drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło. Smażymy szalotki do zeszklenia, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Posypujemy mąką i wlewamy wyciśnięty sok z połowy cytryny, jednocześnie ciągle mieszając. Wlewamy śmietanę kremówkę. Dodajemy posiekany szczypiorek, szczyptę chili i szafran. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy aż do zagotowania. Sos łączymy z gnocchi. Łosoś: Łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na silnie rozgrzanym oleju
Poezja smakupóźniej...moje ulubione ciasto z owocami. ... ten mały paluszek wskazuje dzieło swoich rączek ;) ... Składniki: 1 kostka margaryny (250 g) w temperaturze pokojowej 5 całych jajek 3/4 szklanki śmietany kremówki (30%) 3/4 szklanki cukru kryształ 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) szczypta soli 2 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mieszanki owocowej (mrożona)+ mąka
Słodkie okruszkiskładniki: 400 g owoców kiwi 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanych świeżych listków melisy 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Dodajemy sok z cytryny oraz melisę i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z serkiem. Do pucharków nakładamy warstwami: mus z kiwi
Domowy Smak Jedzeniasię karmelizować. Trwa to ok 15 min. Należy pilnować aby nie przypalić karmelu, ale musi on mieć piękny bursztynowy kolor. Następnie od razu dodajemy pokrojone masło i śmietanę kremówkę (w temp pokojowej) i dokładnie mieszamy. Gdyby zrobiły nam się grudy karmelu można ponownie podgrzać to rozpuszczając je. Ciastka w całości umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy je dodając na koniec
Malinowe Pocałunkiświeżo zaparzonej kawy wrzucić goździki, kardamon, cynamon oraz sok z pomarańczy, odczekać 3 minuty,po czym wyłowić goździki ze szklanki. 3. Kawę wlać do szklanki z amaretto. Krem: 1. Kremówkę lekko ubić z cukrem pudrem, dodać 2 krople amaretto 2. Udekorować kawę kremem, na wierz posypać skórkę z pomarańczy Smacznego
KreatywnePinyolej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać. Przygotowaną masę przelać do form na muffinki. Piec około 20-25 minut w 180C (do suchości patyczka). Upieczone muffinki ostudzić. Zimną śmietanę kremówkę ubić na lekko sztywną masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru
Ugotowaćduże jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru wierzch 4-5 jabłek 7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 duże jajka 200 g śmietany kremówki (1 małe opakowanie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej cynamon Na samym początku przygotować spód do ciasta, tzn. na czysty blat wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić
Ugotowaćrozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego Apetina 100 g śmietany kremówki mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz świeży koperek Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać garnek wraz z niewielką ilością
Ugotowaćmakaronu, bo to zajmuje najwięcej czasu :). Do dzieła! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu tagliatelle (ja użyłam wersji z dzikim czosnkiem z Lidla) 2 pojedyncze filety z kurczaka 250 ml śmietany kremówki 30% 125 g sera ricotta 2 żółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu
zabawa smakiemżółtko skórka starta z połowy pomarańczy 3 gorzkie czekolady 6 połówek brzoskwiń w syropie 280g kremówki 2 jajka 2 żółtka 1 płaska łyżka cukru pudru Przygotowanie: Mąkę przesiać dodać masło i posiekać widelcem. Dodać pozostałe składniki
Amatorka kuchennaszklanki mleka 1 łyżka cukru 45 ml oleju szczypta soli 1 jajko 400 g mąki pszennej Nadzienie orzechowe: 200 g mielonych orzechów włoskich 75 g cukru 75 ml śmietany kremówki 35 ml rumu szczypta cynamonu Do miski wsypać drożdże i cukier. Rozcierać łyżeczką do czasu, aż drożdże zrobią się płynne. Wlać ciepłe mleko i wymieszać. Dodać olej, sól, jajko
Domowa cukiernia Ewyśmietany 36% garść płatków migdałowych kilka pokruszonych pistacji 2 suszone truskawki syrop migdałowy-pół łyżeczki Przygotowanie: Syrop migdałowy wlać na dno kieliszka. Następnie dodać lekko przestudzoną kawę. Krem: Kremówkę lekko ubij z cukrem pudrem, dodaj płatki migdałowe, pokruszone suszone truskawki. Udekoruj kawę kremem, na wierz posyp płatkami migdałowymi i pokruszonymi pistacjami. Smacznego
KreatywnePinySkładniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji: starta czekolada pokruszone pierniczki Przygotowanie: Do garnuszka wlać mleko i śmietanę, podgrzewać na małym ogniu. Po chwili dodać czekoladę oraz przyprawy. Cały czas mieszając poczekać aż czekolada się rozpuści a następnie zgęstnieje. Czekolada musi
KreatywnePinySkładniki: pół tabliczki czekolady 100 ml mleka 2 łyżki śmietany kremówki gałka lodów waniliowych 5 listków świeżej bazylii szczypta kurkumy szczypta tandoori szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w mleku, dodać śmietanę. A następnie połowę ilości każdej z przypraw, połowę zostawiając. Trzymamy na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy czekolada jest na tyle gęsta, przelewamy ją do filiżanki bądź kamionki. Formujemy
KreatywnePinymięciutka, delikatna i jest idealnym daniem samym w sobie, przystawką, bądź dodatkiem do mięs, szczególnie kaczek :) Polecam. Składniki: ( na 3-4 porcje) 0,5 kg buraków 100 ml śmietany kremówki 5 jajek sok z połowy cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku szczypta cukru Do dekoracji: cytryna świeży rozmaryn Przygotowanie: Buraki ugotuj na miękko, następnie po ostudzeniu zmiksuj blenderem
KreatywnePiny