Bakłażany faszerowane mięsem i komosą ryżową

Bakłażany faszerowane mięsem i komosą ryżową

Bakłażany faszerowane mięsem i komosą ryżową

Kilka najprostszych dodatków, a efekt wychodzi wyśmienity. Pachnące faszerowane bakłażany to miła odmiana dla klasycznych potraw z mięsa mielonego. Składniki (4 porcje) -2 duże bakłażany -100 g komosy ryżowej (quinoa) -500 g mielonego mięsa -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -150 ml passaty pomidorowej -200 g startego sera żółtego -3 łyżki oleju rzepakowego -zioła prowansalskie -soł, pieprz Przygotowanie Bakłążany umyć, osuszyć, rozkroić na pół. Rozciętą stronę obfinie posypać solą i odłożyć na kilkanaście min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.