sernik - 18520 przepisów (strona:251/1235)

Sernik karmelowy 103

Wielkanoc to nie tylko mazurek i baba. Czym byłaby popołudniowa kawa bez pysznego sernika? Jeżeli nie macie pomysłu na pyszne i szybkie ciasto na święta lub po prostu na weekend to zasmakujecie w tym serniku, bo robi się go bardzo szybko i jest bardzo delikatny w smaku. Spróbujcie :)  Składniki: 1 kg sera z wiaderka 125 g serka mascarpone(...)puszki) + szczypta soli do smaku 1/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych   160g herbatników maślanych 50g masła  1 łyżka masy karmelowej          Przygotowanie:   Przygotowanie sernika rozpoczynamy od wyłożenia papierem do pieczenia okrągłej formy o średnicy ok 25cm. Herbatniki drobno rozbijamy praktycznie do konsystencji miału. W małym garnuszku rozpuszczamy masło i jeszcze gorące mieszamy z ciastkami

ChilliJemy
Sernik z żurawiną – kuchnia podkarpacka 70

Sernik z żurawiną – kuchnia podkarpacka Do tego przepisu przyciągnęła mnie żurawina. W okolicach Strzyżowa chętnie dodawana jest do serników, co w innych zakątkach Podkarpacia nie jest aż tak oczywiste. Jednak sernik z żurawiną z Grodziska wyróżnia się z innego powodu. Jest to masa budyniowa spulchniona ubitymi białkami, którą wylewa się na ser. Po upieczeniu tworzy ona lekką chmurkę(...)przykrywającą wilgotną masę serową. W efekcie otrzymujemy typowy sernik na kruchym spodzie z nietypowym wierzchem, no i z żurawiną, która niektórych może zaskoczyć. Przepis godny wypróbowania, więc serdecznie zapraszam :) Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Grodziska znajdziecie w publikacji pt. „Czarnorzecko-strzyżowska Kraina Smaków. Tradycyjne przepisy Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania". Sernik

Trzeci talerz
SERNIK ORZECHOWO – CZEKOLADOWY 77

Sernik to deser dający nam w kuchni niezliczone możliwości do... Artykuł SERNIK ORZECHOWO – CZEKOLADOWY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 56

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Śmietanowiec zwany Styropianem 63

mojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 50

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo(...)galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego

moj przepis na
Sernik z mlekiem skondensowanym 390

Sernik z mlekiem skondensowanym to pyszny i szybki sernik, który wręcz rozpływa się w ustach, a do jego wykonania potrzebne są zaledwie 4 składniki. Super sprawdzi i się jako ciasto na święta lub na weekend do kawy. Gorąco polecam ten prosty sernik, The post Sernik z mlekiem skondensowanym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 61

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Pokruszone ciastka wymieszać

moj przepis na
Śmietanowiec zwany Styropianem 60

mojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 58

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo(...)galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego

moj przepis na
Sernik waniliowy z pomarańczową nutą. 56

użycia miksera. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę na 160 stopni(...)dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą Polewa: W miseczce w kąpieli wodnej (nastawiam garnuszek z wodą i wkładam rozmiarowo dobraną miseczkę, aby połowa była w tej wodzie zanurzona) roztapiam masło z czekoladą i dodaje kajmak. Jak wyjdzie wam mocno gęsta

Latosiowydom
sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 285

połączyć składniki. Dwie tortownice 18 cm ( lub jedna 26 cm ) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić. Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą(...)serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca - sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Klasyczny sernik na maślanym spodzie 73

Sernik najlepsze ciasto ever. Maślany, delikatny i zapewniam, że zawsze się udaje. Ten został upieczony w najbardziej klasycznej wersji z sera, jajek, cukru, mąki ziemniaczanej i masła.  Niebo w gębie. Przygotujemy go w kilka minut, a jako spód możemy wykorzystać kruche ciasteczka i masło.  Aby przygotować spód kruszymy maszynkowe ciasteczka Brześć , wykładamy nimi dno tortownicy i skrapiamy(...)połączenia składników. Ciasteczka przekładamy do mocnego woreczka np. strunowego, kruszymy uderzając w nie wałkiem lub w ręku. Następnie skrapiamy rozpuszczonym masłem.  Na spód wylewamy masę serową, wygładzamy powierzchnię. Sernik pieczemy 20 minut w 190 stopniach. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 30 minut. Następie obniżamy do 120 stopni, pieczemy jeszcze 30 minut.  Wyłączamy piekarnik

Życie zaczyna się w kuchni
pyszny sernik pieczony a`la zebra bez spodu... 81

pieczenia, na dno formy na środku nakładać na przemian masę serową jasną i ciemną, masa się rozłoży sama w formie. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut do suchego patyczka. Sernik po upieczeniu zostawić w formie w chłodnym miejscu ( najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić do wystudzenia ), sernik wyjąć(...)formy, zdjąć papier do pieczenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik pieczony a`la zebra jest bardzo wyjątkowy i smakowo i wizualnie, jest bardzo puszysty, delikatny.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczny sernik z musem piernikowym 58

wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przesypać do formy i uklepując ręką wykleić dno i 1 cm krawędź (fot.1) . Twaróg zmielić 3-krotnie. Niestety do tego sernika nie polecam serków z wiaderka, ponieważ są zbyt rzadkie i wodniste. Piekarnik nagrzać do 180°C. Do miski przełożyć ser. Wbić jajka i za pomocą robota, miksować na średnich obrotach przez około(...)spodzie piekarnika ustawić foremkę, keksówkę z wrzącą wodą wypełnioną do ok. 2/3 objętości. Foremka musi stać tak - żeby ulatująca para nie leciała bezpośrednio na tortownicę z sernikiem - musi lecieć obok. Dzięki parze wodnej, sernik nie będzie suchy i nam nie pęknie podczas pieczenia. Piekarnik zamknąć i piec przez około 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, a drzwiczki tylko

Świat Ciasta