ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:297/1378)

Serowiec z arbuzem 209

kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszam i odstawiam by spęczniała. Sok gotuję z cukrem, dodaję żelatynę uprzednio rozpuszczoną we wrzątku. Studzę. Tężejącą masę łączę z twarożkiem i ubitą na sztywno kremówką. Do masy dodaje kostki arbuza, wymieszam i przekładam do formy z biszkoptami. Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godz. po tym czasie wyjmuję z formy i dekoruję wierzch pozostałym

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe bez jajek 245

twierdzi moja dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany 30% 1/2 litra mleka skondensowanego Wykonanie: Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką. Gotowe nakładam

Ciasteczkowy Potwór
Blok 192

Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 śmietana kremówka 1 szklanki mleka w proszku 1 kopiasta łyżka kakao 5 opakowań herbatników Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,dodać kakao i ponownie utrzeć. Dodać mleko w proszku i ucierać aby nie było grudek. Herbatniki pokruszyć, wsypać do masy i mieszać, aż ciastka będą dokładnie

Ciasteczkowy Potwór
Ptasie mleczko III 204

poprzednich. Z reszta głupotą by było dodawać to samo w kółko.  Składniki: 7 i 1/2 łyżki żelatyny 5 białek 2 opakowania cukru waniliowego 1/2 litra śmietany kremówki 1 cytryna 1/2 pomarańczy 1/3 szklanki cukru pudru 2 i 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Białka ubić z cukrem waniliowym. Owoce sparzyć, wycisnąć z nich sok. Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Ciasteczkowy Potwór
Szybki deser 179

własne oczy. Hura!!!! Jest, nareszcie!!!!!  Rozpakowałam i coś trzeba zrobić by go przetestować. I tak zrobiłam coś po między deserem, a drugim śniadaniem :) Składniki: 200 ml śmietany kremówki 1/2 szklanki świeżych malin 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżeczki cukru pudru (opcjonalnie ) Wykonanie: Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję maliny i miksuję przez chwilę. Płatki kukurydziane siekam na drobno. Śmietanę

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka półfrancuskie 171

malaksera, dodaję pokrojone masło, żółtka, sól i proszek do pieczenia. Siekam na najmniejszych obrotach do czasu, aż zacznie formować się kula ciasta. W międzyczasie dolewam śmietankę (ja użyłam kremówki, ale może być 18% lub 12%). Ciasto przekładam do woreczka foliowego i szybko, rękami, formuje kulę. Wstawiam do zamrażalnika na 1 godzinę. Wyjmuję na podsypany mąką blat, rozwałkowuję na grubość około

Ciasteczkowy Potwór
W-Z 193

Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na ok 45 minut. Upieczone wyjmuję, studzę i kroję na dwa blaty. Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i cukier waniliowy oraz zagęstniki do śmietany.  Większą część masy wykładam na spód ciasta, przykrywam drugim blatem. Wierzch ciasta smaruję cienką warstwą śmietany

Ciasteczkowy Potwór
Tort prezydenta 173

biszkoptu, nasączam ponczem ananasowym, wykładam masę z kawałkami ananasa, przykrywam drugim krążkiem biszkoptu, ponownie nasączam ponczem, wykładam masę z kawałkami czekolady, przykrywam ostatnim krążkiem biszkoptu nasączonym ponczem ananasowym.  Kremówkę ubijam z zagęstnikiem i cukrem waniliowym na sztywno. Dekoruję wierzch tortu rozetkami z bitej śmietany oraz siekanymi orzechami

Ciasteczkowy Potwór
Sernik cytrynowy na spodzie z płatków owsianych 189

ręki. Przyznam jednak, że ten był pyszny, ale za ciężki. Być może sprawił to dodatek masła. Możecie, ewentualnie, je pominąć i wypróbować bez tłuszczu, gdyż twaróg jest tłusty, kremówka także, więc jeśli nie dodacie masła, na pewno nic się nie stanie, a sernik będzie delikatniejszy i bardziej kremowy. Po za tym - rewelacyjny :D Składniki: 3 kostki białego twarogu - każda

Ciasteczkowy Potwór
Lody brzoskwiniowe z polewą karmelową 167

skondensowanego 1 szklanka zmiksowanych owoców brzoskwini ok 1 1/2 kg owoców ze sklepu cukier do smaku Polewa karmelowa: pól szklanki brązowego cukru 2 łyżki masła 2-3 łyżki śmietany kremówki Dodatkowo: wafle do lodów lub miseczki waflowe Wykonanie: Owoce obieram ze skórki, kroję na dwie części, usuwam pestki i miksuje na gładką masę. W razie konieczności dosładzam do smaku. Dodaję

Ciasteczkowy Potwór
Shrek 204

proszek budyniowy. Resztę soku przelewam do rondelka i gotuję. Na gotujący, wlewam budyń i mieszam, aż zgęstnieje. Ciepłą masę wykładam ba wystudzony biszkopt. Na masie układam delicje i odstawiam. Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i wykładam na ciasto. Galaretki rozpuszczam we wrzątku i stygnącą  wykładam na ciasto. Całość schładzam w lodówce przez całą

Ciasteczkowy Potwór
Szarlotka z polewą z orzechów 229

wolnym ogniu, aż będą szkliste a cukier zupełnie się rozpuści. Do podsmażonych jabłek wsypuję suche galaretki i mieszam do rozpuszczenia się żelatyny. Studzę i wykładam na biszkopt.  Kremówkę ubijam na sztywno, dodaje zagęstnik ( jak ktoś lubi noże dodać 2 łyżki cukru pudru) i masą śmietankową przykrywam masę jabłkową. Gotowe ciasto odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce.  Orzechy

Ciasteczkowy Potwór
Murzynek z jabłkami i białą polewą 223

szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 większe jabłka Biała polewa: 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła lub margaryny 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka mleka w proszku Dodatkowo: 1/2 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych Wykonanie : Masło, cukier i mleko podgrzewam, dodaję kakao i mieszam by nie było grudek. Studzę do temperatury pokojowej, wbijam

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto Kopciuszek 436

łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt z makiem 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 1 czewrwona galaretka (dałam truskawkową) 2 łyki cukru pudru Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 kostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny

O kuchni z uczuciem
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 308

jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * masa serowa : - 0,5 kg sera mielonego z wiaderka - 0,5 l śmietany kremówki (uht, mocno schłodzonej) - 1 galaretka - 1 szklanka wrzątku *  polewa: - 200g gorzkiej czekolady - 1-2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 200ml mleka Biszkopt: Wszystkie składniki umieścić w misce miksera

CookYourself