indyk - 7293 przepisów (strona:247/487)

Kurczak z nerkowcami i groszkiem 53

chilli, czosnku , imbiru i miodu. Lepki, słodko-ostry, aromatyczny. A do tego kurczak i groszek ptysiowy, ale to aktorzy drugoplanowi -kurczaka można wymienić na jakieś inne mięso – np indyka czy polędwiczkę wieprzową, a groszek zastąpić innym warzywem – fasolką szparagową, brokułami lub papryką. Do podania ryż albo makaron ryżowy. Danie szybkie (powinniście się zmieścić w 30 minutach), proste

Cooking for Emily
Pulpety pieczone na ryżu 634

kurczaka pieczone na ryżu czy filet z kurczaka na ryżu . W tym przypadku zasada przygotowania jest bardzo podobna, jednak głównym składnikiem jest mięso mielone. Ja wybrałam mięso z indyka, ale możecie również postawić na kurczaka czy wieprzowinę.  Pulpety pieczone na ryżu to danie, które robi się praktycznie samo. Wystarczy doprawić mięso, uformować z niego małe pulpeciki i ułożyć

Przepiski.pl
Sałatka meksykańska warstwowa 74

wybrać do niej nieco inne składniki. Przy zachowaniu odpowiednich proporcji, do sałatki doskonale sprawdzą się również takie dodatki jak czerwona cebula, sałata rzymska, czy też mięso mielone np. z indyka. Tak samo dobrze będą się komponować oliwki, zielony ogórek oraz świeża kolendra. Natomiast same warstwy mogą być przedmiotem dyskusji i każdy z nas ma z pewnością ulubiony przepis

Kuchnia Na Wypasie
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 98

delikatnie wymieszać całość. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Tuż przed zjedzeniem posyp danie odrobiną posiekanego koperku. Składniki 500 g chudego mięsa mielonego wołowego lub z mięsa z indyka 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej pietruszki jedna czerstwa bułka lub 3 czubate łyżki bułki tartej pęczek koperku 2 jajka w rozmiarze

Eat me! Fit me!
Sałatka paseczkowa z szynki, sera i ogórków. Wszystko zmienia sposób krojenia. PRZEPIS 70

pokroimy je cienkie paseczki, stworzą bardzo ciekawą sałatkę. Przepis na sałatkę paseczkową Składniki: Około 300 gramów dobrej szynki – najlepsza będzie wieprzowa, ale może być też z kurczaka lub indyka, około 300 gramów żółtego sera, 3 ogórki konserwowe, 1 duży ząbek czosnku lub dwa małe, 3 łyżki majonezu, pół pęczka szczypiorku, pieprz. Jak zrobić sałatkę paseczkową? Szynkę , ser i ogórki

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania