mielone - 47549 przepisów (strona:274/3170)

Papryka faszerowana 143

kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się  prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie . Składniki          0,5 kg mielonego mięsa           1 puszka kukurydzy          1 cebula          4 papryki czerwone(...)smaku według uznania ,następnie cebulę przesmażamy na patelni i dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe

Mój Smak
Gołąbki 144

następne warstwy aż do wykorzystania całej kapusty .  Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż ,jajka ,sól pieprz ziołowy i pieprz czarny, cebule pokrojoną w kostkę i przesmażoną ,następnie wszystko razem dokładnie mieszamy  Kiedy mamy już wszystkie liście kapusty sparzone ,nożem odcinamy twardy głąb i wykładamy mięso mielone i zawijamy ,i tak robimy aż do wykorzystania mięsa

Mój Smak
Spaghetti po mojemu 166

się jako obiad , bądź na kolację rodzinną , zapraszam serdecznie do wypróbowania .                   Składniki          250 dag mięsa mielonego          1 duża cebula          1 puszka ananasa w kawałkach          1 papryka czerwona(...)koperku suszonego          1 szklanka wody           sól         1 ząbek czosnku    Wykonanie  Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach

Mój Smak
Młoda kapusta z mielonym mięsem 141

się ciężkostrawna. No i dodać duuużo koperku :) Bardzo polecam! Młoda kapusta z mielonym mięsem 1 młoda kapusta średniej wielkości 1 łyżka oleju rzepakowego 1 cebula 300 g mięsa mielonego (najlepiej z udźca indyka) 1 szkl. bulionu drobiowego 1 łyżka masła 3/4 pęczka koperku sól, pieprz Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści. Pokroić na 8 części (na ćwiartki i później(...)drobno posiekać. Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na oleju w garnku. Oleju nie należy mocno rozgrzewać, aby cebula nie nabrała koloru. Ma tylko zmięknąć. Do cebuli dodać mięso mielone i podduszać 7 minut mieszając. Wlać bulion, dodać kapustę i dusić kolejne 8 - 9 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Zdjąć z palnika, doprawić solą

Posadzone i zjedzone
PRZYPRAWA DO MIĘS MOJEGO POMYSŁU 130

sama.Przyprawa do mięs z drobiu i wieprzowiny.Świetnie się z nimi komponuje.   2 łyżeczki zmielonych goździków 1.5 łyżki rozmarynu suszonego-nie mielić 1.5 łyżeczki kwiatów lawendy-nie mielić 2 łyżeczki mielonej papryki czerwonej 1.5 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki soli 2.5 łyżeczki mięty suszonej - nie mielić 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego 2.5 łyżeczki chili

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lasagne z mięsem i pieczarkami 142

cieszy. Lasagne z mięsem mielonym możecie zobaczyć tutaj  Może i Wy skusicie się na danie z kuchni włoskiej w moim wydaniu? Składniki: Sos boloński 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos beszamelowy(...)łyzka masła klarowanego sól pieprz płaty makaronu lasagne 300 g żółtego sera Wykonanie: Sos boloński W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy,majeranek,liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Chwilę

O kuchni z uczuciem
DELIKATNE MIELONE Z PAPRYKĄ 135

Poniedziałek zaczynamy czymś konkretnym.Niby proste, tak powszechne mielone kotlety, jednak(...)wersji zupełnie inne, w odmienionym smaku i konsystencji. Dzięki przechowania gotowych surowych kotletów w lodówce przed obsmażeniem, zyskuja one niezwykłej delikatności. Spróbujcie sami.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 łyzki bułki tartej 1/2 szklanki mleka 1 cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki olej mąka 1 jajko kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka mielona Wykonanie: Paprykę oraz

Z Majeczką w kuchni
MIELONE Z INDYKA Z GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I KARDAMONEM 240

Kotlety mielone to drugie ulubione zaraz po kotletach schabowych danie Polaków.Nie ma chyba domu gdzie mielony nie znalazłby się na talerzu.Mój mielony nie jest tradycyjny ,pachnie i smakuje cudownie kardamonem i gałką muszkatołową. 0.5kg.zmielonej piersi  indyka 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta sól pieprz 1 łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta kardamonu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone z serową niespodzianką 176

dodatki. Tym razem w środku kotletów ukryłam małą kuleczkę mozzarelli. Zamiast niej można dodać inny ulubiony ser, który pod wpływem temperatury rozpuścić się podczas smażenia. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 3 łyżki ekspandowanych nasion amarantusa ok 9-10 kuleczek małej mozzarelli 1 jajko sól,pieprz mieszanka sezamu, siemienia i bułki tartej do panierowania olej do smażenia(...)mięsa mielonego dodać jajko, nasiona amarantusa, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie nabierać po trochu mięsnej masy i uformować płaski placek. Na środku ułożyć jedną kuleczkę mozzarelli i dokładnie ją oblepić mięsna masą formułując kotleta. Gotowe kotlety panierować w ziarnach i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać

Monia miesza i gotuje
szybkowar-gołąbki z suszonymi prawdziwkami... 177

Składniki: GOŁĄBKI: kapusta biała 1 większa, mięso mielone wieprzowe 50 dag, ryż ugotowany 4 woreczki, jajka 2 sztuki, cebula podsmażona 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, prawdziwki 5 łyżek/mielone, woda 6 szklanek SOS: wywar grzybowy - z gołąbków gotowania, prawdziwki 2 łyżki/zmielone, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, mąka(...)pszenna 5 łyżek, woda 1/2 litra ryż ugotować w nie solonej wodzie, odsączyć z wody woreczki, wsypac do miski, dodać mieloną łopatkę, jajka, pieprz zmielony, kucharka, podsmażoną na maśle cebulę, prawdziwki suszone zmielone w młynku do kawy ale nie za drobno, wszystko dokładnie wyrobić z kapusty wyciąć głąb, we wrzątku sparzać liście, gdy przestygną ściąć gruby nerw z liści

W Mojej Kuchni Lubię
KIEŁBASKI W GLAZURZE GRILLOWANE Z MIELONYM MIĘSEM 219

Wspaniałe ,pachnące tymiankiem kiełbaski ,nadziewane mielonym mięsem, zapiekane w naczyniu żaroodpornym, ale można je piec na grillu i są smaczniejsze.Sezon na grilla uważam rozpoczęty...! 6 długich ,parzonych białych kiełbasek-może być inna 25 dag.mielonego mięsa 2 gałązki tymianku lub sporo suszonego 1/2 kajzerki namoczonej w mleku przyprawa do grilla 1/2 szkl.oliwy z oliwek 3 łyżki płynnego miodu 2 ząbki(...)czosnku sol pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oliwę łączymy z przyprawą do grilla,solą oraz pieprzem.Czosnek obieramy,wyciskamy do oliwy-glazury.Mięso mielone mieszamy odciśniętą bułką  i doprawiamy do smaku.Z mielonego formujemy pulpet 6 sztuk.Kiełbasę formujemy w ślimaka.Do każdej wkładamy w środek jednego pulpeta i nadziać na patyczki do szaszłyków namoczonych w wodzie ,aby się  nie spaliły,spinając

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sajgonki z czarną quinoą i żółtym sosem 138

były za sajgonki bez sosu? No i stworzyłam sos słodko-kwaśny, pikantny i żółciutki jak kurczaczek na Wielkanoc, albo nawet bardziej ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej czarnej quinoy 200 gram mielonej wołowiny 50 gram makaronu z fasoli mung 1 duża cebula 1 duża marchew 6 - 8 suszonych grzybków mun 1 jajko 2 łyżki sosu sojowego bezglutenowego 2 łyżki oleju ryżowego(...)Dwie łyżki oleju ryżowego rozgrzewamy na patelni lub w woku. Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mielone mięso i dalej smażymy, mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso się trochę zrumieni, dorzucamy startą na tarce (na dużych oczkach) marchewkę i wszystko razem dusimy, w razie potrzeby dolewamy trochę wody. Grzybki

Quinoa Raz!
Pieczeń rzymska z quinoą, przepiórczymi jajami i suszonymi pomidorami 152

jego mina i mina domownika oraz tempo w jakim danie zniknęło, może świadczyć tylko o tym, że smakowało ;)  Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 500 gram mielonej łopatki wieprzowej 10 jaj przepiórczych ugotowanych na twardo kilka suszonych pomidorów w oleju 1 cebula 2 łyżki masła 1 jajko 2 ząbki czosnku świeży rozmaryn tymianek majeranek pieprz sól(...)Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, aż się zeszkli i zacznie delikatnie rumienić. Jaja przepiórcze obieramy, a suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, lub w paski. Mielone mięso mieszamy z quinoą i surowym jajem kurzym, przyprawiamy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami, dodajemy podsmażoną cebulę i wszystko razem dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą

Quinoa Raz!
Zrazy z karkówki z mięsem mielonym 236

dodatkiem mięsa mielonego i warzyw. Wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kaszą gryczaną paloną oraz surówką. Składniki: 1,5 kilogram karkówki 0,5 kilogram mięsa mielonego  1 czerwona papryka 1 cebula 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 1 jajko 1 kajzerka Sól, pieprz Musztarda Majeranek 2 żabki czosnku 2-3 łyżki mąki pszennej  3 listki(...)Olej do smażenia Wykałaczki Kasza gryczana Stoisław Sposób przygotowania: Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy, pieczarki odsączamy z zalewy, wszystko kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy pokrojone warzywa, namoczoną i odciśnięta bułkę tarta, wbijamy jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem

Bajeczna Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem mielonym II 177

faszerowana mięsem mielonym II Składniki: dwie czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 1 saszetka ugotowanego ryżu 4-5 łyżek kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka posiekanego koperku ser żółty oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Papryki myjemy, przekrawamy na pół i dokładnie oczyszczamy. Mięso mielone mieszamy z ryżem, kukurydzą, koncentratem pomidorowym, koperekim, doprawamiamy wszystko solą

Smaki Natalii