szczęśliwsi a my zdrowsi. Taki serek możecie użyć do deseru, tostów z dżemem, różnych past, .... albo z czym tam go lubicie jeść Składniki: 2 szklanki śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do średniego rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy na bardzo małym ogniu, używając termometru sprawdzamy temperaturę. Śmietanę gotujemy do momentu otrzymania
Niezły Młynekpowstały kółka o średnicy 8-9 cm. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 100 stopni C około 90 minut. Bezy muszą kruche i białe. Krem 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) żurawina Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać serek mascarpone i ponownie krótko zmiksować
O kuchni z uczuciemcieszą smakiem każdego łasucha. Dlatego dziś zapraszam Was na przepis na najprostsze lody karmelowe. Wykonuje się je ekspresowo i w takim też tempie znikają ;) Spróbujcie. Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie: Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli
Słodkie okruszkidodatkiem cudownych polskich moreli, (które są kwaskowe), z dodatkiem kruszonki na oleju i polukrowane (na wyraźną prośbę mojej Córci), tym razem mielonym cukrem trzcinowym z dodatkiem nie jak zawsze kremówki, a odrobiny mleczka kokosowego- takie nowe doświadczenie, bardzo smakowite. Ciasto przygotowałam jak zawsze na mące orkiszowej (ma cudowny orzechowy posmak), bez cukru- z dodatkiem ksylitolu, na bazie oleju (wykorzystałam panujące
Smaczne Zdrowebananowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 700 g dojrzałych brzoskwiń Wierzch: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru pudru 70-100 g bezy Biszkopy dokładnie pokruszyć (najlepiej za pomocą blendera). Masło roztopić i dodać do biszkoptów
Świat Ciastaolej, następnie żółtka i obie mąki. Wylewamy na tortownicę. Pieczemy w temp 180 st. C przez ok 35 minut Masa truskawkowa : 0,5 kg truskawek 400 ml śmietany kremówki 1,5 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru ( do smaku) Żelatynę zalewamy gorącą wodą i zostawiamy żeby napęczniała. Truskawki rozdrabniamy na gładką konsystencję. Śmietanę ubijamy i dodajemy stopniowo truskawki
Słodka Kraina Wypiekównajlepiej z firmy Gostyń - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 szklanka mąki kukurydzianej - 5 szklanek mleka - pół buteleczki olejku wanilinowego - 100 g gorzkiej czekolady - 100g mlecznej czekolady - 5 łyżek śmietany kremówki - 5 batonów snickers - 2 duże opakowania herbatników - 1 małe opakowanie herbatników Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka i je zagotowujemy. Pozostałą część mleka przelewamy do rondelka i dodajemy
Pan i Pani Smith w kuchniserek homogenizowany 500 g · galaretka truskawkowa 1 szt · galaretka cytrynowa 1 szt · galaretka niebieska 1 szt · śmietana kremówka 330 ml · żelatyna fix deserowa 2 szt · cukier waniliowy · biszkopty okrągłe galaretkę niebieską i żółtą każdą osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zostawić do stężenia. Galaretki pokroić w kostkę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml wrzątku
Camilla w kuchniznalazł. 4 porcje Składniki: 20 sztuk ciastek francuskich Brześć 2 porcje kawy espresso 100 g świeżej lub mrożonej borówki 200 g serka mascarpone 50 ml śmietany kremówki - ubitej na sztywną pianę 3 łyżki miodu faceliowego borówki do dekoracji Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciasteczka nasącz kawą i ułóż na dnie szklanek po 3 - 4 sztuki, możesz
Niezły Młynekszybciej znika z talerzy. Na obecne upały, kiedy strach włączyć piekarnik to ciasto jest idealne. Składniki 200 g ciastek herbatników 100 g masła 600 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 3 banany 1 puszka kajmaku 400g 4 kostki czekolady Herbatniki pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem. Wyłożyć masą
O kuchni z uczucieminnych potraw. Obiad bardzo mi smakował i nie raz będzie gościł na naszym stole. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - makaron tagliatelle - 250g kurek - 4 łyżki białego wina - 130ml śmietany kremówki 30% - 120ml buliony warzywnego - pęczek posiekanej natki pietruszki - 3 filety piersi z kurczaka - masło, olej - sól, pieprz Sposób przygotowania: Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Suszymy na ręczniku papierowym. Piersi
Pan i Pani Smith w kuchniżółtko Sernik z wiśniami - składniki na kruchy spód Składniki na masę serową: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami - składniki na masę serową Wykonanie: Zaczynamy
Pyza i Surówkatoffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka
Camilla w kuchniwrzącej, łyżkę oleju i gotować 20 minut na małym ogniu. Lekko schłodzić i zmiksować zupę, by powstał gładki krem. Doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Żółtka roztrzepać ze śmietana kremówką. Zupę podgrzać i zalać śmietaną i żółtkami. Dokładnie wymieszać, ale już nie gotować. Podawać z groszkiem ptysiowym. Można także podac z łyżką posiekanych ziół, wymieszać, nalać do miseczek
Camilla w kuchniceramiką mają, już zamówiłam kilka rzeczy hihi :) Składniki: 500 g obranych jabłek 1-2 łyżki cukru (do smaku) 1/2 łyżeczki cynamonu 250 g kruchych ciasteczek, biszkoptów itp. 75 ml kremówki 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Jabłka drobno pokroić, przełożyć do garnuszka i poddusić je, z cukrem i cynamonem, na wolnym ogniu. Zdjąć z palnika, wystudzić
Domowa cukiernia Ewy