ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:279/1378)

Solony karmel- lekcja dla opornych 251

Karmel będzie wtedy jak gęsty syrop, bez ogrzewania po wyjęciu z lodówki zachowa swoją płynną konsystencję. SKŁADNIKI 200g drobnego białego cukru 90g masła, pokrojonego na kawałki 120ml rzadkiej śmietanki kremówki 30 lub 36% ½ lub 1 płaska łyżeczka soli (jeśli lubicie mocniej słony, 1 łyżeczka jest idealna

Karo in the Kitchen
Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 177

twarogiem. To co, czekamy z nimi do lata? SKŁADNIKI 400g jogurtu naturalnego, gęstego (może być i jogurt grecki, u mnie bardzo gęsta Bakoma) 200ml śmietanki 36% tłuszczu (kremówki) 400g owoców leśnych, mrożonych 3 mocno czubate łyżki cukru pudru lub bardzo drobnego cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżka soku z cytryny

Karo in the Kitchen
Pancakes sernikowe – na jogurcie greckim 163

łyżeczka skórki startej z cytryny 3 płaskie łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju lub stopionego masła garść borówki amerykańskiej dwie garści malin łyżka śmietany kremówki łyżka miodu akacjowego

Karo in the Kitchen
Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe z białek i śmietanki 115

nimi poradzić i ochłodzić się. Proponuję więc kolejny przepis na domowe lody z użyciem białek. Tym razem lody kokosowe, straciatella i jeżynowe :) Dla mnie idealne! Składniki: 400 ml śmietany kremówki 5 białek 150 g cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 50 g wiórek kokosowych pół szklanki jeżyn Sposób przygotowania: 1. Jajka parzymy we wrzątku. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę

Na Ciasteczkowych Papierach
Arbuzowiec 451

kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto makowe: 3 białka pół szklanki cukru 2 łyżki mąki tortowej łyżeczka soku z cytryny 2,5 łyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku

Czerwona Porzeczka
Sernik z musem śliwkowym 179

można pominąć) Mus śliwkowy: 800-900 g śliwek* (waga z pestkami) 1,5 łyżki żelatyny (ok 20g) 5-6 łyżek likieru amaretto /kokosowego (można zastąpić wodą) 600 g śmietanki kremówki 30%  2/3 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki cukru z wanilią * można użyć mrożonych 1. Spód: ciastka zmiksować w malakserze lub rozkruszyć drobno wałkiem/tłuczkiem. (Ciastka kruche ewentualnie

Kto ugości moich gości?
Lody bananowe na śmietanie z nerkowców 155

Najprostsze lody wegańskie, tym razem dwuskładnikowe - z banana i śmietanki z nerkowców ( przepis tutaj ). Bazą tradycyjnych lodów jest śmietanka kremówka zaparzana żółtkami, w wegańskich zastąpi ją śmietanka z nerkowców. Nerkowce ze względu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z dyni 134

Składniki około 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego 150-200 ml mleka kokosowego Sól morska, pieprz do smaku 50ml śmietany kremówki 3-4 ząbki czosnku 1 marchewkę 3 łyżki oliwy z oliwek kawałek imbiru pół łyżeczki pasty z kurkumy tutaj 1 czerwona cebula pokrojona w piórka grzanki z chleba listki bazylii Wykonanie Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, marchew obrać

w mojej kuchni
Torcik kakaowy z masą śmietanową i owocami 164

Składniki na biszkopt kakaowy: 3 jajka  1 szklanka mąki  1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 l kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 śmietany fix    owoce do dekoracji : winogron, truskawki , borówka amerykańska kolorowa posypka do dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej

Sama słodycz i szczypta chili
Pacha wielkanocna strataciella 134

Składniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki

Pobite gary Barbary
Ciasto z rabarbarem 151

Składniki: ciasto: 2,5 szklanki mąki, 4 łyżki cukru pudru, kostka masła,  masa: 1 ¼ szklanki brązowego cukru, ½ szklanki mąki, płaska łyżeczka soli, 9 żółtek, 330 g kremówki 30%, 80 dag pokrojonego w plasterki rabarbaru, beza: 9 białek, szklanka cukru pudru. Sposób przyrządzenia: Mąkę (2 i ½ szklanki) mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru i kostką masła. Ciasto ugniatamy jak ciasto

Pobite gary Barbary
Zapiekanka z mielonym i cukinią 182

szklanki ryżu, 1 kg mielonego, 1 cukinia, 1 duża zielona papryka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 3 jajka, szklanka bulionu (może być z kostki), 200 ml śmietany kremówki, 2 kulki mozarelli (każda po 125 g),  łyżka tymianku,  łyżka oregano, sól, pieprz, tłuszcz do wysmarowania naczynia, tłuszcz do smażenia, 2 łyżki tartej bułki. Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu

Pobite gary Barbary
Pomarańczowiec z piernikami 231

łyżeczka sody oczyszczonej * 1 przyprawa do piernika Masa pomarańczowa: * kostka masła * 2 kisiele pomarańczowe z cukrem * 2 szklanki soku pomarańczowego * 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietanowa: * 0,5 l. śmietany kremówki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki żelatyny Polewa czekoladowa: * 13 dag margaryny * 5 łyżek cukru pudru * 3 łyżki kakao * 3 łyżki wody * 1 łyżka żelatyny * 5 łyżek gęstej śmietany

Pobite gary Barbary
Schlützkrapfen inaczej 141

jedno czerwone chilli pozbawione pestek z odrobiną oleju.. Następnie wrzuciłam pokrojone rydze, kurki i kilka podgrzybków. Doprawiłam solą. Gdy się chwilę podsmażyły dolałam z 1-2 łyżki śmietanki kremówki 30%. I gotowe! Ważne by grzybów nie myć, tylko oczyścić pędzelkiem albo ściereczką. Wcinajta aż się uszy będą trzęsły

Karczma Honorietty
Śliwkowe Batatajki 190

550g batatów ok 550g mąki pszennej ok 30g mąki ziemniaczanej 3 jajka 10 łyżeczek kaszy manny szczypta soli Składniki na sos 4-5 śliwek węgierek cukier 2-3 łyżki kremówki 30-36% cynamon oliwa Nadzienie 13-15 śliwek węgierek cukier Batata ugotować, akurat jeden waży około pół kilo. Gorące ziemniaki rozgnieść widelcem lub praską. Idzie łatwo. Przełożyć do miski

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania