mielone - 47549 przepisów (strona:274/3170)

Burrito z wołowiną, fasolą i papryką 172

łzy cisną się do oczu. Tortille podgrzewa się, wypełnia ciepłym farszem i dodatkami, a następnie jeszcze podgrzewa - to danie podaje się na ciepło. Składniki: Farsz do burrito: 500 g mielonego mięsa wołowego 1 duża biała cebula 1 duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 mała puszka kukurydzy (280 g) 1 puszka krojonych pomidorów(...)dymki ze szczypiorkiem 8 łyżek kwaśnej śmietany 18% 1/2 szklanki tartego sera cheddar pęczek świeżej kolendry Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć na dużym ogniu, aż mięso będzie przysmażone. Dodać paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kosteczkę i 1 ząbek czosnku pokrojony drobno. Następnie zmniejszyć do minimum ogień

Codziennik Kuchenny
Larb (laab, lap, laap, larp). Sałatka z mieloną wieprzowiną. 201

które zwija się i zjada wraz z mięsem. Serwowana jest na ciepło lub zimno, w obu wersjach jest dobra, choć na zimno wydaje się mniej pikantna. Składniki: 25 dkg mielonej wieprzowiny (łopatka) 1 mała szalotka 1 dymka 1 czerwone i zielone chili 2 łyżki ryżu liście sałaty rzymskiej świeża kolendra 1/3 łyżeczki chili w proszku sok z 1/2 limonki(...)woku. Po 5 minutach smażenia mięso powinno być już gotowe do jedzenia. Jeśli chcecie wysmażyć je na chrupko, należy kontynuować smażenie jeszcze kilka minut. Po usmażeniu dodać do mięsa, mielone chili, sok z limonki, cukier, sos ostrygowy i sos rybny. Jeszcze chwilę pozostawić na patelni. Gorące mięso wymieszać posiekaną szalotką, dymką i prażonym ryżem. Tak przygotowane mięso ułożyć

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 224

łyżka oleju do smażenia cebuli + olej do posmarowania formy do pieczenia 1,5 łyżeczki soli (płaskie) 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej kolendry (ziarna) 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 8-10 plastrów szynki dojrzewającej (użyłam szynki parmeńskiej) Przygotowanie: Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Mięso, kaszę jaglaną i usmażoną cebulę zmielić w maszynce do mięsa(...)Jeśli używacie mięsa mielonego czynność można wykonać 1 raz, a gdy mięso jest w kawałkach, to mielenie trzeba powtórzyć 2-3 razy. Zmieloną masę doprawić solą, tymiankiem, kolendrą, pieprzem. Dodać jajka i bardzo dokładnie wymieszać masę na pasztet. Formę do pieczenia pasztetu posmarować olejem i wyłożyć plastrami szynki, w taki sposób, aby zachodziły na siebie i pozostawić spory zapas

Codziennik Kuchenny
Jesienna granola 120

laskowe – 100g Migdały – 100g Pestki dyni – 100g Rodzynki – 100g Żurawina – ½ szklanki Śliwki suszone – 1 szklanka Mak – 4 łyżki Cynamon – 1 łyżeczka Imbir mielony – 1 łyżeczka Kardamon mielony – ½ łyżeczki Goździki mielone – ½ łyżeczki Miód – 3 łyżki Woda – ½ szklanki Wykonanie: W dużej misce wymieszać płatki owsiane z orzechami i suszonymi owocami. Dodać przyprawy, miód i wodę. Całość dokładnie wymieszać

Kuchnia Bon Appetit
Szaszłyki ze śliwką 155

pyszne. Gorąco polecam ten przepis.... PYSZNE!!! Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego ok. 200 g suszonych śliwek 2 jajka przyprawa do mięsa np. Delicat patyczki do szaszłyków Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami i przyprawą (tak jak na mielone). Na każdy patyczek od szaszłyka nadziewamy 3 śliwki, następnie oblepiamy je szczelnie mięsem

IMPRESJA SMAKU
Pomylone do chleba 172

mielone do chleba , z ogórkiem kiszonym , super . Składniki   Pozostały farsz na pyzy i nie tylko  Wykonanie  Na rozgrzaną patelnie wykładam łyżką pozostałe mięso mielone , smażę po obu stronach na złoty kolor , jak kotlety nam się zarumienią , następnie drewnianą łyżką rozdrabniam nasze kolety tak aby zrobiła nam się jednolita masa

Mój Smak
Eintopf z kapustą 154

własnego gustu. Składniki: 500g mięsa mielonego biała cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 cukinia 2 marchewki ½ białej kapusty 1 kalarepa 250ml sosu pomidorowego papryczka chilli sól, pieprz, liść laurowy, słodka papryka, majeranek Sposób przygotowania: Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w drobną kostkę cebulę i cienkie plasterki czosnku. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, majerankiem i papryką. Cukinię, marchewki i kalarepę kroimy w niedużą kostkę, kapustę szatkujemy. Warzywa dodajemy do mięsa i przesmażyć razem przez kilka minut. Dodajemy sos pomidorowy i kilka liści laurowych. Dusimy na małym ogniu przez około 15 minut (aż warzywa zmiękną), od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i papryką. Serwować z ryżem

Pyry na Gaz
Bezglutenowy piernik z orzechami 81

łyżki przyprawy do piernika  1 łyżka ciemnego kakao  250 g Mix per Dolci Nutrifree  50 g mielonych migdałów  2 łyżeczki sody oczyszczonej  100 g posiekanych orzechów  250 ml mleka 2 jajka   Mielone migdały do wysypania   W garnku umieść masło, miód, cukier, przyprawy i kakao.  Podgrzej(...)wymieszaj – drewnianą łyżką lub rózgą. Po chwili dodaj mleko i orzechy, wymieszaj. Na koniec dodaj jajka i ponownie wymieszaj. Keksówkę o wymiarach ok. 23 cmx12 wysmaruj masłem i wysyp mielonymi migdałami. Ciasto wylej do formy i wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopnia na ok. 45-45 minut – do tzw. Suchego patyczka

Kuchnia bezglutenowa
KANAPKA DO PRACY Z MIELONYM I JARMUŻEM 106

SKŁADNIKI: 4 bułki pełnoziarniste ja dałam trójkątne 4 kotlety mielone ja dałam z indyka KLIK TU 4 plastry sera żółtego 1/2 ogórka zielonego surowego 2 plastry cebuli czerwonej garść jarmużu ketchup i musztarda   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Bułkę kroję na pół. Następnie(...)obie połówki smaruję ketchupe i musztardą. Następnie kładę plaster sera, Warzywa kroję w plasterki, cebulę również. Jarmuż myję i krobno kroję. Wszystkie warzywa wkładam do środka. Następnie kładę kotlet mielony jeśli jest za gruby tnę go w pół. Taka kanapka jest bardzo sycąca i nie wymaga za dużo czasu w przygotowaniu. Ja dziś użyłam kotletów mielonych z mięsa

Gotowanie Patki
Makaron z sosem serowo-szpinakowym 118

Dodałam tu mięso mielone, ale filet z kurczaka sprawdzi się równie dobrze. Miła odmiana dla sosu bolognese, który najczęściej wybieramy do makaronu. 300g makaronu tagliatelle 500g mięsa mielonego  500g świeżego szpinaku  2 cebule 100g serka topionego cebulowego 150g sera cheddar 250ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek olej 1. Makaron gotujemy zgodnie(...)przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę wraz z mięsem mielonym. Dodajemy szpinak a po chwili serek topiony. Dusimy do odparowania wody i rozpuszczenia serka. 3. Dodajemy śmietanę, starty na tarce cheddar. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy z makaronem

Szefowa kuchni
Kiełbasa domowa 142

soli -1/2 dkg soli peklowej -1/4 łyżeczki cukru -6 dużych ząbków czosnku -1/4 łyżeczki pieprzu mielonego -1 łyżeczka pieprzu ziołowego -1/4 łyżeczki mielonej kolendry -15 listków laurowych -łyżeczka ziela angielskiego -łyżeczka nasion kolendry -300 ml wody Opłukana i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki i układamy w misce. Czosnek kroimy na drobno i dokładamy(...)wsypujemy do mięsa i dokładnie wszystko mieszamy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na dobę do lodówki. Jelita moczymy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso mielimy przez sito z dużymi oczkami. Dodajemy pieprz, pieprz ziołowy, mieloną kolendrę i wyrabiamy. Dolewamy odcedzony, zimny napar i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Do maszynki dokręcamy nakładkę z rurką, na nią naciągamy jelito

Maminek kulinarny
Zapiekane pomidory faszerowane mięsem i makaronem 185

oraz resztek makaronu i pomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Pomidorki wyszły przepyszne i bardzo delikatne, wręcz rozpływały się w ustach. składniki: ok 10 dojrzałych twardych pomidorów 200 g mięsa mielonego, u mnie łopatka z karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Pomidory dokładnie umyć i osuszyć(...)ogonkach wyciąć i wyrzucić Do miski delikatnie wydrążyć środek z pestkami. Wydrążone pomidory w środku lekko posolić i odłożyć. Cebulę drobno pokroić i przyrumienić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać dodać wydrążone środki z pomidorów. Wszystko razem smażyć aż wyparuje nadmiar płynu, masa powinna być lekko wilgotna. Do smaku dobrze doprawić

Monia miesza i gotuje
Papryka faszerowana 119

kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się  prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie . Składniki          0,5 kg mielonego mięsa           1 puszka kukurydzy          1 cebula          4 papryki czerwone(...)smaku według uznania ,następnie cebulę przesmażamy na patelni i dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe

Mój Smak
Gołąbki 122

następne warstwy aż do wykorzystania całej kapusty .  Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż ,jajka ,sól pieprz ziołowy i pieprz czarny, cebule pokrojoną w kostkę i przesmażoną ,następnie wszystko razem dokładnie mieszamy  Kiedy mamy już wszystkie liście kapusty sparzone ,nożem odcinamy twardy głąb i wykładamy mięso mielone i zawijamy ,i tak robimy aż do wykorzystania mięsa

Mój Smak
Spaghetti po mojemu 142

się jako obiad , bądź na kolację rodzinną , zapraszam serdecznie do wypróbowania .                   Składniki          250 dag mięsa mielonego          1 duża cebula          1 puszka ananasa w kawałkach          1 papryka czerwona(...)koperku suszonego          1 szklanka wody           sól         1 ząbek czosnku    Wykonanie  Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach

Mój Smak