ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:260/1378)

CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 163

roztopionej margaryny 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej aromat migdałowy 2 szklanki drobno startej cukinii Polewa czyli tzw. ganache (połączenie śmietanki 30% i czekolady) 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie:  Cukinię ścieramy na tarce, na drobnych oczkach. Odciskamy. Ja dodatkowo jeszcze ją zblendowałam, otrzymując w ten sposób zupełnie gładką masę (jeśli nie mamy blendera - czynność blendowania pomijamy

Walijskie Pichcenie
Mus czekoladowy 152

Delikatny, puszysty i kremowy deser – uczta dla podniebienia. Składniki 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 1 łyżka masła 2 łyżki wody 3 łyżki śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru … Czytaj dalej Mus czekoladowy

czarrna od kuchni
“Szybko, świeżo, prosto” – recenzja 136

estetyka podania, ale w prostocie, bez tony ściereczek, słoików zamiast talerzy, wyszukanych naczyń i dekorowania stołu jak na Wigilię. Donny Hay serwuje dużo dań z kurczakiem, uwielbia śmietanę kremówkę czy nowe wersje klasycznych potraw, które wszyscy lubią i oczywiście błyskawiczne desery, które robi się dosłownie w sekundę.   Co bym zjadła z tej książki? Sprytnym pomysłem jest podawanie mięsa

Ugotowane pozamiatane
Panna cotta z dodatkiem wanilii i sosem malinowym 168

Panna cotta pochodzi z północnych Włoch. Przepis jest podstawowy, dlatego możecie do masy dodawać przeróżne dodatki - skórkę cytryny czy mus owocowy. A więc... Do dzieła! Składniki: 250 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 250 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 laska wanilii 70 g cukru Przygotowanie: Rozpuścić 2 łyżki zimnej wody z 3 łyżeczkami żelatyny. Wymieszać i odstawić

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
krem cappuccino 120

serii kremy polecam krem cappuccino dla osób lubiących kremy na bazie bitej śmietany..Jest łatwy i szyki w wykonaniu przez każdego.. Składniki: 400 ml smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 serek mascarpone 2 łyżki ulubionego cappuccino 2 op.fix lub mix lub w zamian 1 płaska i 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej /schłodzona

Ugotujmy Coś
Ciasto z jabłkami, orzechami i solonym karmelem 136

ciągle mieszając na średnim ogniu, aż będzie płynny i nabierze ładnego bursztynowego koloru.  Po tym do roztopionego cukru dodajemy masło i energicznie mieszamy, aż się roztopi. Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu karmelowego. Zdejmujemy z ognia. Do sosu dodajemy sól morską i przelewamy do miseczki/pucharka. Studzimy. Przygotowanym sosem polewamy ciasto i serwujemy. Smacznego! Po więcej zdjęć

Kuchnia Łukasza
Zupa pomidorowa z podsmażanym koncentratem 171

zimnej wody; Biała część pora; 1/4 średniego selera; 1 średnia pietruszka; 3 średnie marchewki; Pęczek natki pietruszki; 200 g koncentratu pomidorowego; 200 ml słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki masła; Sól; Pieprz.  Dodatkowo: Makaron (u mnie nitki cięte, Lubella); Drobno posiekana natka pietruszki do oprószenia po wierzchu. Sposób przygotowania: Makaron ugotować

Gospodyni Miejska
ZUPA SZPINAKOWA Z SZASZŁYKIEM 121

podsmażamy,wlewamy bulion z kury,zagotowujemy,dodajemy liście szpinaku gotujemy ok 10-15 min.( kostki szpinaku gotujemy tylko 5 min.)i zmniejszamy gaz na malutki ogień.Wlewamy kremówkę.Przyprawiamy solą i pieprzem,curry do smaku i gotowe.Podajemy z szaszłykami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lody cytrynowe z Limoncello (bez maszynki) 95

lodów potrzebujemy: – 400 ml mleka – skórka z 1 cytryny – 160 g drobnego białego cukru (spokojnie można zmniejszyć ilość cukru) – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki – 150 ml soku wyciśniętego z cytryny – 100 ml limoncello Mleko ze śmietaną zagotować po czym dodać skórkę z cytryny (mleko odstawiamy do ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli

Szybko Tanio Smacznie
Domowe lody czekoladowe (bez maszynki) 98

mleka – cukier waniliowy – opcjonalnie może być też trochę prawdziwej wanilii – 1/2 filiżanki cukru drobnego białego cukru – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki – 2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki kakao Zagotować mleko ze śmietaną, cukrem waniliowym i laską wanilii. Odstawić na bok. Wyłowić laskę wanilii. Mleko dodawać po woli do żółtek ubitych z cukrem

Szybko Tanio Smacznie
Kremowe lody rabarbarowe 61

poczytać o właściwościach i historii rabarbaru. Wróćmy jednak do lodów. Zdradzę Wam, jak je przyrządzić. Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 g rabarbaru – ok. 1 filiżanki cukru – 600 ml śmietany kremówki – odrobinę masła – pół szklanki czerwonego wina (ja używam wytrawnego lub półwytrawnego; jeżeli macie w domu słodkie wino zmniejszyłabym wtedy ilość cukru) Obrany i pokrojony w plastry rabarbar smażymy na rozgrzanej

Szybko Tanio Smacznie
Zupa kolonialna 107

jabłka, rdzeniem i posiekane – 1/4 szklanki białego ryżu – 1 pierś z kurczaka bez kości pokrojona w kostkę – sól, pieprz – 1 szczypta suszonego tymianku – śmietana kremówka/jogurt Cebulę, seler, jabłko i marchew podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy i bulion. Gotować jeszcze ok 20-30 minut. Podawać gorące w bulionówkach

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekane pomarańcze 71

czerwone pomarańcze (grejpfruty w oryginale) – 2 jajka – 2 łyżki cukru – 4 łyżki Veterano (pomarańczowy likier w oryginale) – 60g masy marcepanowej – 50g śmietany kremówki (ok 1/2 kubeczka) Żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem i alkoholem. Białka ubić na sztywną pianę. Marcepan zetrzeć na tarce a następnie dodać śmietanę i żółtka. Całość połączyć w jednolitą masę

Szybko Tanio Smacznie
Dyniowy sernik z sosem toffi 147

Cukier, miód i masło umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy do rozpuszczenia się wszystkich składników. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty. Następnie dolewamy kremówkę. W tym momencie należy bardzo uważać, ponieważ reakcja jest dość gwałtowna: płyn zaczyna się pienić. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy

MyCookBook.pl
Deser z domową galaretką winogronową 139

uprzednio rozpuszczoną żelatyną (w niewielkiej ilości gorącej wody) i przelać do pucharków/miseczek/itp. Galaretki wstawić do lodówki. Po stężeniu zalać przygotowaną galaretką agrestową. Przed podaniem przygotować bitą śmietanę. Kremówkę (można użyć śmietany 22% + śmietanfix) z cukrem ubić na sztywno, a następnie umieścić na galaretkach. Gotowy deser udekorować winogronem. Uwaga! la wszystkich czytelników specjalna zniżka na zakupy w  internetowym

Di gotuje