mielone - 47549 przepisów (strona:283/3170)

Wegetariańskie tajine z ciecierzycy 109

ząbki czosnku, zmiażdżone 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonych płatków chili 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 puszka krojonych pomidorów (400g) 2 łyżki miodu 75g migdałów w płatkach (dałam mielone, co sprawiło, że sos stał się gęstszy, i nabrał ciekawej faktury) puszka ciecierzycy (400g)  garść natki pietruszki drobno posiekanej (użyłam

Codzienne Gotowanie
Włoska zupa pomidorowa 128

zupę. Zaczynam od wspaniałej, letniej, włoskiej zupy ze świeżych pomidorów z dodatkiem mielonych migdałów - pychotka! Składniki : 1 średnia czerwona cebula 700g świeżych dojrzałych pomidorów 400ml bulionu warzywnego 50g mielonych migdałów 100ml śmietany 1 łyżeczka cukru bazylia sól, pieprz łyżka masła do smażenia Przygotowanie : Na suchej patelni uprażyć migdały (ostrożnie, aby ich nie przypalić!) W garnku roztopić masło(...)zmiękną, puszczą sok i zejdzie z nich skórka. Wlać bulion i gotować przez kilkanaście minut. Zupę dokładnie zmiksować, a następnie przetrzeć przez sito. Krem zaprawić śmietaną, dodać uprażone mielone migdały i cukier. Chwilę podgrzewać, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz bazylią. Podawać gorącą przybraną śmietaną. Smacznego !   PS. Co sądzicie o tej większej czcionce? Nie sądzicie

Codzienne Gotowanie
smaczne mielone grillowane... 198

Składniki: łopatka bez kości 35 dag/mielona, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 mniejsza, pieczarki 6 mniejsze, bułka tarta 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek(...)łyżeczka, jajka 1 sztuka/M, natka pietruszki 2 łyżki, pieczywo pszenne - ile potrzeba SOS JOGURTOWY: jogurt grecki 200 ml, szczypiorek 1 łyżka, koperek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami, natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki w mięsie mieloną

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dyniowy z figami 160

sera 3 x mielonego 300 g puree z dynii ( z tego przepisu ) 2 jajka pasta z wanilii 2 łyżki mączki kukurydzianej lub budyń waniliowy 180-200 g cukru lub ksylitolu dodatkowo - 4 figi+ na talerzyk Wykonanie: orzechy laskowe podprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Ostudzić. W kielichu blendera umieścić sucharki, całe orzechy laskowe oraz mielone i masło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 189

zaprezentowana dzisiaj przeze mnie zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem - jest lekka, a jej składniki dają wrażenie jakby były osobno. Mimo wszystko jednak, nie traci przez to na sytości. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 10-12 minut. Na patelni z olejem podsmażyć mięso mielone. Dodać przyprawy oraz posiekane pomidory wraz z sokiem

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 211

mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 40 g tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz szczypta papryki ostrej Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło , zrumienić cebulkę pokrojoną w kostkę , dodać drobno posiekany czosnek i  mięso mielone(...)pieczarkami , a następnie ugotowany makaron. Posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut. Zapiekankę podawać posypaną szczypiorkiem. zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

O kuchni z uczuciem
Jesienna potrawka z dynią, marchewką i fasolą 148

ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.  Składniki: 500 g mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowego) 1 średnia cebula 1 lub 2 ząbki czosnku 2 średnie marchewki (pokrojonej w talarki) 200 g miąższu dyni (pokrojonego w kostkę) 200 g ugotowanej czerwonej fasoli(...)samej wodzie przez ok. 40 minut. N a rozgrzanym maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Kiedy cebulka ma już złoty kolor, dodajemy mięso mielone i podsmażamy całość ok. 10 minut. N astępnie dodajemy sparzone i obrane ze skórki pomidory oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy razem, aż marchewka będzie miękka. N astępnie

bistro mama
ZRAZY KRÓLEWSKIE 130

duże ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej musztardy szczypta estragonu i majeranku (opcjonalnie) sól pieprz słodka mielona papryka mąka  olej A jak to zrobić: Plastry schabu bardzo dokładnie rozbić, aby były cienkie, co ułatwi ich zwijanie. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Mięso mielone połączyć z pokrojoną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startymi na grubych oczkach

Kuchnia w opałach
,,Ratatouille z mięsem mielonym” 71

pomidor cebula oraz papryka. Ja w tym przepisie wzbogaciłam ją w mięso mielone. Warzywa można mieszać według własnego gustu i w różnych proporcjach. Składniki: 500 g mięsa mielonego 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 0,5 pomarańczowej papryki puszka pomidorów krojonych oliwa z oliwek 4 ząbki czosnku 4 cebule 3 pomidory czerwone 3 pomidory żółte(...)zielona cukinia 1 bakłażan japoński 1 łyżeczka octu balsamicznego sól, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, papryka chili, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso podsmażamy na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą i wyciśniętym czosnkiem. A następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidory z puszki. Na spód naczynia żaroodpornego wylewam przygotowany farsz, a następnie układamy w naczyniu na przemian plasterki

Podróż w kulinaria
Mięsne kopytka na orientalnym ryżu 143

wieprzowego,  3 ząbki czosnku, 3-4 łyżki tartej bułki, 1 jajko, sól, pieprz, ostra papryka mielona, zioła prowansalskie, Ponadto: olej do smażenia, szczypiorek do posypania potrawy Sposób przygotowania: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Mięso mielone, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, sól i przyprawy włożyć do miski, wymieszać

Nie tylko w kuchni
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 128

białego 350 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem

My simple kitchen
Krokiety z farszem mięsnym 132

gulaszowego 1 cebula – średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 jajko sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu ( dla lubiących pieprznie-reszta świata, sypie mniej ) 1/2 płaskiej , skąpej łyżeczki mielonego kminku szczypta gałki muszkatołowej mielonej 1 łyżeczka sosu worcester lub maggi 1 łyżeczka suszonego , otartego majeranku 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka bułki tartej Kości obgotowujemy , do momentu(...)niego jak dla nas chipsy ) , a mięso wrzucamy na patelnię i podsmażamy z dodatkiem cebuli , wyciśniętego czosnku , pieprzu , gałki ,majeranku ,cukru , sosu worcester ( lub maggi ) . Odstawiamy do wystygnięcia . Mielimy maszynką o drobnych oczkach , solimy i dokładnie mieszamy – można dodać 4 łyżki bulionu pozostałego po gotowaniu kości . Bierzemy jeden naleśnik , kładziemy na nim łyżkę farszu mięsnego , składamy brzegi do środka

Ogrodnik w podróży
Pstrąg pieczony w pergaminie z jarmużem 221

poodrywanych od łodyg 3 łyżeczki masła kilka plasterków cytryny + odrobina (dosłownie kilka kropel) soku z cytryny  ząbek czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz  taka większa szczypta mielonego chilli Ponadto: papier do pieczenia Pstrąga razem z jarmużem będziemy piec w pergaminie (papierze do pieczenia) w podwójnej warstwie. Nie musimy tego robić pod linijkę, jednak dobierając wielkość kawałków(...)czosnku oraz dwie połówki plasterków cytryny. Na wierzch kładziemy również kilka połówek plasterków cytryny, solimy oraz pieprzymy. Do masła które nam zostało dodajemy kilka kropel soku z cytryny oraz mielone chilli. Takim masełkiem polewamy naszego pstrąga i jarmuż. Pergamin z rybą zawijamy mocno przy łbie oraz ogonie. Tak przygotowanego pstrąga wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni

Jedzeniomania
Sos ze szpinaku z kurczakiem, żurawiną i makaronem 132

prowansalskie czosnek granulowany sól świeżo mielony pieprz kolorowy Na sam początek żurawinę zalejcie mlekiem, niech się moczy. Teraz wstawiamy wodę na makaron, z odrobiną oliwy lub oleju i osoloną wedle uznania, gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy makaron, aż uzyskamy stopień al'dente.   Gdy nasz makaron zacznie się gotować na rozgrzaną patelnię wkładamy mielone mięso drobiowe, musimy

Kuba Gotuje
Marwitkowe ciasto marchewkowe - zdrowa słodycz 129

cynamonu 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich 1 opakowanie Marwitek (150 g) 1/2 szklanki ksylitolu 2 łyżki naturalnego miodu 3 jajka 1/2 szklanki oliwy 1/2 szklanki mleka Marwitki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka zmiksować z ksylitolem na puszystą masę, dodać olej i krótko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać starte marchewki, mielone orzechy, miód, mleko

FitKot

Proponowane wyszukiwania