Małe koreczki śledziowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Na święta, na imprezki, na przekąskę. Składniki: 2 filety śledziowe a'la matjas, kawałek czerwonej papryki, 2 ogórki konserwowe, 2-3 pomidory suszone w oleju. Przygotowanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli - zalać wodą, zostawić na 30 minut, powtórzyć dwa razy. Kroimy na około 1,5 cm kawałki, ogórka kroimy w grube plastry, paprykę i pomidory na pasujące kawałki. Nadziewamy na wykałaczki / patyczki, robiąc tzw. kore...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...