Święta wielkanocne już za nami, a więc pora rozpocząć serię iście wiosennych przepisów. A od czego zacząć? Od niczego innego, jak pysznego sernika! Bo wiem, że to tak jak ja kochacie miłością bezgraniczną! Dziś, w ramach cyklu NA SŁODKO ZE SWEET DECOR przygotowałam przepis na fantastyczny sernik z ricotty wg. przepisu Donny Hay, z australijskiego MasterChefa. Sernik jest(...)Pieczemy ok. 60-70 minut w 150C góra/dół. Po upieczeniu zostawiamy w zamkniętym piecu na co najmniej 40-60 minut . Wkładamy do lodówki na noc. The post SERNIK Z RICOTTY DONNY HAY first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na SłodkoCóż mogę napisać, to jeden z najdelikatniejszych serników jakie ostatnio jadłam. Jest wspaniały i zebrał mnóstwo pochwał, dlatego bardzo go Wam polecam Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Wieluń) 5 dużych jajek 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego szczypta soli Polewa: 100-120 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 1 łyżka masła(...)lekko uchylonym piekarniku. Odstawiamy na całą noc, do całkowitego przestudzenia. Masło oraz mleko podgrzewamy do połączenia. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy czekoladę i mieszamy, aż się roztopi. Polewą dekorujemy wierzch sernika. Źródło
Smaki Na TalerzuSernik Puchaty to sernik puszysty i cudownie mokry. Jest bardzo smaczny i aksamitny w konsystencji. Idealny na każdą okazję. Artykuł Puchaty sernik pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąWielkanoc to nie tylko mazurek i baba. Czym byłaby popołudniowa kawa bez pysznego sernika? Jeżeli nie macie pomysłu na pyszne i szybkie ciasto na święta lub po prostu na weekend to zasmakujecie w tym serniku, bo robi się go bardzo szybko i jest bardzo delikatny w smaku. Spróbujcie :) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 125 g serka mascarpone(...)puszki) + szczypta soli do smaku 1/3 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych 160g herbatników maślanych 50g masła 1 łyżka masy karmelowej Przygotowanie: Przygotowanie sernika rozpoczynamy od wyłożenia papierem do pieczenia okrągłej formy o średnicy ok 25cm. Herbatniki drobno rozbijamy praktycznie do konsystencji miału. W małym garnuszku rozpuszczamy masło i jeszcze gorące mieszamy z ciastkami
ChilliJemySernik z żurawiną – kuchnia podkarpacka Do tego przepisu przyciągnęła mnie żurawina. W okolicach Strzyżowa chętnie dodawana jest do serników, co w innych zakątkach Podkarpacia nie jest aż tak oczywiste. Jednak sernik z żurawiną z Grodziska wyróżnia się z innego powodu. Jest to masa budyniowa spulchniona ubitymi białkami, którą wylewa się na ser. Po upieczeniu tworzy ona lekką chmurkę(...)przykrywającą wilgotną masę serową. W efekcie otrzymujemy typowy sernik na kruchym spodzie z nietypowym wierzchem, no i z żurawiną, która niektórych może zaskoczyć. Przepis godny wypróbowania, więc serdecznie zapraszam :) Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Grodziska znajdziecie w publikacji pt. „Czarnorzecko-strzyżowska Kraina Smaków. Tradycyjne przepisy Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania". Sernik
Trzeci talerzSernik to deser dający nam w kuchni niezliczone możliwości do... Artykuł SERNIK ORZECHOWO – CZEKOLADOWY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone ciastka wymieszać
moj przepis namojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem
moj przepis namojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo(...)galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego
moj przepis naSernik z mlekiem skondensowanym to pyszny i szybki sernik, który wręcz rozpływa się w ustach, a do jego wykonania potrzebne są zaledwie 4 składniki. Super sprawdzi i się jako ciasto na święta lub na weekend do kawy. Gorąco polecam ten prosty sernik, The post Sernik z mlekiem skondensowanym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około(...)masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone ciastka wymieszać
moj przepis namojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem
moj przepis namojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo(...)galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego
moj przepis naużycia miksera. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę na 160 stopni(...)dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą Polewa: W miseczce w kąpieli wodnej (nastawiam garnuszek z wodą i wkładam rozmiarowo dobraną miseczkę, aby połowa była w tej wodzie zanurzona) roztapiam masło z czekoladą i dodaje kajmak. Jak wyjdzie wam mocno gęsta
Latosiowydompołączyć składniki. Dwie tortownice 18 cm ( lub jedna 26 cm ) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić. Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą(...)serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca - sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię