ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:318/1378)

Kawa i wuzetka są obowiązkowe. Dla każdego. ;) 196

połamać na kawałki, przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać czekoladę. Odstawić na 1 minutę. Rozmieszać energicznie, aż masa będzie jednolita. Polewę rozprowadzić równomiernie na cieście. Odstawić do zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Udekorować porcje ciasta. Smacznego! A to dla tych, którzy nie wiedzą, że kawa i wuzetka, to zestaw obowiązkowy

Pełny talerz
Truskawki à la Romanoff 200

Pokroić na połówki lub ćwiartki, przełożyć do miski. Likier lub sok wymieszać z cukrem pudrem. Miksturą zalać truskawki, wymieszać. Naczynie przykryć, wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier z wanilią, wymieszać z creme freiche. Owoce rozłożyć do pucharków, polać pozostałym w misce sosem, przykryć chmurką ze śmietany. Można ozdobić dodatkowymi truskawkami lub melisą

Pełny talerz
Sernik na zimno z truskawkami 459

serowa 500 g twarogu sernikowego (zmielonego trzykrotnie) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) cukier do smaku (u mnie chyba 1 łyżka) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g śmietany kremówki 36% (mocno schłodzonej) 6 łyżeczek żelatyny + 3 łyżki zimnej przegotowanej wody ok. 1 kg truskawek Ser wymieszać z mlekiem i ekstraktem waniliowym, żeby nie było grudek. Odstawić na bok. Truskawki

Pełny talerz
Jogurtowiec kokosowo-jagodowy 173

sekundy. Oczywiście został ulubionym pilotem widzów :) Dzisiaj jestem już na ziemi, ale proponuję Wam ciasto, które przenosi pod niebiosa ;) Nie jest to taki całkiem leciutki jogurtowiec, bo z kremówką, ale coś za coś. Połączenie jagód i kokosa sprawdziło się doskonale, ale najlepiej jak sami się o tym przekonacie. Składniki: Spód 200 g kruchych ciastek kokosowych 2 łyżki wiórków kokosowych

Pełny talerz
Eskalopki cielęce w sosie z kaparami i bazylią 136

140g lub 8 plastrów po 70g szczypta pieprzu ziołowego szczypta soli 2 łyżki oleju Kujawski z cytryną i bazylią Sos ½ szklanki białego wina o owocowym aromacie ½ szklanki śmietanki kremówki 2 łyżki osączonych kaparów 4 gałązki bazylii Mięso opłukać, osuszyć. Każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć niewielka ilością ziołowego pieprzu. Na dużej patelni rozgrzać olej z bazylią i cytryną. Usmażyć kawałki mięsa

Pełny talerz
Pyszne ciasto wiśniowo - śmietankowe 446

łyżek masła 16 g cukru waniliowego Masa wiśniowa: 1/2 kg mrożonych wiśni drylowanych; 1 l soku wiśniowego; 3 budynie wiśniowe; 2 galaretki wiśniowe; Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru  Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania. WYKONANIE: Masło roztapiamy. Herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy, dodajemy masło i cukier - miksujemy. Okruszki wciskamy w dno blaszki

W kuchennym oknie Ewy
Prosta pascha wielkanocna z karmelem 378

cukru 1/4 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii  750g mielonego sera 0,5 szklanki rodzynek 1/4 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej 125g masła 20-25ml rumu 50ml śmietanki kremówki 30% tł Karmel: patrz przepis:  http://www.cooktobi.pl/2015/02/goraca-biaa-czekolada-z-bananem-i.html Płatki migdałów Orzechy włoskie Przygotowanie: 1/ Rodzynki wraz ze skórką zalewamy wrzątkiem, jajka wyparzamy wrzątkiem. 2/ Oddzielamy żółtka od białek

Kuchnia PROzdrowotna
Łosoś i gnocchi w sosie szafranowym 167

drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło. Smażymy szalotki do zeszklenia, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Posypujemy mąką i wlewamy wyciśnięty sok z połowy cytryny, jednocześnie ciągle mieszając. Wlewamy śmietanę kremówkę. Dodajemy posiekany szczypiorek, szczyptę chili i szafran. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy aż do zagotowania. Sos łączymy z gnocchi. Łosoś: Łososia przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na silnie rozgrzanym oleju

Poezja smaku
Bardzo śmietankowe puszyste ciasto owocowe z kawałkami czekolady 156

później...moje ulubione ciasto z owocami. ... ten mały paluszek wskazuje dzieło swoich rączek ;) ... Składniki: 1 kostka margaryny (250 g) w temperaturze pokojowej 5 całych jajek 3/4 szklanki śmietany kremówki (30%) 3/4 szklanki cukru kryształ 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) szczypta soli 2 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mieszanki owocowej (mrożona)+ mąka

Słodkie okruszki
deser z kiwi i mascarpone 186

składniki: 400 g owoców kiwi 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanych świeżych listków melisy 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Dodajemy sok z cytryny oraz melisę i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z serkiem. Do pucharków nakładamy warstwami: mus z kiwi

Domowy Smak Jedzenia
Banoffe pie 288

się karmelizować. Trwa to ok 15 min. Należy pilnować aby nie przypalić karmelu, ale musi on mieć piękny bursztynowy kolor.  Następnie od razu dodajemy pokrojone masło i śmietanę kremówkę (w temp pokojowej) i dokładnie mieszamy. Gdyby zrobiły nam się grudy karmelu można ponownie podgrzać to rozpuszczając je. Ciastka w całości umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy je dodając na koniec

Malinowe Pocałunki
Kawa: pomarańcza w amaretto 148

świeżo zaparzonej kawy wrzucić goździki, kardamon, cynamon oraz sok z pomarańczy, odczekać 3 minuty,po czym wyłowić goździki ze szklanki. 3. Kawę wlać do szklanki z amaretto. Krem: 1. Kremówkę lekko ubić z cukrem pudrem, dodać 2 krople amaretto 2. Udekorować kawę kremem, na wierz posypać skórkę z pomarańczy Smacznego

KreatywnePiny
Muffinki i krem z nutelli 150

olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać. Przygotowaną masę przelać do form na muffinki. Piec około 20-25 minut w 180C (do suchości patyczka). Upieczone muffinki ostudzić. Zimną śmietanę kremówkę ubić na lekko sztywną masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru

Ugotować
Tarta z jabłkami i sosem śmietanowym 155

duże jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru wierzch 4-5 jabłek 7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 duże jajka 200 g śmietany kremówki (1 małe opakowanie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej cynamon Na samym początku przygotować spód do ciasta, tzn. na czysty blat wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić

Ugotować
Schab w sosie koperkowym 151

rozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego Apetina 100 g śmietany kremówki mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz świeży koperek Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać garnek wraz z niewielką ilością

Ugotować