filety śledziowe marynowane 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 jabłko 1 cebula 300 g majonezu Śledzie pokroić na małe kawałki, ziemniaki, jabłko i cebulę w drobną kosteczkę. Ułożyć warstwowo w salaterce przekładając majonezem, warstwy ziemniaków i cebuli można odrobinę posolić. Odstawić na kilka godzin do lodówki by sałatka się schłodziła
Gotowanie jest łatwektóra smakuje bajecznie ;) Polecam! ;) Składniki: 6 sztuk filetów śledziowych (matijas) 300-400g gęstego jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku łyżka octu winnego z białego wina sól, pieprz Śledzie moczymy przez 8-10 godzin. W tym czasie wodę zmieniamy 2 razy. Jogurt mieszamy z octem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Filety kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 500 g filetów śledziowych matias 2 małe ogórki kiszone 2 cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały pieprz Wykonanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki, ogórka w paseczki, a koperek bardzo drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do miski. Dodać śmietanę, doprawić solą
magiczna kuchnia Kasiziemniaki 1 marchewka 1 jabłko 1 puszka białej fasoli 1 cebula 300 g śledzia marynowanego 1 łyżka kaparów 2 łyżki majonezu 1 łyżki śmietany kwaśnej 2 łyżeczki musztardy sól pieprz Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać. Wszystkie produkty pokroić w drobniutką kostkę, Fasolę odcedzić na sicie. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. Wymieszać i doprawić sałatkę do smaku
Gotowanie jest łatweduże ziemniaki ugotowane w mundurkach 6-8 filetów śledzia marynowanego mały słoiczek majonezu 3 jajka ugotowane na twardo ugotowana marchewka 1 cebula kilka oliwek czarnych i zielonych natka pietruszki jabłko Ziemniaka obrać i pokroić na plastry, ostrożnie, by były całe, Ułożyć je na półmisku, na każdy plaster rozsmarować łyżeczkę majonezu, z jednej strony ułożyć po plasterku jajka, listek natki pietruszki
Gotowanie jest łatwewywołanych burczeniem w brzuchu ratowałam się szybkimi sałatkami. Oto jedna z nich: Składniki : 2 filety śledziowe pół papryki pół awokado kilka liści cykorii belgijskich jalapeno sok z cytryny oliwa Śledzie, awokado i paprykę pokroić w kostkę podobnej wielkości. Skropić sokiem z cytryny. Cykorię pokroić w paski. Rozdrobnić jalapeno. Wszystko razem wymieszać. Polać oliwą i podawać. ----- Podobne: Sałatka śledziowa z warzywami
Weekendy w domu i ogrodziemały słoik grzybów marynowanych 1 cebula cukrowa Sos: 1,5 łyżka musztardy 1,5 łyżka miodu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez 1,5-2 godziny,odsączamy z nadmiaru wody i kroimy w kostkę.Paprykę,cebulę,ogórki ,grzyby i jajka kroimy w drobną kostkę.Składniki sosu mieszamy ze sobą
Bajeczna Kuchniakroimy je w paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu. Śledzie polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła
Qchnia po prostumniejszych ogórków konserwowych, 100g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 50g suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć i ukroić 4 plasterki, włożyć
W kuchni u MonikiŻołnierzyków wykorzystałam teraz do zadania specjalnego - skromnej i smacznej przystawk i :) Składniki*: - bagietka młodości - jeden trójkąt serka topionego Hochland z ziołami - parę owoców żurawiny (wedle uznania) - kiełki brokułu - filety śledź a'la matias * Wszystkie składniki dostępne w Biedzie (sklepy Biedronka
upichconaBlueberry Corner by "jagodzianka" Takie śledziki przygotowuję od lat, najczęściej w okresie świąt Bożego Narodzenia, czasem na inne okazje. Przepis na tę przekąskę dostałam … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie z rodzynkami w marynacie pomidorowej pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna odmiana śledziowej przekąski imprezowej. Porcja na słoik o pojemności 520 ml. Składniki: 5 płatów śledziowych (solone matiasy)* 300 ml … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie w musztardowej zalewie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornergodziny. Zalewę octową odlewamy do miski, dodajemy do niej śmietanę – mieszamy. Jeżeli zachodzi potrzeba doprawiamy cukrem i pieprzem. Smak ma być zrównoważony – słono-słodko-kwaśny. Dodajemy odłożone śledzie z cebulą – mieszamy. Gotowy barszcz śledziowy chłodzimy w lodówce. Barszcz śledziowy podajemy z ziemniakami „w mundurkach”, albo tak jak ja podałam – z ziemniakami pieczonymi po szwedzku . Jest to potrawa wybitnie dla smakoszy
mojewypiekiinietylkogodzin, a następnie je osuszyć i pokroić w ukośne kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Cebulę i korniszony pokroić w kostkę, a paprykę w paseczki. Na talerzu układać kawałki śledzia,jajka i papryki. Posypać cebulką, ogórkiem i odsączonym groszkiem. Posypać pieprzem. Śmietanę wymieszać z jogurtem, solą ,pieprzem i słodką papryką. Polać sałatkę. Schłodzić przed podaniem
O kuchni z uczuciemDoskonałe śledziki dla prawdziwych twardzieli :) Sos bardzo mocny, wyrazisty w smaku w połączeniu ze śledziami stanowi świetną przekąskę.. zakąskę na zakrapianą imprezę. Polecam :) Składniki - 4 płaty śledziowe solone typu Matjas Sos - 1 malutka cebulka - 2 małe ogórki kiszone - 1 duży ząbek czosnku - pół pęczka koperku - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki gęstej smietany Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie
Kuchnia z widokiem na ogród