tych pysznych kanapek. Na zakończenie, zapraszam na kanapkę z masłem. Składniki Bagietka Mąka gluten-free z jednego ze znanych marketów Drożdże suche 8 gram Mąka ryżowa Dodatki Masło Śledź marynowany Kapary Koperek Szalotka Ogórek zielony Rzodkiewka Buraczki Ugotowane buraki Olej roślinny Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Ocet winny do smaku Chrzan Przygotowanie Bagietka Oczywiście bagietkę przygotuj mój
RafalCookTatar z matiasa holenderskiego przygotowany z dodatkiem śmietany i koperku podany. TATAR Z MATJASA SKŁADNIKI 1 śledź matjas holenderski, oryginalny; mały pęczek świeżego koperku; 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany; łyżka marynowanych buraczków; 1 łyżka kaparów; mała czerwona cebula; ogórek konserwowy; sól, pieprz; przepis na tatar z matjasa holenderskiego Artykuł Tatar z matjasa holenderskiego pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSałatka przyrządzona ze śledzia z dodatkiem korniszonów, papryki, pieczonych buraków i gęstego jogurtu greckiego. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych typu matjas; 2 buraki czerwone; gęsty jogurt naturalny typu greckiego; pół pomarańczowej papryki; kilka korniszonów; pół cebuli; sól, pieprz; przepis na sałatkę śledziową z burakami Artykuł Sałatka śledziowa z burakami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaŚledzik w sosie tatarskim smakuje pysznie. To wyśmienita przekąska na domową imprezę, wigilię czy wielkanocny stół. Śledzie są bogatym źródłem … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Śledzik w sosie tatarskim</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerokoło 2 minut. Wyłączyć palnik, dodać miód i ocet, wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Filety śledziowe dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w plasterki lub półplasterki. Śledzie wraz z ogórkami przełożyć do miski, wlać sos pomidorowy i wymieszać. W razie potrzeby doprawić świeżo mielonym pieprzem i niewielką ilością soli. Miskę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki
Passions hobbies lifeSkładniki: 400 g matiasów 400 g śmietanki 36% (gęstej) 2 duże gruszki 100 g rodzynków Przygotowanie: W zależności od stopnia solanki, śledzie moczymy kilkukrotnie zmieniając wodę. Ja za zbyt słonymi nie przepadam, więc moczyłem około 1 godziny. Rybę kroimy w poprzeczne paski (około 1 cm). Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki, pieczemy 20 minut
R'n'G Kitchenłyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Matiasy wkładamy do zimnej wody i moczymy przez godzinę. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Składniki sosu mieszamy ze sobą. Śledzie kroimy w paski, wrzucamy do miski lub słoika, zasypujemy cebulą i polewamy sosem. Wszystko razem ze sobą mieszamy
Qchnia po prostuSałatka śledziowa na święta – prosty przepis Witajcie Kto lubi śledzie? A sałatki? U mnie w domu uwielbia się i jedno i drogie Dziś mam dla Was przepis na pyszną sałatkę śledziową. Robi się ją bardzo szybko i… równo szybko znika Idealna sałatka na święta, idealna na co dzień. Moją zrobiłam wczoraj i dziś już po niej zostały tylko
Słodkie okruszkiKulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej , czyli smażone pulpeciki z zielonego śledzia, zatopione w słodko-kwaśnym pomidorowym sosie. Im dłużej kulki śledziowe spędzają w zalewie, tym stają się lepsze. Kulki rybne opiekane w pomidorach, to przekąska obowiązkowa w domu rodzinnym mojego Męża, podczas Świąt Bożego Narodzenia. Mama serwuje je zawsze na Wigilijnym stole, obok tych samych kulek rybnych
Moja DelicjaKolejną świąteczną propozycją będą śledzie z marynowanymi kurkami, obowiązkowa pozycja na świątecznym stole :) Czytaj więcej
Ana Mari's world