ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:297/1378)

Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 331

kogo: dla szukających przepisu na szybkie ciasto dla nieposiadających piekarnika dla wszystkich, którzy wzięli udział w moim urodzinowym spisku Składniki: 500ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 2 duże banany 150g masła mała puszka masy krówkowej (kajmakowej) 380g paczka ciastek Digestive z czekoladą lub Ciastek Holenderskich z czekoladą (180-200g) wiórki czekoladowe lub tabliczka gorzkiej czekolady

Mania Wypiekania
Czekoladowy mazurek z m&m's 91

250g mąki krupczatki 125g zimnego masła 4 łyżki cukru łyżka kwaśnej śmietany (12 lub 18%) 1 jajko 2 łyżki kakao łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na masę: 175ml śmietany kremówki 175g gorzkiej czekolady łyżka cukru kilka łyżek (3-4) powideł śliwkowych 100-150g drażetek czekoladowych typu m&m's (dekoracja) Wykonanie ciasta: Do miski wsypać: przesianą mąkę, cukier

Mania Wypiekania
Sernik różany 103

konfitury różanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki wody różanej Składniki na wierzch sernika: 3 łyżki płatków róży ucieranych z cukrem lub konfitury różanej 155g białej czekolady 100ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 7-8 łyżek płatków migdałowych dowolne dekoracje (u mnie cukrowe różyczki) Wykonanie spodu: Ciastka pokruszyć lub zmielić za pomocą blendera, tak by powstał ciasteczkowy pył. Dolać roztopione

Mania Wypiekania
Błyskawiczny mus czekoladowy wg Nigelli Lawson 137

trzeba długo chłodzić Składniki: 150g pianek marshmallows (najlepiej małych) (ewentualnie można zastąpić ptasim mleczkiem, ale bez czekolady) 50g masła (najlepiej miękkiego) 250g gorzkiej czekolady (połamanej na kawałki) 285ml śmietany kremówki 60ml wrzątku łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie: Do rondelka wrzucamy połamaną czekoladę, pianki (jeśli masz duże pianki to trzeba je pokroić na małe kawałki) oraz masło. Stawiamy na małym ogniu

Mania Wypiekania
Lody bananowe 129

kogo: dla kochających wszystko co bananowe dla mających ochotę spróbować zrobić domowe lody dla szukających orzeźwienia Składniki: 2 banany (najlepiej bardzo dojrzałe) + banan do dekoracji 250ml mleka 150ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 2 łyżki miodu Wykonanie z maszyną do lodów: Misę maszyny do lodów schłódź w zamrażalniku ok. 10 godzin.  Składniki włóż do lodówki, by je schłodzić. Banany

Mania Wypiekania
Lody morelowe 147

rynku zachęcają aby przerabiać je na zimne pyszności. Dzisiaj lody morelowe, na dodatek w delikatnym kolorze moreli. Nic tylko zajadać! Składniki 500 g  moreli 200 ml śmietany kremówki ( miałam 30%) 100  ml jogurtu naturalnego  4 łyżki ksylitolu lub cukru (lub tyle ile lubimy) Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie

Stare Gary
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 247

żółtka 1 opakowanie budyniu czekoladowego (można dać połowę albo płaską łyżkę mąki ziemniaczanej) 1 łyżka ciemnego kakao Polewa 100 g gorzkiej czekolady lub kuwertury 120 g śmietany kremówki 2 łyżki likieru migdałowego 50 g masy nugatowej SPÓD : Piekarnik nagrzać do temp. 180° C. Kuwerturę posiekać i rozpuścić nad kąpielą wodną. Ciastka maślane i amarettini mocno rozdrobnić, np. za pomocą wałka

Kuchnia Prezydentowej
Deser z truskawkami 241

truskawkami Składniki: na mus truskawki - 400 g cukier - 2 łyżki na krem mascarpone serek mascarpone - 250 g śmietana 36 % - 250 ml cukier - 3 łyżki Sposób przygotowania: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać.  Następnie dodawać po łyżce serka mascarpone, dokładnie utrzeć.  Mus truskawkowy :  Truskawki oszypułkować, opłukać, osączyć na sicie.  Przełożyć do miksera

Kuchnia Danusi
Mus truskawkowy na biszkoptach 147

Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Składniki: 500 g truskawek 70 g cukru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody 100 g białego zmielonego sera 400 g zimnej śmietany kremówki 30% 100 g podłużnych biszkoptów truskawki do ozdobienia ciasta   Wykonanie:  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki miksujemy razem z cukrem.  Tortownicę wykładamy folią spożywczą, na dnie

Kulinarne przygody Gatity
Prawie brownie ze śliwkami - wspólne pieczenie 137

mleka * 150 g cukru * 150 g masła * 20 g kakao * 1 jajko * 2 łyżeczki proszku * ok. 20 sztuk dojrzałych śliwek węgierek (najlepiej małych) Polewa: * 150g białej czekolady   * 50g kremówki Do małego garnczka wlałam mleko, cukier, masło i połamaną czekoladę. Podgrzałam do rozpuszczenia składników, wymieszałam, odstawiłam, aż całkiem przestygło. Wymieszałam jajko i kakao z przestudzoną mieszanką. Mąkę wymieszałam z proszkiem

Kuchnia Prezydentowej
Mufiny ciasteczkowe z rumem i sosem pomarańczowym 100

łyżeczki aromatu rumowego i 1 łyżka spirytusu 60 g stopionej i ostudzonej czekolady mlecznej* Składniki sosu pomarańczowego: 80 g białej czekolady  sok z jednej pomarańczy 100 g śmietanki kremówki skórka otarta z 1 dużej, lub 2 mniejszych pomarańczy * Można pokruszyć herbatniki z polewą czekoladową, a wtedy wystarczy tylko 20 g czekolady 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę

Kuchnia Prezydentowej
Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 147

mąki tortowej 1 łyżeczka proszku 5 dag płatków kukurydzianych (dobrej jakości) 10 dag czekolady gorzkiej lub deserowej 25 dag owoców sezonowych 7 łyżeczek żelatyny 1 l śmietany kremówki 4 łyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sposób przygotowania: Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem

Tradycyjna Kuchnia
Domowe lody z sokiem z buraka 134

albo sama jest szkodliwa, albo zwiększa ryzyko chorób serca). Zapraszam Was na zdrowy deser! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 300 ml mleka 3,2% – laskę wanilii – 1 kubeczek śmietany kremówki – 300 ml soku z buraków ( zamów na platformie LokalnyRolnik.pl ) – 1 filiżankę cukru – 4 żółtka Przygotowanie lodów zaczynamy od przyrządzenia mlecznej bazy – w garnku gotujemy mleko i śmietanę z dodatkiem

Szybko Tanio Smacznie
Creme brulee waniliowe z musem truskawkowym 133

Truskawkowy creme brulee <3 Obiecana już wcześniej druga odsłona Creme Brulee z truskawkami, tym razem z musem truskawkowym:) Pyszności! Składniki: (na 2 porcje) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% 3 żółtka 1/2 laski wanilii 40 g białego cukru 2-3 łyżeczki brązowego cukru 150 g truskawek- zblendowanych na gładki mus Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii

KreatywnePiny
Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) 1423

pełnoziarnistych digestive (herbatniki będą zbyt mdłe) 120 g masła 250 – 350 g kajmaku / masy krówkowej (wg preferencji – im więcej, tym słodsza tarta) 400 – 500 ml śmietanki kremówki 30% (w zależności od średnicy formy) 1 łyżka cukru pudru (można pominąć) 3 dojrzałe banany (w cętki) sok wyciśnięty z połowy cytryny gorzkie kakao listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

Poezja smaku