soda i daktylami. Jajka rozmącić, dodać płatki z jogurtem, miód i olej. wymieszać wszystko z suchymi składnikami. Nałożyć do papilotek, piec ok. 25 minut. Krem: 200 g śmietany kremówki ubić z 3 łyżkami cukru pudru. Krem nakładać szprycą na zimne muffiny, dekorować odrobiną orzechów i pozostałymi daktylami. Zmodyfikowany przepis z książki: "Muffiny. Małe, ale pyszne
Humanistka w kuchniłyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń śmietankowy b/c (proszek) 100 ml śmietany kremówki 30% 200 ml oleju 250 ml Advokaat Dalkowski Starotoruński Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do misy miksera i zmiksować. Przełożyć na blat, zagnieść i uformować kulkę. Tortownicę wysmarować
Ala piecze i gotujeszklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej Polewa Czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady gorzkiej łyżka wódki Metrowiec - Najlepszy Przepis - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wlewamy wodę
Słodka Stronawkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub to tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ganache: 200 g gorzkiej czekolady 110 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę zagotowujemy. Odstawiamy z palnika i wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym dokładnie mieszamy. Polewamy ciasto. The post Czekoladowe Ciasto Cukiniowe appeared first on Made
Made By Mom And Sonmąki 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju 1 jajko Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru + 250 g truskawek, gorzka czekolada Truskawki myjemy i układamy na ściereczce, żeby wyschły. Odkładamy 12 najładniejszych sztuk do dekoracji. Suche
Ciastkozercygotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy około 1/2 szklanki wody, w której gotował się makaron. Przekładamy makaron z powrotem do garnka i dodajemy kremówkę oraz 4 łyżki wody z makaronu. Mieszamy, aż śmietanka zacznie bulgotać Zdejmujemy garnek z ognia i dorzucamy łososia podzielonego na kawałki oraz rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym ( jeśli
Moje Kuchenne RewelacjeSave Print sernik na zimno z bananami Czas przygotowania: 2 godziny Czas gotowania: Całkowity czas: 2 godziny Składniki 5 bananów 600g serka homgeniozowanego 250ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki żelatyny 200g masy kajmakowej 2 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów Przygotowanie Zagotowujemy ⅓ szklanki wody i rozpuszczamy w niej 2 łyżki żelatyny. 3 banany
zjem to blog kulinarnykawałki fileta z łososia kubek białych winogron 2 jabłka 2 łyżki cukru kubek półwytrawnego białego wina oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól 2 łyżki masła kubek śmietany kremówki pieprz 4 łyżeczki miodu 1 kulka mozzarelli kubek tartego parmigiano reggiano oregano 1 op makaronu cavatappi Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron łososia oprószamy pieprzem, liskami tymianku, odstawiamy mozzarellę kroimy
Luźna KuchniaCiasto Orzechowe: 2 jajka 50 g zmielonych orzechów włoskich łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa Czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki kremówki 30% ok. 50 g orzechów włoskich (do posypania wierzchu) "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową - Sposób przygotowania: Warstwa Makowa: Mak sparzamy, a następnie mielimy. Żółtka
Słodka Stronaspód 50 g serka typu philadelphia 1 łyżeczka żelatyny na 2 łyżeczki wody 1 łyżeczka cukru pudru Mus kawowy: 125 g serka typu philadelphia 20 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki kakao 3 łyżki kawy świeżo zaparzonej (najlepiej świeżo mielonej) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny na 2 łyżki wody Nadzienie: 4 łyżeczki kajmaku- masy krówkowej
KreatywnePinykrem na kanapki, który ma w składzie cukier i inne dodatki i znalazłam - masło daktylowe ! Przepis wyszukany tutaj . Składniki: 100 g suszonych daktyli 100 g masła 100 ml śmietany kremówki W garnuszku rozpuszczamy masło ze śmietaną. W tym czasie siekamy daktyle. Do rozpuszczonego masła dodajemy posiekane daktyle i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Miksujemy na gładką masę, przelewamy
NA MOIM TALERZUtego, że masy do przełożenia warstw tortu było na tyle dużo, że szkoda było jej nie wykorzystać. Jednak polecam przygotować tylko jedną masę, błękitną. Składniki: 400 ml śmietany kremówki 36% 300 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki błękitnego barwnika spożywczego w żelu Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno
Trzeci talerzdopiekamy jeszcze 5 minut, do lekkiego przyrumienienia. Po lekkim przestudzeniu można je delikatnie polukrować, u mnie tradycyjnie lukier marcepanowy: kilka łyżeczek pudru trzcinowego, kilka kropli aromatu migdałowego i słodka kremówka, dokładnie rozmieszać, polukrować i gotowe. Smacznego
Smaczne ZdroweCranacha to tradycyjny szkocki deser z malinami. W mojej wariacji maliny zstąpiłam truskawkami, które równie dobrze się komponują. Składniki (na 2 desery) 300g truskawek 300ml śmietany kremówki (36%) 2 łyżki miodu wielokwiatowego 4 łyżki whisky Granola lub 50g płatków owsianych i 25g brązowego cukru Listki melisy Sposób przygotowania Truskawki myjemy i przecinamy w zależności od wielkości na dwie lub cztery
Pyry na GazTosia z bloga Smakowity Chleb. Musiałam dodać więcej mąki i w składnikach podałam moje proporcje. szpinak : 200 g szpinaku mrożonego lub świeżego 4 – 5 łyżek śmietany u mnie kremówki ząbek czosnku
Polska Zupa