ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:297/1378)

Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 161

mąki tortowej 1 łyżeczka proszku 5 dag płatków kukurydzianych (dobrej jakości) 10 dag czekolady gorzkiej lub deserowej 25 dag owoców sezonowych 7 łyżeczek żelatyny 1 l śmietany kremówki 4 łyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sposób przygotowania: Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem

Tradycyjna Kuchnia
Domowe lody z sokiem z buraka 143

albo sama jest szkodliwa, albo zwiększa ryzyko chorób serca). Zapraszam Was na zdrowy deser! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 300 ml mleka 3,2% – laskę wanilii – 1 kubeczek śmietany kremówki – 300 ml soku z buraków ( zamów na platformie LokalnyRolnik.pl ) – 1 filiżankę cukru – 4 żółtka Przygotowanie lodów zaczynamy od przyrządzenia mlecznej bazy – w garnku gotujemy mleko i śmietanę z dodatkiem

Szybko Tanio Smacznie
Creme brulee waniliowe z musem truskawkowym 142

Truskawkowy creme brulee <3 Obiecana już wcześniej druga odsłona Creme Brulee z truskawkami, tym razem z musem truskawkowym:) Pyszności! Składniki: (na 2 porcje) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% 3 żółtka 1/2 laski wanilii 40 g białego cukru 2-3 łyżeczki brązowego cukru 150 g truskawek- zblendowanych na gładki mus Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii

KreatywnePiny
Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) 1440

pełnoziarnistych digestive (herbatniki będą zbyt mdłe) 120 g masła 250 – 350 g kajmaku / masy krówkowej (wg preferencji – im więcej, tym słodsza tarta) 400 – 500 ml śmietanki kremówki 30% (w zależności od średnicy formy) 1 łyżka cukru pudru (można pominąć) 3 dojrzałe banany (w cętki) sok wyciśnięty z połowy cytryny gorzkie kakao listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

Poezja smaku
Pierogi z truskawkami. 257

mnie szklanka pszennej i szklanka żytniej) 1/2 szklanki ciepłej wody   1 jajko  1 łyżeczka rozpuszczonego, letniego masła plus: 200 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % cukier opcjonalnie listki mięty   Przygotowanie: Truskawki pozbawiamy szypułek i myjemy, ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy na jednolitą, elastyczną masę. Jeśli jest zbyt lepka podsypujemy

Symfonia smakowa
Morelówka, nalewka z moreli 278

yszna nalewka deserowa lub dodatek do deserów (lodów, kremów, ciast itp) oraz owoców. Niestety pyszna więc zimy nie przetrwała. Wpis będzie uzupełniany o nowe zdjęcia w trakcie procesu produkcji :). Prosta metoda przygotowania, przepis bardzo ciekawy. Jednego dnia robimy nalewkę a drugiego dnia z pozostałych owoców pyszne lody lub desery. Dziś nalewka, w następnym poście lody, które już możecie zobaczyć

SzczyptaSmaQ
Łatwy sernik waniliowy z brzoskwiniami z puszki 917

Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka 120 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka nasionka z 1 laski wanilii 150 g śmietanki kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 120 ml syropu z puszki brzoskwiń 5-6 połówek brzoskwiń z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni

My Culinary Art
Semifreddo truskawkowe z bezikami 174

łyżkami cukru pudru 2. Zółtka ubijać z 100 g cukru pudru na parze przez około 5 minut 3. Zdjąć z pary, ubijać jeszcze przez 5 minut 4. Zimną kremówkę ubić na sztywno, zmieszać z puree truskawkowym i 2 łyżkami wina 5. Połączoną śmietanę z truskawkami dodać do żółtek wymieszać dokładnie. 6. Gotową masę przełożyć do maszynki do lodów na około

KreatywnePiny
Toskański deser zuccotto 153

szklanki mąki - 9 łyżek kakao - 30g masła   Składniki na masę: - 2 żółtka - 5 łyżek cukru - 5 łyżek soku z winogron - 150 g serka mascarpone - 200 ml śmietany kremówki - fix do śmietany W pierwszej kolejności robimy biszkopt. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę a następnie dodajemy żółtka i razem miksujemy. Potem dodajemy mąkę i kakao a na końcu rozpuszczone

Kuchenne Wariacje
Beza Pavlova 141

właśnie zrobię Składniki na bezę: - 4 białka - 200 g cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka octu Składniki na krem: - 4 żółtka - 2 łyżki cukru - 150 ml śmietany kremówki - 1 opakowanie serka mascarpone - owoce do przybrania   Zaczynamy od zrobienia bezy. Ubijamy białka na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier. Do gotowej piany dodajemy ocet i mąkę i delikatnie

Kuchenne Wariacje
Cytrynowe muffinki z budyniem 133

nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35 minut . Kiedy muffinki się upiekły zostawiłem do wystudzenia aby móc się wziąć za „górę” Do garnuszka przelałem 200gr śmietany kremówki (ja dałem 30% a już wiem że lepiej było dać 36%) i dosypałem cukru pudru. Ubiłem na sztywno i wyłożyłem na muffinki a całość posypałem skórką z cytryny. Całość wyszła bardzo

Kuchenne Wariacje
Tiramisu 134

live gdzie Gordon Ramsay robił bardzo proste tiramisu i stwierdziłem że właśnie ten sposób wykorzystam   Składniki: - 50g cukru pudru - 250g mascarpone - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 200ml śmietany kremówki - kilka biszkoptów (takich języczków) - 150ml mocnej kawy (ja dałem mielonej) - kakao   Najpierw rozpuściłem kawę (kawa rozpuszczalna) w gorącej wodzie i zostawiłem do wystygnięcia. Kiedy kawa była gotowa

Kuchenne Wariacje
Panna Cotta z musem ananasowym 99

Dzisiaj czas na kolejny włoski klasyk z egzotycznym akcentem, którym jest panna cotta z musem ananasowym   Składniki: Panna Cotta: - 200g śmietanki kremówki - 200ml mleka - 10g żelatyny - opakowanie cukru waniliowego Mus: - puszka ananasów - 20ml syropu ananasowego z puszki - 3 łyżeczki cukru Powyższa ilość składników wystarcza na 4 małe pucharki. No to do roboty. Zacząłem od wlania do garnka śmietanki

Kuchenne Wariacje
Panna Cotta miętowo-limonkowa 124

nieźle wyszła to stwierdziłem iż w niniejszym konkursie również ją zrobię albo raczej jej wariację czyli panna cottę miętowo-limonkową z musem z kiwi Składniki: Panna Cotta: - 200g śmietanki kremówki - 200ml mleka - 10g żelatyny - 1 limonka - starta skórka z jednej limonki - 50ml likieru miętowego - opakowanie cukru waniliowego - kilkanaście listków świeżej mięty Mus: - 3 kiwi - 3 łyżeczki cukru Najpierw siekamy

Kuchenne Wariacje
Walentynkowy torcik na zimno z truskawkami 150

kostki masła - 150 g biszkoptów Składniki na masę: - 2 serki homogenizowane waniliowe (2x 150g) - 100g cukru - galaretka cytrynowa + 1/2 l wody - 2 łyżeczki soku z limonki - 200g śmietany kremówki - 1 galaretka truskawkowa + 1/2 l wody - truskawki 250 g     Najpierw rozpuszczamy galaretkę w 1/2 l wody i pozostawiamy do wystygnięcia. Serki miksujemy z cukrem i dodajemy sok z limonki

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania