ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:325/1378)

pomarańczowa kawa z bitą śmietaną 187

bombę kaloryczną Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie niezdrowe rarytasy. Uwierzcie mi SKŁADNIKI 2 łyżeczki kawy mielonej (opcjonalnie można zastąpić rozpuszczalną) 1/2 pomarańczy 100 ml śmietany kremówki 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE Wycisnąć sok z połowy pomarańczy. Przecedzić go przez sitko i pozbyć się frakcji stałej. Kawę zaparzyć w filiżance wody, ja użyłam

zabawa smakiem
Tagliatelle z gorgonzolą, orzechami i suszonymi pomidorami 194

Szybki, smaczny makaron dla miłośników włoskich klimatów :) SKŁADNIKI 300 g makaronu tagliatelle 100 ml śmietanki kremówki 300 g sera gorgonzola 50g orzechów włoskich 100g suszonych pomidorów sól pieprz gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Fiona 201

duże opakowanie biszkoptów okrągłych. Masa budyniowa:  900  ml malinowego soku Kubuś lub innego w takim kolorze  3 budynie malinowe z cukrem Masa śmietanowa:  500 ml kremówki (30 lub 36%)  1 łyżka cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo:  2 opakowania malinowych Delicji 1 galaretka malinowa na wierzch ciasta WYKONANIE Blaszkę

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z truskawkami 151

masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania Dno tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i dać tortownicę do lodówki. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukry

pink envelope
Sernik na zimno z jagodami 138

zimno.  Składniki 1 paczka biszkoptów 500 g twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1 kisiel o smaku owoców leśnych 1 łyżka żelatyny 100 gram jagód 300 ml śmietany kremówki 30% Sposób przygotowania Biszkoptami wyłożyć spód tortownicy. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukier i jeszcze przez chwile mieszać. Zalać wrzątkiem kisiel i dodać dodatkowo łyżkę żelatyny, odstawić

pink envelope
Malinowy sernik i owoce leśne 152

Składniki na spód  200 g herbatników 100 g masła  na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych (do dekoracji) wiórki kokosowe Sposób przygotowania Herbatniki pokruszyć drobno, dodać do nich roztopione masło. Dno tortownicy (moja

pink envelope
Czekoladowe tulipany z nutką chilli 124

Kobiet wszystkie Panie zapraszam na pyszny deser czekoladowy. Deser wspaniale się prezentuje i tak samo smakuje.  SKŁADNIKI: 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 tabliczka białej czekolady, 200 ml śmietany kremówki, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka chilli mielonego, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: W okrągłych foremkach lub filiżankach zamrażam wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) dzielę na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jedzenie na pocieszenie 150

tarta. TARTA Z BANANAMI I NUTELLĄ ŚLIWKOWĄ   1 opakowanie kruchego ciasta (wiem, wiem, idę na łatwiznę, ale o to chodzi w "comfort food") 2 banany 5 łyżek śmietany kremówki 1 jajko 5 czubatych łyżek powideł śliwkowych z ciemną czekoladą szczypta sody Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Teflonową tortownicę wykładamy ciastem (można wcześniej natłuścić, ja zapomniałam i też wyszło

les mirabelles
Ciasto 3 bit 543

szklanki mleka,  1/2 szklanki cukru  z wanilią,   60 g masła, 2 łyżki mąki, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 200 ml  śmietany kremówki, 30 g gorzkiej czekolady startej na tarce. Przygotowanie :  Do foremki wykładamy warstwę herbatników na nią rozsmarowujemy równomiernie dulce de leche i  przykrywamy kolejną warstwą herbatników

cookpl
Deser kawowy z granatem i bananami 115

Ekspresowy deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i wielbiciela owoców granatu :) Ładnie się prezentuje, a poszczególne warstwy tworzą pyszną całość. Polecam! :) Składniki: 1 owoc granatu 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 banan 1 łyżeczka soku z cytryny Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo

Domowa cukiernia Ewy
Deser cytrynowy z truskawkami 141

łyżeczką prosto ze słoika :D Czasem jednak warto zrobić coś pysznego, innego. Bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Przyjemnie kwaśny, pyszny! Polecam :) Składniki na 2 porcje: 200 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki lemon curd 150 g świeżych truskawek 3-4 beziki Śmietanę ubić na sztywno, dodać lemon curd, wymieszać. W pucharkach układać krem na przemian z bezami i truskawkami

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z ricottą i mascarpone 138

rodzynek 4 duże jajka skórka otarta z połowy cytryny Składniki na ciasto: 200 g mąki, 140 g zimnego masła 70 g cukru pudru 2 żółtka Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 granat Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na  1 godzinę. Po tym czasie wyjąć. Ciasto rozwałkować i przełożyć

Gosia gotuje
8. Malinowe bezy 127

zmieniły koloru na żółto-brązowy – powinny być białe. Przez pierwsze 30 minut drzwiczki piekarnika powinny być lekko uchylone na ok. 3 cm ., tak aby wilgoć z nich „uciekła”. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na połowę bezowych ciastek nakładamy kleks śmietany i obkładamy w koło owocami, przykrywamy drugą połówką ciastka. Wierzch również możemy udekorować owocem. Ciastka należy przygotować

Jadło i czytadło
17. Galantynki z musem z szynki 191

Górna warstwa: 1 gotowana marchewka ½ puszki groszku ½ puszki kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo 2 szklanki gotowego wywaru z żelatyną Dolna warstwa: 35 dag szynki gotowanej   1 szklanka kremówki   1 szalotka 1 łyżka żelatyny, sól , pieprz Marchewkę i jajka pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i groszek, delikatnie wymieszać aby nie rozgnieść.  Warzywa wrzucić do przestudzonego wywaru

Jadło i czytadło
31. Bajaderka KASI 135

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 szklanka mleka 2  szklanki bakalii 5 łyżek kakao 400 g marmolady polewa: 1 gorzka czekolada, 1/2 szklanki kremówki Wszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie wyrobić a następnie podzielić na dwie części 3/5 i 2/5. Ciastem  wylepić foremki do pieczenia i upiec ok 25 minut na złoty kolor

Jadło i czytadło