Rustykalna tarta orzechowo - rabarbarowa

Rustykalna tarta orzechowo - rabarbarowa

Rustykalna tarta orzechowo - rabarbarowa

Rustykalna tarta rabarbarowa to idealna propozycja na majówkę. Wiadomo, majówka nie może się obejść bez domowego ciasta. Pokrojona w kwadraty ładnie zachowuje kształt i jest łatwa do transportu. Tartę wzbogaciłam  orzechową warstwą, która idealnie współgra smakowo z kwaskowatym rabarbarem. Orzechy możesz dobrać dowolnie i zrobić z samych laskowych lub np. wymieszać z orzeszkami pistacjowymi. Łodygi rabarbaru ułożone w całości dodają tarcie szyku. Bardzo łatwy przepis, a do upieczenia tarty nie potrzebujesz nawe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, ciasto, zdrowe przepisy, zdrowe, orzechy, orzechy laskowe, mąka orkiszowa, pasta, pasty, ciasto z bezami, masło orzechowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z orzechami, łatwe ciasto, ciasto orkiszowe, szybkie ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasta szybkie i łatwe, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.