Lekki sos na bazie jogurtu naturalnego łączy się tu ze świeżością koperku i pysznymi płatami śledziowymi. Szybka przekąska, która smakuje bajecznie ;) Polecam! ;) Składniki: 6 sztuk filetów śledziowych (matijas) 300-400g gęstego jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku łyżka octu winnego z białego wina sól, pieprz Śledzie moczymy przez 8-10 godzin. W tym czasie wodę zmieniamy 2 razy. Jogurt mieszamy z octem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Filety kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z so... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...