mielone - 47549 przepisów (strona:293/3170)

Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamonem 181

mięsa mielonego z indyka sól, czarny pieprz, słodka papryka, świeża bazylia, cynamon oliwa pomidorowa do smażenia ser żółty do posypania WYKONANIE: Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy zostawiając boki o grubości około 1cm. Na rozgrzanej oliwie pomidorowej przesmażamy pokrojoną w pkostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory oraz mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, cynamonem i słodka papryką. Przesmażamy razem. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z papryczką chilli i garścią posiekanej bazylii. Redukujemy płyn. Farsz mięsno-pomidorowy umieszczamy w uprzednio przygotowanych cukiniach. Ser ścieramy na grubych oczkach i posypujemy nim cukinie. Zapiekamy w 180 stopniach

Pyry na Gaz
KLOPSY NADZIANE PIECZARKAMI 130

konsumujących. Moi testerzy kulinarni są zachwyceni tą propozycją.  Zostawiam ich zatem z pysznym obiadem, bo mnie niestety praca wzywa. Ale jutro wolne :) SKŁADNIKI: na klopsy 500 g mięsa mielonego 1 czerstwa bułka (namoczona, odsączona) 1 cebula drobno posiekana 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 jajko sól, pieprz ziarenka smaku mąka olej  bulion 2 sosy pieczeniowe jasne(...)patelni razem z drobno pokrojoną szalotką i sosem sojowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki na klopsy dobrze wyrobić na jednolitą masę , dokładnie tak, jak na kotlety mielone. Z mięsa tworzyć placki na środku których układać po łyżeczce pieczarek, następnie zawijając boki formować kulki i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć

Kuchnia w opałach
Zupa z pora z mięsem mielonym 354

mięsa mielonego wieprzowego * 1 serek topiony ( prostokąt ) śmietankowy lub ziołowy * 1 łyżka śmietany 18% * sól, pieprz * 2 łyżki masła * 1 łyżka oleju rzepakowego Wykonanie: Marchew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rosół zagotować, wrzucić marchew - gotować pod przykryciem. W tym czasie rozgrzać na patelni olej. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć na rumiano, mięso mielone. Mięso

kolorowotorcikowo
szybkowar-gołąbki indycze na ostro w sosie pomidorowym... 180

Składniki: mięso mielone indycze 50 dag, ryż ugotowany 4 saszetki, cebula podsmażona 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, sos chili(...)łyżki, kapusta włoska 1 średnia, woda 6 szklanek, pomidory w puszce 250 ml, śmietana 1/2 szklanki, mąka pszenna 4 łyżki ryż w saszetkach ugotować i wsypać do miski, dodać mielone z indyka, podsmażoną cebulkę na maśle, kucharka, ostry sos chilli, wszystko dobrze wymieszać średniej wielkości nie twarda główka kapusty włoskiej - wyciąć głąb i we wrzątku parzyć i ściągać

W Mojej Kuchni Lubię
Wędlina z szynkowaru 166

mięsa mielonego wieprzowego 90 dag mielonego z indyka  Około 2 łyżek przyprawy naturalnej    Piątnica Około 2 łyżek bazylii    Piątnica Około 2 łyżek przyprawy do kurczaka     Piątnica Około 2/ 3 łyżek czosnku granulowanego Sól ,pieprz do smaku  Szynkowar 3 litrowy Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski dodać przyprawy ( sól

Sama słodycz i szczypta chili
Papryka faszerowana 192

danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Składniki: 4 papryki 0,5 kg mięsa mielonego torebka ryżu 0,25 kg pieczarek bulion warzywny sól pieprz pół cebuli Ścinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso. Mięso równomiernie obsmażamy, aż zmieni kolor. Stopniowo dodajemy bulion warzywny. Doprawiamy solą

Salonik smaków
Ciastka owsiane 157

proszku do pieczenia  50 g mielonych migdałów 50 g orzechów laskowych mielonych po 50 g sezamu,  siemię lnianego, żurawiny, słonecznik, posiekane migdały o posiekane orzechy. Wykonanie: Na patelnie wrzucamy 2 łyżki masła w wsypujemy płatki owsiane chwilę smażymy, następnie dorzucamy  mielone migdały oraz orzechy oraz pozostałe bakalie smażymy wszystko często mieszając aż przyrumienią

kgwjanczewo
Cukinia z mięsem mielonym 180

się z Wami podzielić przepisem na cukinie zapiekaną z mięsem mielonym:)  Jest to bardzo fajny pomysł na smaczny obiad:) składniki dla 4 osób: 3 cukinie 500 g mielonego mięsa wołowego 1,5 szt czerwonej papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 pęczek posiekanego szczypiorku 1 mały koncentrat ( ja dałam pudliszki z ziołami) 2 kulki sera mozarella(...)Przygotowanie farszu: Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oliwy i smażyć: wydrążony  (pokrojony) miąższ z cukinii - 5 minut posiekaną cebulę - aż zmięknie pokrojoną w kostkę paprykę - 5 minut mielone mięso wołowe - do czasu aż zmieni kolor na brązowy.  Wszystkie składniki przełożyć do dużego garnka. Następnie dodać przeciśnięty czosnek, posiekany szczypior i zioła, koncentrat pomidorowy i dusić

Cukier&Puder
KOTLETY MIELONE BEZ PANIERKI 347

taki schab po odmrożeniu praktycznie nadaje się jedynie do zmielenia, bo stracił swoją soczystość.  W raz ze schabem zmieliłam kawałek boczku, dla nadania potrawie lepszego smaku. Do takich mielonych oczywiście możemy wykorzystać także inne mięso np. gulaszowe, łopatkę, karkówkę czy szynkę. Składniki: 60 dkg schabu wieprzowego (łopatki, szynki) 50 dkg surowego boczku 3 jajka 2 cebule(...)łyżki  bułki tartej sól liść laurowy ziele angielskie pieprz ziołowy majeranek 1/2 szklanki wody 1 ząbek czosnku  olej Wykonanie:  Mięso mielimy razem z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, jajka i wodę. Wyrabiamy dokładnie ok 10 minut. Następnie  formujemy zwilżonymi dłońmi kotlety dowolnej wielkości.  Smażymy na patelni z obu stron.  Następnie

Walijskie Pichcenie
Wyśmienita zapiekanka z ziemniakami, kapustą kiszoną i mięsem mielonym pod plastrami boczku 388

tartej (opcjonalnie) czosnek  gałka muszkatołowa  cynamon kminek  papryka słodka mielona  pieprz ziołowy zatar (opcjonalnie)  olej lniany olej (do smażenia i polania zapiekanki) sól WYKONANIE Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze talarki i gotujemy (byleby się nie rozgotowały) w osolonej wodzie. Mięso mielone, smażymy na oleju, dodając czosnek, szczyptę cynamonu, gałkę muszkatołową, paprykę

Zofiana
MURGH KARI – INDYJSKIE CURRY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 428

mleko kokosowe – 3 łyżki * olej – 3 łyżki * migdały mielone – 1 łyżka PRZYPRAWY: * czosnek – 1 ząbek * imbir – 1 płaska łyżeczka * chili mielona – 1 łyżeczka * pasta curry – 1 łyżka * mielona kolendra – 1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka, przekładamy

Ostra na Słodko
Makaron z klopsikami wieprzowo-wołowymi w pysznym sosie 159

składniki, które można zjeść ze smakiem :D Bez dalszych wstępów, przedstawiam Wam kolejne danie z serii "comfort food" - na jesień jak znalazł. Składniki: 250g mielonego mięsa wieprzowego 250g mielonego mięsa wołowego 70g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę 1 średnia czerwona cebyla pokrojona w drobną kostkę 2 liście laurowe 5 gałązek tymianku suszonego 5 gałązek świeżej natki(...)wołowego 1 nieduży ogórek konserwowy 3 łyżeczki posikanych kaparów 30g masła 2 czubate łyżki mąki pszennej makaron dla 4 osób oliwa sól natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso mielone posolić i ulepić z niego klopsiki wielkości piłeczki ping-pongowej. Podsmażyć na gorącej oliwie do zrumienienia i odłożyć na papierowy ręcznik. Na patelnie wrzucić boczek i cebulę

W kuchni wieczorem
Szaszłyki z mięsa mielonego 197

zwykłej patelni  z niewielką ilością tłuszczu .  Składniki: 500 g mielonej jagnięciny (baraniny lub wołowiny) 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego) 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki sól,  pieprz Przygotowanie: mięso mielone  wkładamy do miski dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy .  Porcje

cookpl
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 364

mięsa mielonego (wieprzowina, wołowina, indyk) 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 szklanki sosu pomidorowego albo passaty 1 duża garść szpinaku, posiekanego ½ szklanki startej mozzarelli ¼ szklanki startego na tarce parmezanu Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij je drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki. Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego zarumienienia, przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj do mięsa sos pomidorowy, wymieszaj, po czym dodaj szpinak i smaż do jego „zwiędnięcia”. Dodaj ravioli i wymieszaj. Przełóż zawartość patelni

karmelowy
Słodki sernik waniliowy bez cukru 28966

wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika. Składniki na spód sernika: 60 g sucharków pełnoziarnistych 60 g mielonych orzechów laskowych 40 g masła 1 łyżka ksylitolu Składniki na masę serową: 750 g sera 3x mielonego 200 g kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania