macie pod ręką cukinii, można ominąć ten składnik pulpetów i dodać więcej mięsa mielonego. Składniki na patelnię Gondoliera (2-3 porcje): Pulpety: 250 g mięsa mielonego (dałam z indyka, wieprzowe też może być) 200 g cukinii (pół średniej sztuki) 2 ząbki czosnku kajzerka jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra Sos pomidorowy: 2 szklanki
e-PrzepisyKulinarnepolecam i zachęcam do wypróbowania tego przepisu! Oczywiście, jak zwykle polecam ugotować danie na dwa dni i oszczędzić czas spędzony w kuchni Składniki (4 porcje): 400g mięsa mielonego z indyka, główka kalafiora, około 500g, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebulka, 4 ząbki czosnku, łyżka oliwy z oliwek, 1,5 łyżki sosu sojowego jasnego, około 2 szklanki wody, przyprawy: szczypta soli
Natka Pietruszkidobra sprawę ten prosty sos kurkowy jest bardzo uniwersalny i doskonale uzupełni całą masę dań. Świetnie sprawdzi się w roli dodatku do różnego rodzaju mięs (np. kurczak, indyk, schab lub polędwiczki wieprzowe). Możesz również podać go z makaronem lub podsmażonymi na maśle kopytkami. Za każdym razem otrzymasz doskonałe danie. Sos kurkowy Przepis na sos kurkowy Składniki na sos kurkowy
okolicepalnika.plobróbce termicznej. Można je zamarynować albo nadziać. PRZEPIS NA ROSÓŁ Z PAPRYCZKAMI PADRON Składniki: ok 1-1,5 kg kura z wolnego wybiegu lub mieszanka: korpus kury, skrzydełka indyka 1 duża włoszczyzna 2 cebule kilka papryczek padron 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 10 szt pieprzu w ziarnach sól Jak zrobić rosół z papryczkami padron: Najpierw mięso kroimy
Dorota Smakujejajkiem. Ponieważ nie mam dostępu do świeżego szczawiu, gotuje ją na konserwowym szczawiu ze słoika. Zawsze ze śmietana, dzięki której zupa nabiera aksamitnego smaku. Składniki: 1 skrzydło z indyka wędzona kość od schabu 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego ziele angielskie liść laurowy 2-3 ząbki czosnku 2 słoiku szczawiu konserwowego śmietana 18% 1 płaska
Walijskie PichcenieKURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE
globuskulinarnypassata fajnie połączyła się z mięsem potrzebuje trochę czasu, ale nie jest to przesadnie długo. Do przygotowania spaghetti w stylu bolońskim można wykorzystać mięso mielone z kurczaka lub indyka, wybierając udka lub nieco chudsze piersi. Ja przetestowałam chyba wszystkie możliwe warianty i osobiście najbardziej smakuje mi wersja ze zmielonych udek kurczaka, ale Ty dobierz odpowiednie dla siebie mięso
Smaki Na TalerzuLekki obiad, który możemy przygotować dzień wcześniej a w dzień podania podpiec w piekarniku. 500g mięsa mielonego z indyka 2 duże cukinie 300g tartej mozzarelli olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z przyprawami. Studzimy, mieszamy z 1/3 mozzarelli. 2. Cukinię kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na oleju do odparowania wody
Szefowa kuchniKURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE
globuskulinarnyszyneczka z fileta kurczaka kiełbasa krakowska filet wędzony z kaczki pasztet pieczony drobiowy schab tradycyjny wędzony filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka filet z piersi indyka Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów
Truskawkowa FiestaZdecydowanie danie popisowe moich wszystkich imprez z ostatnich dwóch lat. Przekąska, która znikała ze stołu jako pierwsza. Podawana z indykiem, ciecierzycą, tuńczykiem. Wariantów były dziesiątki. Dzisiaj znajdzie swoje miejsce na moim blogu. Z chęcią dzielę się z Wami tym przepisem, wiem jak wiele osób na niego czeka. Enjoy! Składniki na ciasto (bułeczki gotowane na parze): 210 g mąki pszennej
Mango Papajaswoich domowników czymś domowym i pysznym Składniki (tradycyjna keksówka; 10 porcji): 1 cukinia (około 350g), 2 jajka, 1 szklanka otrębów owsianych, 4 plasterki zółtego sera, 4 plasterki wędliny z indyka, mały pęczek natki pietruszki, szczypta soli, pieprzu i suszonego tymianku, odrobina masła i kaszy manny do oprószenia foremki. Sposób przygotowania Najpierw cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie plasterki
Natka Pietruszkisosie z papryką i pieczarkami możecie doprawić tak, jak najbardziej lubicie, sprawdzi się większość ulubionych suszonych ziół. Wybierzcie też ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu pieczarkowo-paprykowego możecie użyć kilku odmian kolorowej papryki zamiast
Lekcje w kuchnisię w jadłospisie u osób z insulinoopornością . Serdecznie polecam i zapraszam do przepisu! Składniki (2 porcje): serek wiejski, 200g, pół pęczka szczypiorku, garść pomidorków koktajlowych, 4 plastry wędliny z indyka, 4 łyżki nasion słonecznika ( tu przeczytasz więcej o właściwościach nasion), 6 łyżek kukurydzy konserwowej, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Najpierw wędlinę i pomidorki koktajlowe pokrój w kawałki. Następnie posiekaj
Natka Pietruszkijest chłodniej i jest trochę czasu to staram się przygotować coś innego. Zatem zapraszam Was po nowy prosty i jak smaczny przepis ;) Pulpety: około 150 g mięsa mielonego z indyka trochę startej cebuli do środka pulpetów 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej 1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) 1 żółtko natka pietruszki sól, pieprz mąką do obtoczenia
Gotowanie...to proste !