ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:265/1378)

Najlepszy i Najprostszy Murzynek 60492

masła 90-100 g śmietany 18% 2 czubate łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody cukier waniliowy Polewa czekoladowa: 120 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki Najlepszy i Najprostszy Murzynek - Sposób przygotowania: Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie nie przestając ubijać kolejno wbijamy jajka. Ciągle mieszając dodajemy mąkę wymieszaną

Słodka Strona
Sernik malinowo-jeżynowy 157

rozpuszczenia, nie wolno dopuścić do zagotowania. Lekko przestudzoną żelatynę dodać do ciepłej galaretki, wymieszać. Do miksera wlać mleko skondensowane, dodać ser i cukier, zmiksować. Przelać do miski, dodać zimną kremówkę, ubić. Następnie cały czas ubijając dodawać po jednej łyżce galaretki. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową

Kuchnia Danusi
Żurek w chlebie 157

wielkanocnym. Polecam przyrządzać w specjalnych chlebkach, wyglądem i smakiem zachwyci każdego. Składniki: Włoszczyzna 2 ząbki czosnki Gałązki natki pietruszki 500 ml zakwasu żytniego 500 g surowej białej kiełbasy Śmietana kremówka 30% Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, sól, szczypta cukru, kminek, świeżo zmielony majeranek i pieprz 4 jajka Chleb   Sposób przygotowania: Na początku przygotowujemy bulion warzywny. Obieramy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zupa kalafiorowo-serowa 167

smak i kremową konsystencję. Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 4-5 marchewek 45 dag groszku (użyłam mrożonego) 2 średnie cebule 5 ząbków czosnku 2 litry bulionu 20 dag śmietanki kremówki 2 serki topione po 10 dag 3 łyżki masła pęczek koperku 2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek obieramy z łupin. Cebulę kroimy w kostkę

Pobite gary Barbary
Kremówka 72

chciałbym przeprosić za miesięczną nieobecność. Niestety pochłonęła mnie nauka do egzaminów :( Na szczęście sesja już niedługo się kończy, dlatego postanowiłam podzielić się przepisem na jedno z moich ulubionych ciast - kremówkę. Trochę zmodyfikowałam przepis babci i muszę przyznać że wyszła całkiem nieźle. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Sernik śmietanowy 154

Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾  szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa śmietanowa: 2 szklanki gęstej śmietany 18% 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Twaróg pokruszyć do miski, wbić jaja, wlać śmietankę, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz proszek budyniowy, całość

Wanilia i Kardamon
Sernik mocno jagodowy 220

jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Do dekoracji: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36 % 250 g świeżych malin 100 g świeżych jagód 1 łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Przełożyć ubitą śmietanę

maniapieczenia
Sernik malinowy 130

bardzo krótko, tylko tak, żeby żelatyna się rozpuściła (za długo podgrzewana traci właściwości!). Dodać do przygotowanych malin, dobrze wymieszać i wystudzić, ale uwaga, żeby mus nie stężał! Ubić śmietanę kremówkę i dodać przygotowaną masę z malin. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Wylać mus malinowy na wystudzony sernik (oczywiście nie wyjmujecie go z formy). Odstawić do lodówki aż stężeje, najlepiej na całą

Pociąg Do Kuchni
CZEKOLADOWE KOKOSANKI 159

polubicie. POTRZEBUJEMY: 200 g czekolady gorzkiej 60 % 2 białka (zimne) 1/2 szklanki drobnego cukru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1/3 łyżeczki olejku waniliowego kilka łyżek śmietany kremówki Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (góra-dół) . Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. 170 g czekolady roztapiamy na parze i studzimy. Białka miksujemy ze szczyptą soli i stopniowo dodajemy cukier

WYSPA SZCZĘSLIWA
makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym, czyli obiad błyskawiczny 450

zapraszam na makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym. składniki: 1 duża cebula  olej do podsmażenia 1 puszka tuńczyka (ja używam w kawałkach, w sosie własnym) 200 ml śmietany kremówki duży pęczek pietruszki  sól i pieprz do smaku 400 g makaronu (ja najbardziej lubię wstęgi - pappardelle ) wykonanie: Cebulę obieram i kroję w piórka, lekko podsmażam, tak, żeby się tylko

babka w formie
Agrestowy sernik na zimno 106

Składniki Spód: 250 g herbatników 100 g masła 2 czubate łyżki kakao Masa owocowa: 500 g jogurtu typu greckiego 8 łyżeczek żelatyny 5 łyżek cukru pudru 200 ml kremówki 30% 400 g czerwonego agrestu Masa serowa: 2 00 g mascarpone 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: agrest to ozdoby Wykonanie: Masło rozpuszczamy, herbatniki

Kulinarne przygody Gatity
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY 158

smaku Sól ciepła woda (około ½ szklanki)   Na sos : ½ szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego z kostki (najlepiej bio) 1 łyżka soku z cytryny 15 cl śmietany 36% lub kremówki ½ łyżeczki cukru 1 szczypta gałki muszkatołowej 3 szczypty kurkumy 3 szczypty curry Sól, pieprz Drobny szczypiorek (opcjonalnie) Dynię obierz, usuń pestki i skórę, pokrój w kostkę i ugotuj na parze

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kokosowy pudding chia z jagodami 196

zupełności wystarczy. Masa może przypominać troszkę galaretkę, jeśli wolicie bardziej wodnistą konsystencję to zwiększcie ilość mleczka kokosowego.   Koktajl jagodowy: 250 g jogurtu greckiego ok. 100 ml śmietany kremówki (30-36%) (lub więcej jeśli wolicie gęstsze koktajle) 2-3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 100 g jagód i ok. 30 g do dekoracji Do malaksera wrzucamy jogurt, cukier (jeśli wolicie nieco

Cooking Monster
Makaron z sosem kurkowym i łososiem 223

makaronem i łososiem. Jest to świetny pomysł na smaczny obiad. Zamiast makaronu można użyć ryżu lub kaszy. Składniki: - 250g kurek - makaron - 4 łyżki białego wina - 150ml śmietany kremówki 30% - 100ml bulionu warzywnego - 200g świeżego łososia  - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania:  Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy na ręczniku papierowym.  Kurki wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Dodajemy łyżkę

Pan i Pani Smith w kuchni
Lody jeżynowo porzeczkowe 184

zostało - więc jedliśmy bez dodatków. Ale i takie były bardzo smaczne. Składniki 450 g  jeżyn   250 g czerwonych porzeczek  330 ml śmietany kremówki ( dałam  30%) 100 ml mleka 3.2% 3 łyżki ksylitolu lub cukru Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Jeżyny i porzeczki

Stare Gary