pokroiłam grubiej składniki a w oryginale powinny być drobniutko pokrojone tak aby można było je nawet rozsmarować. Moja wersja jest bardzo smakowita i polecam gorąco
Moje Małe Czarowanieświeże śledzie są niedoceniane? Mam przeczucie, że tak. O ile matiasy, koreczki, w śmietanie i tak dalej, i tak dalej… cieszą się poważaniem, o tyle tuszki rzadziej są pieczone czy smażone. Śledziki to rybki delikatne. Trzeba się z nimi obchodzić z uwagą. Zwłaszcza przy obracaniu na patelni – łatwo się rozpadają, a przecież w... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuszklanki majonezu dekoracyjnego od Fanex Sok z połowy cytryny Sól, pieprz Sposób przygotowania: Buraki i ziemniaki dokładnie myjemy nie obierając, gotujemy w osobnych garnkach do miękkości, ostudzone obieramy. Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, moczymy przez 1,5 godziny, kroimy w kostkę. Obrane jabłko, buraki, ziemniaki i ogórki kroimy w kostkę, groszek odsączamy z zalewy, wszystkie składniki przekładamy
Bajeczna Kuchnia