mielone - 47549 przepisów (strona:265/3170)

Strogonow drobiowy z moskolami 165

drobiowego sól pieprz 300 g pieczarek 3/4 szklanki śmietany 22 % (ja dałam 12% i o wiele mniej) sok z cytryny 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka cukru 1. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy dość mocno w mące. Na patelni rozgrzewamy smalec i partiami smażymy mięso. Przekładamy je do wysokiego garnka(...)sokiem z cytryny.  2. Na tej samej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i szklimy pokrojone w piórka cebule. Jak się nam zeszkli dodajemy passatę lub koncentrat pomidorowy, cukier, obie mielone papryki, podlewamy niewielką ilością bulionu i krótko przesmażamy. Przekładamy do garnka w którym jest usmażone mięso.  3. Na tej samej patelni rozgrzewamy masło, pieczarki myjemy, kroimy

kruche babeczki
Hreczniaki 130

Składniki: 300 g kaszy gryczanej 250 g sera białego 1 cebula garść natki pietruszki 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz masło panierka: bułka tarta, zamiennie siemię lniane, otręby, mielone orzechy olej do smażenia Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko i odstawić na bok do wystudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na 1 łyżce masła(...)przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, zmiksować w blenderze lub po prostu bardzo drobno rozbić widelcem, połączyć z wystudzoną kaszą. Dodać podsmażoną cebulę i posiekaną drobno natkę pietruszki. Następnie wsypać mąkę, jajko, przyprawić, wymieszać. Formować kotlety, pomogą w tym lekko zwilżone dłonie. Gotowe kotlety obtoczyć w bułce tartej (lub innej panierce) i usmażyć na oleju z obu stron, na złoty

Zasmakuj Kuchni
Migdałowe ciasto ze śliwkami i chrupiącą posypką 135

posypkę: 50 g mielonych migdałów 30 g cukru 40 g miękkiego masła Wykonanie: Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyścieliłam papierem do pieczenia. Boki posmarowałam masłem. Do miski wbiłam jajka, wlałam mleko i olej. Wsypałam cukier, dodałam otartą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok oraz ekstrakt migdałowy. Dodałam też mielone migdały. Wymieszałam

Kuchnia u Krysi
Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką 163

mielonej wołowiny 3 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu 1 jajko 3 pieczarki  oliwa do smażenia mąka do obtoczenia sos: 1/2 szkl koncentratu bulionu warzywnego lub drobiowego Krakus 1 szkl  wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: klopsiki: Małe pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy na oliwie. Mięso mielone wołowe łączymy

Bon appetit mon amie
Kluski ziemniaczane z pysznym farszem z mięsa i kapusty kiszonej 323

ugotowanych i przepuszczonych  przez praskę ziemniaków -1,5 szkl mąki ziemniaczanej -0,5 szkl mąki pszennej  -łyżeczka soli -2 jajka FARSZ -0,5 kg mięsa mielonego np zmielona łopatka lub szynka wieprzowa -1 średnia cebula -1 duży ząbek czosnku -garść suszonych grzybów lub 2 pieczarki -1 marchew -100g kapusty kiszonej -trochę oleju -pieprz  sól(...)Wszystko podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki lub grzyby (grzyby suszone najpierw trzeba namoczyć by były miękkie) Kapustę kiszoną siekamy i dodajemy do całości,mieszamy i dodajemy mięso mielone. Całość dusimy do momentu aż mięso nie będzie surowe i doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem. Farsz studzimy. *jeśli mięso puściło wodę odlewamy nadmiar płynu z farszu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
pieczony, zawijany schab z mięsem mielonym... 122

rozciąć wzdłuż nie przecinając spodu, mięso rozłożyć i rozbić na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojone drobno: cebulę, pieczarki, paprykę, doprawić do smaku kucharkiem, chili wystudzone warzywa połączyć dokładnie z mięsem mielonym, jajkiem, odciśniętą bułką w mleku na kleistą masę nadzienie rozsmarować tak na 3/4 powierzchi mięsa obłożyć na wierzchu paskami słoniny wędzonej bez skóry, obwiązać nicią i dać na blachę(...)minut, w trakcie pieczenia pod koniec polać ciut wodą roladę- upieczoną wystudzić dobrze najlepiej całą noc w chłodnym miejscu, będzie się dobrze kroić - rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym jest najlepszym domowym wyrobem do pieczywa, nadaje się do codziennych posiłków ale również na okolicznościowe, uroczyste, wystawne przyjęcia, imprezy, czy święta.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kołduny w rosole 166

mięsa baraniego 25 dag mielonego mięsa wołowego 10 dag  łoju z nerki cielęcej 1/2 szkl bulionu 1 łyżka masła 2 garście suszonego majeranku sól i pieprz 4 ząbki czosnku 2 cebule Ciasto; mąka pszenna - 500 g woda ciepła - 1/2 szkl sól Dodatkowo; bulion-koncentrat drobiowy do kołdunów Przygotowanie: Farsz; Mięsa mielone przełożyć do miski, dodać

Kuchnia Danusi
Eintopf z cukinią 182

masła klarowanego 3 średnie marchewki 500g mięsa mielonego 1 ugotowana kolba kukurydzy lub ½ puszki 2 duże cukinie Duża czerwona papryka 300g zielonej fasolki puszka pomidorów przecier pomidorowy sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk Sposób przygotowania: Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na maśle klarowanym. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy mięso solą, świeżo mielonym

Pyry na Gaz
Klopsiki w sosie cebulowo - serowym 103

kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm   Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub  drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka mąki sól, pieprz(...)Bułkę namoczyć w mleku następnie odsączyć, dodać do mięsa mielonego wraz z jajkiem, solą i pieprzem (soli bardzo mało, ponieważ kostka rosołowa i serek mają w sobie sól). Długo wyrabiać aż masa się zwiąże, następnie uformować małe pulpeciki. W garnuszku ugotować dwie szklanki wody wraz z kostką rosołową dodać do nich pulpeciki i gotować na małym ogniu 10 minut

Jadło i czytadło
Aromatyczne pieczone kotlety 142

mięsa mielonego są obecne chyba w każdej kuchni na całym świecie. Z różnych rodzajów mięs, w różnej postaci, ale są. Na polskich stołach kotlet mielony króluje, dzieląc się dominacją ze schabowym. Mielone, czy klopsiki- uwielbiam i wprost ubóstwiam je modyfikować. Dla tych, którzy nie przepadają ze względu na ciężkostrawność smażonych potraw, mam propozycję kotletów pieczonych

Pichceniomania
Quiche z mięsem mielonym 153

mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 por (tylko biała część) 1 pomidor 200 ml śmietany 12 % 3 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie Ciasto francuskie układamy na dnie prostokątnej blachy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przyrządzamy farsz. Por kroimy w talarki i smażymy chwilę na oleju rzepakowym. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej do miękkości(...)czym przyprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz rozkładamy równomiernie na cieście francuskim. Pomidora kroimy w plasterki i rozkładamy na mięsie mielonym. Następnie przygotowujemy masę jajeczną. W tym celu mieszamy jajka ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozlewamy po farszu. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Krokusowy Dom
Zapiekane gołąbki z farszem mięsno-ryżowym 537

bardziej smakują. Jedno jest pewne,gdzie jest mielone ,ryż i kapustka,nie może wyjść nic złego ;) Składniki na gołąbki: - 1 włoska kapusta - 0,5 kg mięsa wieprzowego mielonego - 1 średnia cebula - 1 saszetka ryżu - 1 całe jajko - 4 liście laurowe - pieprz mielony - sól - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy Kapustę należy obgotować we wrzątku po 20 minut

Różne smaki w kuchni
JEDNOGARNKOWE DANIE Z MIĘSEM 146

łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżka bazyli suszonej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku mielonego olej do smażenia 2 łyżki siekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Na dużej patelni rozgrzewam olej,dodaję mięso mielone. Solę i pieprze do smaku. Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiam przyprawami. Smażę na rumiano. Następnie dodaję przecier pomidorowy

Gotowanie Patki
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem 156

żółtego tartego bazylia świeża sól, pieprz przyprawa do kurczaka 30 dkg mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 por biała część olej rzepakowy 1 bakłażan 5 pomidorków koktajlowych 2 łyżki parmezanu tarte Makarony gotuję aldente w osolonej wodzie. Cebulę kroję drobno przesmażam na patelni dodaję mięso mielone i dalej przesmażam, doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, przekładam

wesoła kuchnia
,,Kotleciki z indyka i cukinii’’ 430

zasługa firmy ePrezenty Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżek kaszy jaglanej sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie bułka tarta oliwa do smażenia Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Cukinię bez obierania ścieramy na grubych oczkach tarki. Łączymy mięso mielone, startą cukinię, jajko i cebulę. Wyciskamy

Podróż w kulinaria