Przepis na : obiad
Stir-fry to charakterystyczny dla kuchni Dalekiego Wschodu sposób przygotowywania smażonych potraw. Jej istotą jest krótkie podgrzewanie składników na silnym ogniu połączone z intensywnym mieszaniem. Warzywa przygotowane w ten sposób zachowają chrupkość, a z dodatkiem mięsa i makaronu stworzą pyszne szybkie danie pełne różnych smaków, tekstur i kolorów. Stir-fry z makaronem z brązowego ryżu - przepis na 4 porcje Do przygotowania stir-fry będą Ci potrzebne: 2 filety z piersi kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...