ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:328/1378)

Lody porzeczkowe 224

całą gamę podobnych zostawiam na czas mniej bogaty owocowo. Lody porzeczkowe są pyszne!!! Składniki400 g czerwonych porzeczek  (ok 300 ml po przetarciu)300 ml śmietany kremówki ( miałam 30%)200 ml mleka1 cukier waniliowy3 łyżki ksylitolu lub cukru (tyle ile lubimy)Przygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąPorzeczki opłukać

Stare Gary
Lody z malinami i mango 209

wcale dodawać cukru, jak dla  mnie lody sa wystarczająco słodkie. Ale jeżeli lubicie słodkości, po prostu dodajcie cukier. Składniki200 g malin  1 mango330 ml śmietany kremówki ( miałam 30%)200 ml mlekaPrzygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąMaliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Obrać mango, miąższ zmiksować blenderem

Stare Gary
Placek z pomidorami 236

pyszne pomidory wkrótce się skończą .Przepis znalazłam tutaj  składnikina ciasto250g mąki113 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę1 łyżeczka soli morskiej1 jajko1/4 szklanki (60 ml) zimnej wody+ śmietana kremówka, do posmarowania ciastaDo wypełnienia60 g świeżo startego parmezanu60 g  serka śmietankowego, (wymieszałam zwykły z kozim)60 g  majonezu1 średnia cebula, pokrojona w kostkę1 łyżeczka świeżych liści tymianku

Stare Gary
Gęsta zupa z kukurydzą czyli chowder kukurydziany 223

Lubię zupy. I lubię kukurydzę. Ta zupa jest pyszna. Całkiem ostra dzięki dodaniu ostrej papryczki jalapenho i czosnku i pieprzu cayenne. Jeżeli nie lubicie ostrego radzę

Stare Gary
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem 285

niewielki wkład pracy jest baaardzo smaczna :)Polecam!* ziemniaki- 1/2kg* szpinak- 1/2 kg* cebula- 1 szt* czosnek- 2 ząbki* ser feta (u mnie kozia)- 200g* jajka- 3 szt* kremówka- 250ml* ser (u mnie kozi)- kilka plastrów* przyprawy: sól, pieprz, tymianek, szczypiorekWcześniej, w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki (mają być półmiękkie).Pokroić cebulę i podsmażyć na oliwie, dodać czosnek pokrojony w plaseterki

Kraina Miodem Płynąca
Wystrzałowa galaretka z % 206

smak.Słodki i delikatnie cierpki, o ciekawym i zaskakującym smaku deser, deser na który warto się skusić!2 porcje:* galaretka wiśniowa- 1 szt.** szampan- 150 ml* woda- 250 ml* kremówka, kandyzowana wiśnia, czekolada- opcjonalnieGalaretkę wiśniową* rozpuścić w 250 ml gorącej wody.Gdy ostygnie dolać wino i delikatnie wymieszać (by nie stracić bąbelków).Rozlać do pucharków i zostawić do zastygnięcia.Podawać

Kraina Miodem Płynąca
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 361

piec ich w nocy.. w dniu można zajadać jeszcze ciepłe, bez wyrzutów sumienia :-)Gotowe ciasteczka można polukrowć lukrem przygotowanym z pudru trzcinowego, kilku kropli aromatu migdałowego i słodkiej kremówki, lub oprószyć tylko mielonym ksylitolem.Smacznego

Smaczne Zdrowe
Świąteczny piernik z marcepanem 251

przyprawy piernikowej1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki sody oczyszczonej250 ml (1 szklanka) mleka2 jajka300 g mąki pszennej Przełożenie:kilka łyżek dżemu pomarańczowego i powideł śliwkowych masa marcepanowaPolewa:ok 80 ml śmietanki kremówki 30% - 36%100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie:W szerokim, niskim garnku na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy. Lekko studzimy. Dodajemy miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową i cynamon

Mia Cucina Sofieta
Zupa krem z dyni z gorgonzolą i orzechami włoskimi 260

gorgonzola i posypać orzechami włoskimipokruszony ser bardzo łatwo rozpuści się w gorącej zupie.Istnieje też inna opcja podania kremu z gorgonzolą.W małym garnuszku podgrzać 2-3 łyżki śmietany kremówki,dodać pokruszony ser,mieszając do rozpuszenia,nastepnie dodać do zupy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 236

Jeden z tych serników,które mozna jeść bez końca.Cudownie aromatyczny,masa serowa bajeczna,ani za ciężka ani za zwięzła,rozpływająca się w ustach.Na serze ułożona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Masełko dyniowe 167

dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także smukłej sylwetce,bo jest niskokaloryczna.Właśnie teraz dynie są najsmaczniejsze,najsłodsze i przepięknie wybarwione.Nadają się na zupy,puree,nadzienia,ciasta,kremy,długo by wymieniać do czego nadają się dynie.W pełni sezonu dyniowego najlepiej jednorazowo upiec wiecej dynii w piekarniku,bo przez kilka dni świetnie przechowuje się w lodówce i zużywać porcjami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marchewkowe Cappuccino - Möhren-Cappuccino 208

zupę lekką ale niestety ma krótki żywot.Jeśli chcesz uzyskać spektakularny efekt wielkiej białej czapy,podniesie to niestety w znaczący sposób kaloryczność kremu,bo należałoby wymieszać mleko ze śmietanką kremówką.Smak zupy podniesie również pianka sporządzona z mleczka kokosowego.Można wykorzystać także gotowe mleczko smakowe ,jesli nie przerazi Cię skład podany na opakowaniu: midałowe lub orzechowe.Mleczko o aromacie orzechów laskowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis na trifle biszkoptowo-truskawkowy 338

Jest kilka angielskich deserów które lubię i chyba na pierwszym miejscu jest tradycyjny deser zwany „trifle” czyli kombinacja biszkoptu, galaretki, budyniu, bitej śmietany i

UgotujmyTo.pl
Ciasto 3 bit 569

W ostatni weekend zrobiłam proste do przygotowania i nieprzyzwoicie słodkie ciasto 3 bit. Jest tak słodkie, że można zwariować, ale nie można sobie odmówić kawałka ;)! Na

UgotujmyTo.pl
Sernik limonkowo-miętowy mojito 217

sernika + 250 g mascarpone)3 jajka200 g drobnego cukru3 limonki (otarta skórka i sok)1 łyżka mąki pszennej25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych30 ml rumu200 ml śmietanki kremówki 1. Ciastka rozdrobnić w blenderze lub wałkiem (zobacz np. tutaj) i wymieszać z roztopionym masłem a następnie wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 25 cm (w oryginalnym przepisie rozmiar tortownicy

UgotujmyTo.pl