Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta
Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta
Przepis na : obiad
Cztery zasady: ciasto potrzebuje dobrego, dokładnego wyrobienia. wymaga podsypywania dodatkową mąką podczas wałkowania. lepimy ciasto od bardziej wilgotnej strony (tej, która przylegała do stolnicy). jeśli jest elastyczne i kurczy się po rozwałkowaniu, przed nałożeniem farszu należy je lekko rozciągnąć palcami Przepis na klasyczne ciasto na pierogi Czas przygotowania: 10 minut Składniki (na ok. 100 pierogów): 3 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 szklanka letniej wody Wykonanie: Mąkę przesiewamy do miski l... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking
Autor
Klaudia Leszczyńska-Wachnik
Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, mielone, grzyby, ziemniaki, mięso, kasza, mięso mielone, papryka, twaróg, boczek, kasza gryczana, indyk, placuszki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania mięsne, obiad, pierogi z mięsem, dodatki do mięs, ciasto z masa, ciasta z masa, smażony ser, ziemniaki na obiad, mięso na obiad
Inne przepisy z ClauditteMissCooking
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję