ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:329/1378)

Różowa Tarta 161

OREO 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady  1/4 kostki masła 150 g pianek marshmallows  kubek pełnego mleka (3,2%) 0,5 kubka likieru liczi  2 op śmietany kremówki kilka malin Przygotowanie: Wszystkie składniki na spód,czyli ciasteczka, czekoladę oraz masło wkładamy do blendera i miksujemy na mokry piasek  Przygotowujemy formę na tartę - smarujemy masłem. Wysypujemy do niej

Luźna Kuchnia
Pierniczki w czekoladzie 159

sody oczyszczonej 1/2 torebki przyprawy piernikowej 1 łyżka  margaryny Palma w złotym opakowaniu 1 średnie jajko 1/2 kubka lekko ciepłego mleka 1 tabliczka czekolad 70% kakao małe opakowanie kremówki Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy gorący miód i mieszamy. Dosypujemy kolejno cukier, sodę, przyprawy, a gdy masa lekko przestygnie - masło i jajko Dolewając stopniowo (po 1 łyżce) mleka zagniatamy

Luźna Kuchnia
Torcik limonkowy ze słodką nutką 214

Krem: 0,5 szkl soku z cytryny 1 kubek śmietany kremówki 200- 250 g serka mascarpone 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta

Luźna Kuchnia
Mus podwójnie czekoLAdOVY z galaretką truskawkową 142

Składniki: na 4 porcje 4 jajka 1 op śmietany kremówki (200ml) 1 laska wanilii 0,5 kubka cukru 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 5 łyżek kakao 1 kubek truskawek 4 łyżeczki żelatyny 0,5 kubka wody Przygotowanie: czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej truskawki myjemy, kroimy w kosteczki, wrzucamy do rondelka, zasypujemy cukrem, 2 łyżeczki żelatyny namaczamy

Luźna Kuchnia
Krem śmietankowy 275

zjedzie z babeczek przy dekoracji :) Świetnie nada się nie tylko do wyciskania różyczek i ozdób, ale także do przełożenia tortów, ptysiów czy słodkich rolad. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Śmietanę wkładamy do zamrażarki na 10 minut przed ubijaniem. Żelatynę zalewamy w miseczce wodą i zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę

Ciastkozercy
Ciasteczka z jabłkami 193

ciasteczka zagoszczą u Was na zawsze. CIASTECZKA Z JABŁKAMI SKŁADNIKI: 2 kostki tłuszczu(ja używam 1 kostkę "kasi" i 1 kostkę masła) 1 kg mąki 2 kwaśne śmietany najlepiej kremówki, ale może być też 18 % 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli WYKONANIE: Tłuszcz, mąkę, proszek posiekać, dodać śmietanę, wyrobić ciasto.  Ciasto odstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny

Kuchnia Beaty
Krem ze szparagów 132

przypominam sobie jego smak jesienią i zimą w formie kremu- polecam. Składniki na 2 porcje: pęczek białych szparagów (ew. ze słoiczka), lub zamrożone 1 szkl. bulionu 1 szkl. kremówki łyżka masła 2 żółtka mała cebula sok z cytryny gałka muszkatołowa sól, pieprz WYKONANIE: Szparagom odetnij zdrewniałe końce, pędy obierz. Obrane wkładaj do zimnej wody z sokiem z cytryny

Kuchnia Beaty
Brzdąc- ciasto śmietanowe. 14126

zapewne będzie jeszcze pyszniej. Przepis znalazłam w internecie, ale musiałam go zmodyfikować.  SKŁADNIKI:   U piec biszkopt przekroić jak ostygnie.     Masa śmietanowa: 1 litr śmietany kremówki 30 %  6 płaskich łyżek cukru 2-3 łyżki kakao 2 cukry waniliowe 3 płaskie łyżki żelatyny  Jeśli chcecie dwukrotnie nałożyć krem  trzeba wziąć 1 i 1/2 porcji

Kuchnia Beaty
Paszteciki z kapustą i grzybami. 146

mąki (ja używam z młyna może być tortowa), 25 dag. tłuszczu (1/2 masła+1/2 margaryny), 1 jajko całe, 2 żółtka, 2 łyżeczki cukru, 7 łyżek kwaśnej kremówki(ja użyłam śmietany 18%), 7 dag. drożdży, FARSZ: około 1/2 kg. kapusty kiszonej ( ja zużyłam cały słoik z moich zapasów), 20-30 dag. suszonych grzybów leśnych, namoczonych dzień wcześniej, 1 mała cebula

Kuchnia Beaty
Tort Chanel 2.55 208

śmietankowego ( przepis z mojewypieki.com ), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba? Składniki na krem kawowy ( wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone): 250g mascarpone, 250g kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki kawy instant rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody. Wszystkie składniki wkładamy do misy miksera i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. W razie potrzeby można

Pudełko rozmaitości
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 740

nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.   Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g białej czekolady (u mnie z Lidla) 500 ml śmietany kremówki 36% Białą czekoladę kruszymy. Śmietanę podgrzać w małym garnuszku, do wrzenia, zdjąć z ognia. Dodać białą czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady. Wystudzić

kulinarnyswiatdomi
Cannoli - włoskie rurki z kremem serowo śmietanowym 233

Cannoli to nic innego jak włoska wersja rurek z kremem. Kruche korpusy z ciasta smażonego jak nasze faworki wypełnia się masą z ricotty albo ricotty i ubitej kremówki. Do kremu można dodać startą czekoladę, ale ja wolę wersję bez - kwestia gustu. Żeby usmażyć takie rurki w domu potrzebne są foremki, wokół których owiniemy ciasto. Ja swoje metalowe kupiłam kiedyś

Smaczna Pyza
Tort Zygzak mcqueen 134

się wrzucić przepis :) Składniki:       biszkopt z 8 jaj       biszkopt z 4 jaj       1l śmietany kremówki 30%       2 żelatyno - fixy       1 łyżka kakao       2 łyżki cukru pudru

Amatorka kuchenna
Tarta czekoladowa 178

100g cukru pudru      0,5 łyżeczki proszku do pieczenia     jajko     2 tabliczki gorzkiej czekolady     200ml śmietanki kremówki 30%     2 jajka     2 łyżki zmielonych migdałów   Przygotowanie:     Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać.. Dodać masło i posiekać nożem

Amatorka kuchenna