miodu 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony 1/2 szklanki wiórków kokosowych + do posypania całe migdały Mleko kokosowe ubić na sztywną pianę (nie będzie tak sztywna jak kremówka, ponieważ ma mniej tłuszczu). Dodać obydwa serki, miód i wymieszać dokładnie łyżką. Gdy powstanie jednolita masa wmieszać wiórki. Przełożyć do pucharków/kieliszków, w środek włożyć cały migdał. Posypać wiórkami
Chocolate Muffin Blogszklanka cukru trzcinowego (może być biały) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju (użyłam oleju kokosowego, może być też rozpuszczone masło) 400g rozdrobnionego szpinaku (waga mrożonego brykietu) 200g kremówki 30% 200g mascarpone 2 łyżki cukru pudru granat Jajka ubijamy z cukrem na gęsta masę, zajmuje to nieco dłużej niż ubijanie samych żółtek. Do masy dodajemy olej, kasze i miksujemy
Gotowanie i blogowanieniewielkiej liczby składników. Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. Różyczki Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny lub 2 listki żelatyny + 1/4 szklanki wody Sos malinowy : 200 g malin 1 łyżka cukru Wykonanie
Podróż w kulinariaZapiekanka prawie jak penne carbonara. Kremówka, dojrzewająca szynka i natka pietruszki. Brzmi pysznie? Dodałam do tego mozzarellę i zapiekłam. Całość smakowała bosko. Składniki: 400g makaronu penne 100g szynki (długo dojrzewającej, wędzonej) 200g mozzarelli 200g śmietany 36% 100ml mleka 2 łyżki natki pietruszki świeżej pieprz Makaron gotujemy na półmiękko, szynkę kroimy w paski a ser w drobną kostkę. Śmietanę mieszamy
Gotowanie i blogowaniePrzepis dostałam od znajomej rodziców. Trafił na stałe do mojego menu :) (Napoleon cake) Składniki / Ingredients: ciasto: / pastry: 3 szklanki mąki / 3 cups flour 1 kostka masła
czarrna od kuchnizwykłej szklanka cukru 1,5 szklanki oleju 5 jajek 4 łyżeczki proszku do pieczenia masa truskawkowa 3 galaretki truskawkowe 1 kg mrożonych truskawek masa śmietanowa 0,5 l. śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania : Jaja za pomocą miksera ubijamy na puszystą masę z cukrem. Dalej miksując dolewamy olej. Dodajemy mąkę. Na końcu dodajemy uprzednio
Pobite gary Barbaryszklanki wody -1,5 szklanki mleka - 2 łyżki kakao - 3-4 łyżki oleju(ja użyłam olej Polski rzepakowego)+do smażenia - 1 łyżeczka cukru waniliowego - szczypta soli Nadzienie: 500ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan fixy dowolne owoce-ja użyłam brzoskwiń,bananów i truskawek do dekoracji Przygotowanie: Mąkę graham namoczyć w 1,5 szklanki wody przez 1 godzinę
Swojskie jedzonkoSkładniki 1 brokuł pół serka typu Feta 1 mała śmietanka kremówka parę sztuk anchois ser starty parmezan,lub dziugas ser,albo corregio ser Brokuł Wykonanie Zagotować w rondlu wodę .Do gotującej wody włożyć umyty i pokrojony na różyczki brokuł. Gotować 3-4 minuty,wyjąć. Sos jogurtowo-czosnkowy Składniki: ok. 150 ml gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku łyżka soku
w mojej kuchnipytajcie ile razy zrobiłam ten deser w tym tygodniu.Jest idealny .Słodycz truskawek , pokruszonej bezy i śmietany pasuje do malinowego sosu idealnie.Polecam. Składniki : 200 g truskawek 150 ml śmietany kremówki ubijamy z łyżką cukru kilka bez maliny ,mrożone około 200 g Maliny rozmrażamy w mikrofalówce ,rozgniatamy łyżeczką na gładki sos,jeśli ma za mało płynu można dodać kilka łyżek czerwonego wina
Ladylaura.minut. Po tym czasie dodałem filety rybne. Dusiłem gulasz na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut. Świeży koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Kilka łyżek wywaru połączyłem z kremówką, wlałem do rondla z gulaszem. Dusiłem jeszcze chwilę, zdjąłem z ognia. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Posypałem posiekanym koperkiem
R'n'G Kitchenciasta 2 łyżki cytrynek w rumie Eterno 3 łyżki wody przegotowanej Masa śmietanowa : 3 cukry waniliowe 4 łyżki cukru pudru 5 śmietan fix 1 l kremówki 30 % Blaszka 25/32 Wykonanie : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie ciągle mieszając dodawać żółtka, olej , wodę i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić
Sama słodycz i szczypta chilimieszczamy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180*C. Pieczemy ok.30-35 minut do lekkiego przyrumienia na termoobiegu. Podajemy oprószone mielonym ksylitolem lub lekko polukrowane lukrem z cukru trzcinowego, z dodatkiem kremówki i kilku kropli olejku migdałowego. Smacznego
Smaczne Zdrowekońcu zmielone orzechy - dokładnie wymieszać.Wylać na blaszkę o wymiarach 34x24 cm i piec ok 30 min w 180 st C. Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany kremówki zielona galaretka ewentualnie 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki niebieskie 1 galaretka czerwona delicje o smaku malinowym dżem malinowy brzoskwinie w puszce Niebieskie galaretki rozpuścić
Niespełnione zdolności kulinarneseler (ok. 500 g) – po obraniu ok 400 g 1 łyżka masła klarowanego mała szczypta soli 80 g bulionu warzywnego lub drobiowego (użyłam domowego rosołu) 30 g śmietanki kremówki 30% 5-15 g sera Gruyere garść posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Seler obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 2,5 mm. Następnie pokroić w cienkie paseczki i dopiero
Moja Delicjasosem do makaronu. Naprawdę wyszedł wyśmienity, więc polecam. dla dwóch osób 100 g krewetek 100 g wędzonego łososia 2 szalotki pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki sól, pieprz 200 g makaronu Szalotkę i pietruszkę poszatkować. Szalotkę podsmażyć maśle, dodać zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Lekko podsmażyć
Jadło i czytadło