ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:305/1378)

Lody Cynamonowe (na mleku, bez jajek) 105

znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na ok.750 ml: 1 szklanka mleka 3,2% (250 ml) 1 szklanka mleka 2 % (250 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % (250 ml) 2/3 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki domowego ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka cynamonu mielonego szczypta soli Spokojnie możecie użyć samego mleka 3,2 %. Wszystkie składniki umieściłam

Blondynka Gotuje
Mleko z orzechów nerkowca 149

Mogłabym pić je na okrągło, tak prosto z butelki, jednak przede wszystkim mleko z nerkowców stanowi doskonałą bazę podczas gotowania. Ma gęstą i konkretną konsystencję, podobną do śmietanki kremówki bądź mleka kokosowego. Przepis poniżej jest bardzo prosty i przedstawia wytrawną wersję, która idealnie nada się do zabielania zup czy przyrządzania sosów. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do mleka dodać

Roślinna - blog wegański
Eton Mess 195

śmietana i truskawki. Brzmi pysznie, prawda? ;) Równie dobrze smakuje z borówkami czy jagodami. Ach, rozkosz dla podniebienia :) Smacznego! Składniki: 300 g truskawek 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 ml śmietany kremówki kilka bez Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i odłożyć. Śmietanę ubić na gęsto. Bezy pokruszyć na większe kawałki, dodać do śmietany, wymieszać. Dodać 3/4 truskawek, wymieszać. Masę

Domowa cukiernia Ewy
Galaretka kawowa z czekoladą 115

jest w prawdzie tak dobra jak Panna cotta , ponieważ jest "odchudzona" ze śmietanki kremówki, ale domownikom odpowiadała. Wyśmienicie smakuje z rodzynkami uprzednio namoczonymi w rumie i podanymi na górze galaretki.  Przepis w całości pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz, z poniższych składników wychodzą 4 porcje galaretki. Składniki 2 szklanki pełnego mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki

Kuchenne aromaty
Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym 136

waniliowa z sosem truskawkowym. Ciemny prążek widoczny na zdjęciach na szczycie panny cotty to osiadłe cząsteczki wanilli. Składniki na 4 porcje 3 łyżeczki żelatyny w proszku 250 ml śmietanki kremówki 250 ml pełnego mleka 3,2% 80g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Sposób Żelatynę wsypać do szklanki, zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Do garnka wlać mleko

Kuchenne aromaty
Sernik czekoladowy z czereśniami 115

masła 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 180 g cukru 6 łyżek kremówki 3 szklanki wydrylowanych czereśni Dodatkowo bita śmietana czereśnie Sposób  Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy kakao, cukier puder, oraz roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą masą wykładamy tortownicę o średnicy

Kuchenne aromaty
Kawowiec 142

szkl. cukru łyżeczka octu 2 łyżki oleju Masa 200 g serka waniliowego 200 ml śmietany 2 jogurty kawowe 6 łyżek cukru 5 łyżek żelatyny Masa wierzchnia 300 ml śmietany kremówki cukier waniliowy 2 łyżki żelatyny Dodatkowo  kakao do oprószenia Sposób 1. Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Stopniowo dodajemy do ubitej piany z białek. Mieszamy

Kuchenne aromaty
Sernik z kremówką 199

Masa serowa: ser zemleć, ucierać razem z cukrem i budyniami śmietankowymi, dodawać kolejno żółtka, białka z kolei ubić na sztywną pianę i dodać do, podobnie postąpić ze śmietaną kremówką, którą należy ubić i utrzeć z pozostałymi składnikami. Na koniec dodajemy sok z całej cytryny, wszystko starannie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną ciastem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około

Kuchenne aromaty
Torcik serowy z musem truskawkowym 187

sera. Wykładam na brzoskwinie masę szafirową, jak zastygnie, wykładam ametystową. Galaretki z truskawkami miksuję na mus i wykładam na górę. Odstawiam do lodówki aby dobrze zastygła. Na koniec ubijam kremówkę z fixem i cukrem pudrem i dekoruję torcik. Życzę smacznego i polecam przepis na pstrąga w migdałach KLIK

Takie tam pichcenie
Naleśniki w/g Michela Roux 170

jakże pięknej porcelanie  Bogucice z serii Antonio .    Składniki: 250 g mąki pszennej 20 g cukru szczypta soli 4 jajka 650 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki opcjonalnie aromat ole/masło klarowane do smażenia Wykonanie: Przesianą mąkę mieszamy z cukrem i solą, następnie dodajemy jajka i odrobinę mleka. Całość mieszamy i dolewamy resztę mleka, śmietanę i opcjonalnie ulubiony

Malinowe Pocałunki
Pizza ze szparagami na śmietanowym sosie z francuskim serem kozim, migdałami i tymiankiem 119

wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajmy, żeby ciasto przykryć ściereczką, aby nie wyschło. Sos śmietanowy: 1 biała cebula lub 2-3 szalotki 200 ml śmietany kremówki 30-36% 1 ząbek czosnku gałka muszkatołowa świeżo mielony biały pieprz sól do smaku odrobina oleju do smażenia Cebulę (bądź szalotki) drobno siekamy i lekko przysmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie wlewamy śmietanę i powoli gotujemy

Food Square
Ciasto kubuś 224

wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dodajemy miękką kostkę masła i ucieramy. Masę wylewamy na biszkopt. Ciasto chowamy do lodówki. masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Śmietanę wylewamy na ciasto. Układamy herbatniki i schładzamy- najlepiej całą noc, wtedy ładnie będzie się kroić. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
Babeczki czekoladowo – karmelowe z pistacjami. 233

pieczenia 3 łyżki kakao 150 g cukru mała torebka cukru waniliowego 140 g masła ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka 170 ml mleka Dodatkowo:Karmel ,gęsty ,z mleka skondensowanego , śmietana kremówka i pistacje . Suche składniki połączyć razem. Roztopione masło rozmieszać z mlekiem . Do mokrych składników dodac suche i wymieszać krótko. Nakladamy masę do połowy foremek na muffinki ,dodajemy karmel ,tyle ile lubicie

Ladylaura.
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z DODATKIEM MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 211

ciasno) i odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym. Można również wcześniej polukrować roladę lukrem z pudru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Smażona czekolada w aromatycznym cieście 467

szklanka mąki pszennej luksusowej (200ml) 1 łyżeczka cukru lub cukru brzozowego 2 kiwi szczypta szafranu skórka z połowy cytryny 5 listków świeżej mięty Kawałek andruta 100ml ubitej śmietany kremówki 30% tł. 2 tabliczki czekolady Goplana Mister Ron  2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego lub rzepakowego Przygotowanie: 1/ Z mąki, jajka, mleka, cukru, szafranu, świeżo startej skórki cytrynowej oraz rozdrobnionych listków

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania