Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta

Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta

Pierogi Ruskie i Clauditta Banditta

Przepis na : obiad

Cztery zasady: ciasto potrzebuje dobrego, dokładnego wyrobienia. wymaga podsypywania dodatkową mąką podczas wałkowania. lepimy ciasto od bardziej wilgotnej strony (tej, która przylegała do stolnicy). jeśli jest elastyczne i kurczy się po rozwałkowaniu, przed nałożeniem farszu należy je lekko rozciągnąć palcami Przepis na klasyczne ciasto na pierogi Czas przygotowania: 10 minut Składniki (na ok. 100 pierogów): 3 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 szklanka letniej wody Wykonanie:  Mąkę przesiewamy do miski l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, mielone, grzyby, ziemniaki, mięso, kasza, mięso mielone, papryka, twaróg, boczek, kasza gryczana, indyk, placuszki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania mięsne, obiad, pierogi z mięsem, dodatki do mięs, ciasto z masa, ciasta z masa, smażony ser, ziemniaki na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.