indyka SKŁADNIKI: 2 bakłażany 500g mięsa mielonego z indykiem 1 cebula sos pomidorowy 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska tarty ser żółty Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego
MarciochaKucharzymięsem mielonym z groszkiem i jajkiem SKŁADNIKI: 2 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego 1 cebula 0,5 puszki zielonego groszku 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka chilli Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki
MarciochaKucharzymielonego mięsa garść kaszy bulgur sos pomidorowy 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka, zioła, lubczyk 2-3 łyżki bułki tartej do posypania Bakłażany umyć i pokroić na połówki, wybrać miąższ, posolić i odstawić na chwilę, gdy puszczą sok wypłukać i osuszyć. Na patelnię wrzucić drobno pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Dorzucić mięso mielone i wyciśnięty czosnek ,chwilę podsmażyć. Dorzucić , pomidory jak i miąższ z bakłażana oraz kasze bulgur. Wszystko dusić do odparowania wody i miękkości kaszy. Jeśli wody z pomidorów jest niewystarczająco można dolać trochę ciepłej wody. Na koniec dodać posiekane zioła, sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany i posypane bułką tartą układać na papierze do pieczenia
MarciochaKucharzycukinią SKŁADNIKI: 200-300g muszli makaronowych 500g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula kilka czarnych oliwek domowy sos pomidorowy sól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółty Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie, dodać do niej mięso mielone i chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną cukinię
MarciochaKucharzyopakowania dużych muszelek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 20 dag pieczarek 2 marchewki 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 15 dag sera żółtego sól pieprz chilli Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, dodajemy pokrojone pieczarki i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Póżniej dodajemy mielone mięso wieprzowe. Wszystko dokładnie podsmażamy
Salonik smakówpieczarek 3 łyżki bułki tartej 1 1/2 łyżki majeranku 1 jajko 1 1/2 pieprzu cytrynowego sól, świeżo zmielony pieprz po szczypcie papryki mielonej słodkiej wędzonej, gałka muszkatołowa, mielona kolendra, mielona kurkuma, tymianek, rozmaryn 1 pęczek szczypiorku 50 ml brandy olej Wykonanie: Pieczarki trzemy na tarce, cebule obieramy siekamy w drobna kosteczkę podsmażamy razem z pieczarkami. Mięso(...)myjemy osuszamy mielimy w maszynce do mięsa razem z marchewką. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, bułkę tartą, posiekany szczypiorek , majeranek. Całość posypujemy pieprzem czarnym i cytrynowym, przyprawiamy podanymi przyprawami, solą oraz wlewamy brandy. Całość odkładnie mieszamy. Formę do pieczenie smarujemy olejem ii posypujemy bułką tartą. Wypełniamy formę masą
kgwjanczewobędzie złoto-brązowe. Wystudzić. Nadzienie tarty: 350 g niesolonego masła; 350 g cukru (u mnie 250 g); 350 g mielonych migdałów; 4 duże jajka; Masło ubić z cukrem na puszystą masę (tak jak na masę do tortów). Dodać mielone migdały, wymieszać. Cały czas miksując dodawać kolejno po jednym całym jajku i miksować na gładką masę. Masę przełożyć
In my kitchenprzepisu z jajkami przepiórczymi), jest ich sporo- wybiorę co moim zdaniem najlepsze i na pewno będzie pysznie. SKŁADNIKI: 7 jajek przepiórczych 0,5kg. mięsa mielonego drobiowego(u mnie mielony filet) pęczek koperku sól, pieprz (świeżo mielony), vegeta 1 jajko kurze bułka tarta oliwa WYKONANIE: Mięso mielimy, łączymy z przyprawami, jajkiem kurzym i drobno posiekanym koperkiem, jajka
Kuchnia Beatymielonym z sosem pomidorowym. Danie można porównać do spaghetti bolognese tyle, że nie ma tu spaghetti tylko muszle. Moje dzieciaki uwielbiają takie jedzonko. Składniki: 400g mielonego mięsa 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów krojonych 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii(...)szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek (przecisnąć przez praskę) chwilę smażyć. Dodać mięso mielone. Gdy mięso podsmaży się dorzucić pomidory w puszce (ja zmiksowałam je). Na końcu dodać posiekaną świeżą bazylie. Całość wymieszać i odstawić na bok. Beszamel: masło rozpuścić dodać mąkę i wymieszać
Amatorka kuchennałyżki oleju szczypta soli farsz 500 dag mięsa mielonego 2 cebule sól i pieprz panierka 2 jajka 1 szklanka(...)mieszamy. Naleśniki smażymy na teflonowej patelni na małym ogniu bez dodatku tłuszczu ( który jest już w cieście naleśnikowym). Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy posiekaną cebulę oraz mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem dusimy . Na każdy naleśnik nakładamy farsz z mięsa mielonego i cebuli, zawijamy brzegi do środka i całość zwijamy w rulonik
Smakowite Daniaoraz czosnkiem, a następnie zapiekana z serem żółtym, może być p rostym, smacznym i sycącym daniem obiadowym lub gorącą kolacją. składniki na 3 porcje 3 średnie cukinie 400g mięsa mielonego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 5 łyżek kukurydzy z puszki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej bazylii 4 łyżki keczupu 20 dag żółtego sera(...)Cebulę siekamy a czerwoną paprykę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość delikatnie rumienimy, następnie dodajemy mięso mielone i wszystko podsmażamy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Do mięsa wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę, wszystkie składniki mieszamy i jeszcze
Smakowite Daniamakaronowej odsłonie połączymy makaron z pszenicy durum z żytnim a do tego przygotujemy bardzo aromatyczny sos w którym kozi ser połączy się z selerem naciowym, czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą mielonych goździków. Do tego podamy super kruche i wręcz rozpływające się w ustach polędwiczki z kurczaka. To połączenie smakowe czasem przypomina smak ogórkowy co jest naprawdę ciekawe! Zapraszam do wypróbowania(...)durum 3 polędwiczki z kurczaka marynowane przez noc z czosnkiem niedźwiedzim i olejem 3 łyżki serka do smarowania koziego firmy TUREK Czosnek niedźwiedzi suszony Sól himalajska Olej rzepakowy Mielone goździki 1 średniej wielkości łodyga selera naciowego Przygotowanie: 1/ Na patelnię wlewamy olej i 2 łyżki czosnku niedźwiedziego, podgrzewamy olej wraz z czosnkiem aż olej nabierze zielonego koloru
Kuchnia PROzdrowotnaTaka mała zmiana :) Chciałam zrobić mielone ale nie smażone. Dodałam(...)nich dwa białe warzywa, kaszę jaglana i wrzuciłam na parę :) Oczywiście, jeśli się komuś nie chce wyciągać sprzętu parowego albo najnormalniej w świecie nie chce ugotować zdrowych mielonych, może je w tradycyjny sposób usmażyć na patelni. Ale w smaku, wierzcie mi, już nie będzie to samo... Składniki na 13 kotlecików: 500 gramów mięsa mielonego z indyka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comminut. składniki: 500 g makaronu spaghetti, u mnie Czaniecki 500 g mięsa mielonego, u mnie grubo mielona karkówka 2 słoiczki domowego sosu cukiniowego o pojemności 0,5 l sól,pieprz organo 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia Mięso mielone doprawić solą i pieprzem. Dodać dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Z mięsa uformować małe
Monia miesza i gotujepożywny a zarazem mało kaloryczny obiad. Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 świeże pstrągi po 250g Przyprawy: Pieprz, mięta, mielone ziele angielskie, majeranek, rozmaryn, mielona kolendra, mielony jałowiec, sól himalajska Sok z cytryny Masło Przygotowanie: 1/ Pstrąga na początku bardzo dokładnie myjemy, następnie odcinamy głowę dobrze naostrzonym nożem. Układamy rybę na desce
Kuchnia PROzdrowotna