ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:291/1378)

Lody truskawkowe 105

śmietany 36 %    100 g drobnego cukru 0,5 cytyny (wycisnąć z niej sok)      Przygotowanie: Mrożone truskawki zmiksowałam, wlałam do nich śmietanę kremówkę, sok z połówki cytryny i wsypałam cukier. Wszystko dokładnie wymieszałam w robocie. Ze wględu na mrożone truskawki nie było potrzeby chłodzić masy w lodówce, więc masę wlałam a właściwie włożyłam

Lili w kuchni
Miętowy pocałunek 164

pastylek miętowych (drobno zmielonych)    Opcjonalnie:  kilka listków mięty 5 sztuk czekoladowych miseczek serc  5 sztuk czekoladowych ust       Przygotowanie: Mascarpone i śmietanę kremówkę ubić, na koniec ubijania dodać drobno zmielone czekoladowe pastylki miętowe i wymieszać.  Masę nałożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką (z większą dziurką, bo może się

Lili w kuchni
Bezowa rolada lodowa 129

wachlarzami ze Słodki Świat . Składniki : 5  białek 275 g drobnego cukru 60 g zmielonych orzechów i migdałów Masa: 1 l lodów śmietankowych (mama dała Algidy) 200 ml śmietany kremówki 36 %  (od razu ubić na bitą śmietanę) 150 g świeżych malin kilka sztuk wachlarzy czekoladowych   Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem, na początku na średnich obrotach, stopniowo zwiększając

Lili w kuchni
Najlepsze lody cytrynowe bez maszyny 1999

dać im choć trochę ;-) Składniki na 1000 ml lodów: 5 - 6 średnich cytryn 3 jajka 3 żółtka 150 g masła 250 g drobnego cukru 300 g schłodzonej śmietany kremówki 36% Cytryny umyć, wyszorować szczoteczką. Z trzech cytryn zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok ze wszystkich cytryn. Powinno wyjść około 200 - 250 ml soku.  Masło pokroić na małe kawałki, wrzucić do rondla

maniapieczenia
Pyszne ciasto z bitą śmietaną i truskawkami 145

Ciasto: 110g masła 110g cukru 2 jajka 110g mąki 2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: Śmietana kremówka 30 lub 36% 1 opakowanie śmietan-fix'u 1-2 cukry wanilinowe Truskawki:) Przygotowanie: Masło ubić z cukrem do momentu aż powstanie biała masa. Dodać ubite jajka i jeszcze chwilę miksować. Dodać ekstrakt waniliowy, mąkę

The Sweet Damsel
Lody śmietankowo - migdałowe 120

łatwy i szybki przepis, ale szczerze przyznam się do tego, że czas oczekiwania na ich zamrożenie zawsze wydłuża mi się w nieskończoność. Uwielbiam domowe lody! :) Składniki: 200 ml śmietany kremówki 30% 200 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 2 cukry wanilinowe 4 łyżki pokruszonych migdałów Wykonanie: Śmietankę należy ubić na sztywno, pod koniec dodawać po troszku mleko i cukier wanilinowy . Na koniec

The Sweet Damsel
Pieczeń z dzika 169

ziela angielskiego  1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)  1/4 litra wody Sos: 3 cebule 2 łyżki masła 0,5 kostki rosołowej odrobinę śmietanki kremówki Dobrze przygotowana dziczyzna - to prawdziwe wyzwanie. Dlatego bardzo polecam ten przepis. Jeżeli będziemy przestrzegać wszystkich jego zaleceń - to możemy być pewni, że na rodzinnym spotkaniu "zabłyśniemy" wyśmienitą pieczenią z dzika

Świat Domowej Kuchni
Pavlova z wiśniami 220

piekarniku;) Przygotowujemy frużelinę. Wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy na średnim ogniu do jego rozpuszczenia. Powoli dodajemy rozpuszczoną mąkę cały czas mieszając i gotujemy aż całość zgęstnieje. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier. Bezę kładziemy na paterę i wykładamy na nią śmietanę a następnie frużelinę. Na koniec posypujemy startą czekoladą....smacznego;) źródło przepisu  http://anulekkkk.blox.pl/html

Anioły w kuchni
Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1502

zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 0,75 l wody. Jabłka ścieramy

e-PrzepisyKulinarne
Kubusiowe ciasto 172

łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie śmietankowe 1 litr soku przecierowego np. Kubuś 0,5 kostki masła Masa z śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 30% galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Ponadto opakowanie ciastek typu Delicje  polewa czekoladowa Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia

kgwjanczewo
Rolada bezowa z truskawkami 179

kruchego ciasta :) Polecam !  źródło : piegusek1976 Beza : 4 białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne ulubione owoce Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie stopniowo wsypujemy cukier

charlotte gotuje
Truskawkowa pokusa 168

truskawkowo już się nie da:) Łatwy i szybki w wykonaniu, jedyny minus tego deseru to czas oczekiwania - jak to na galaretkę przystało. Składniki: 5 galaretek truskawkowych 400 ml śmietanki kremówki 30% pół szklanki mleka zagęszczonego 2 opakowania cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru 30 dag truskawek Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w 4 szklakach wody

na moim stole...
Szwedzkie pulpeciki w sosie śmietanowym 134

tartej szklanka mleka 1 jajo 1 cebula sól pieprz pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego pół łyżeczki zmielonych goździków olej do smażenia sos: 0,5 litra bulionu 300 ml śmietany kremówki 30% pól łyżeczki gałki muszkatałowej pieprz sól ewentualnie łyżka mąki do zagęszczenia Sposób przygotowania: Bułkę tartą zalać mlekiem, wymieszać i poczekać aż napęcznieje. Cebulę posiekać, przesmażyć na łyżce oliwy

na moim stole...
Urlop od bloga czyli krótkie wakacje 78

Krakowa zajechaliśmy po drodze do Wadowic.  Niestety zwiedzanie Krakowa zajęło nam sporo czasu i nie zdążyliśmy zwiedzić domu Karola Wojtyły. Ale obeszliśmy rynek i obowiązkowo zaszliśmy na kremówki papieskie. Muszę przyznać, że są pyszne i cena przystępna bo 3,50 za ciacho. Wracając z Wadowic mieliśmy niezłą przygodę bo nawigacja wariowała, ale to była taka mała przygoda

Ewa w kuchni
Lody śmietankowe i jagodowe + film 164

miski wlewamy zimne mleko, wsypujemy mleko w proszku i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy cukier i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę ale nie na sztywno i łączymy z masą mleczną. Lody przelewamy do dwóch pojemników. Do jednej części masy wrzucamy jagody i całość miksujemy. Drugą część lodów pozostawiamy o smaku śmietankowym

Smakowite Dania