Przepis na : obiad
Najprostsza, tradycyjna zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, którą najczęściej gotujemy na rosole ze skrzydełek lub na żeberkach wieprzowych. Nasz prosty przepis krok po kroku na zupę szczawiową oparliśmy na klasyce i tradycji rodzinnej, do której niejednokrotnie się odwołujemy. O ile pewnie nie wszyscy się z nami zgodzą, że nie jest to zupa zbyt subtelna i raczej może zasłużyć jedynie na miano zupy codziennej. O tyle przy kuchennym stole nie ma co dyskutować o gustach, a wiec czy tę zupę można zrobić le... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.