ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:324/1378)

Ryba na cieście francuskim 345

smaku Pieprz – do smaku Papryka słodka – do smaku Pieczarki – 500g Ser żółty – 200g Ciasto francuskie – 275g Kwaśna smietana 18% – 330g Śmietana kremówka – 100ml Koperek – 2 pęczki Cebula – 1 duża cebula do pieczarek + 1 mała cebula do sosu Mąka pszenna – 1 czubata łyżeczka Woda – 100ml   Ryba na cieście francuskim

Kulinarne Przeboje
penne w sosie śmietanowym z kurczakiem i brokułami 402

powodzeniem można zastąpić wędliną lub zrobić to danie jako bezmięsne. SKŁADNIKI makaron penne 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 szt. brokułów 1 szt. cukinii 0,5 l śmietany kremówki 30% sól pieprz bazylia zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do wrzącej i osolonej wody wrzucić brokuły i gotować je ok. 4-6 min, aż będą al dente

zabawa smakiem
pomarańczowa kawa z bitą śmietaną 201

bombę kaloryczną Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie niezdrowe rarytasy. Uwierzcie mi SKŁADNIKI 2 łyżeczki kawy mielonej (opcjonalnie można zastąpić rozpuszczalną) 1/2 pomarańczy 100 ml śmietany kremówki 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE Wycisnąć sok z połowy pomarańczy. Przecedzić go przez sitko i pozbyć się frakcji stałej. Kawę zaparzyć w filiżance wody, ja użyłam

zabawa smakiem
Tagliatelle z gorgonzolą, orzechami i suszonymi pomidorami 208

Szybki, smaczny makaron dla miłośników włoskich klimatów :) SKŁADNIKI 300 g makaronu tagliatelle 100 ml śmietanki kremówki 300 g sera gorgonzola 50g orzechów włoskich 100g suszonych pomidorów sól pieprz gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Fiona 214

duże opakowanie biszkoptów okrągłych. Masa budyniowa:  900  ml malinowego soku Kubuś lub innego w takim kolorze  3 budynie malinowe z cukrem Masa śmietanowa:  500 ml kremówki (30 lub 36%)  1 łyżka cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo:  2 opakowania malinowych Delicji 1 galaretka malinowa na wierzch ciasta WYKONANIE Blaszkę

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z truskawkami 160

masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania Dno tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i dać tortownicę do lodówki. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukry

pink envelope
Sernik na zimno z jagodami 147

zimno.  Składniki 1 paczka biszkoptów 500 g twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1 kisiel o smaku owoców leśnych 1 łyżka żelatyny 100 gram jagód 300 ml śmietany kremówki 30% Sposób przygotowania Biszkoptami wyłożyć spód tortownicy. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukier i jeszcze przez chwile mieszać. Zalać wrzątkiem kisiel i dodać dodatkowo łyżkę żelatyny, odstawić

pink envelope
Malinowy sernik i owoce leśne 158

Składniki na spód  200 g herbatników 100 g masła  na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych (do dekoracji) wiórki kokosowe Sposób przygotowania Herbatniki pokruszyć drobno, dodać do nich roztopione masło. Dno tortownicy (moja

pink envelope
Czekoladowe tulipany z nutką chilli 138

Kobiet wszystkie Panie zapraszam na pyszny deser czekoladowy. Deser wspaniale się prezentuje i tak samo smakuje.  SKŁADNIKI: 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 tabliczka białej czekolady, 200 ml śmietany kremówki, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka chilli mielonego, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: W okrągłych foremkach lub filiżankach zamrażam wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) dzielę na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jedzenie na pocieszenie 159

tarta. TARTA Z BANANAMI I NUTELLĄ ŚLIWKOWĄ   1 opakowanie kruchego ciasta (wiem, wiem, idę na łatwiznę, ale o to chodzi w "comfort food") 2 banany 5 łyżek śmietany kremówki 1 jajko 5 czubatych łyżek powideł śliwkowych z ciemną czekoladą szczypta sody Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Teflonową tortownicę wykładamy ciastem (można wcześniej natłuścić, ja zapomniałam i też wyszło

les mirabelles
Ciasto 3 bit 552

szklanki mleka,  1/2 szklanki cukru  z wanilią,   60 g masła, 2 łyżki mąki, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 200 ml  śmietany kremówki, 30 g gorzkiej czekolady startej na tarce. Przygotowanie :  Do foremki wykładamy warstwę herbatników na nią rozsmarowujemy równomiernie dulce de leche i  przykrywamy kolejną warstwą herbatników

cookpl
Deser kawowy z granatem i bananami 148

Ekspresowy deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i wielbiciela owoców granatu :) Ładnie się prezentuje, a poszczególne warstwy tworzą pyszną całość. Polecam! :) Składniki: 1 owoc granatu 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 banan 1 łyżeczka soku z cytryny Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo

Domowa cukiernia Ewy
Deser cytrynowy z truskawkami 154

łyżeczką prosto ze słoika :D Czasem jednak warto zrobić coś pysznego, innego. Bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Przyjemnie kwaśny, pyszny! Polecam :) Składniki na 2 porcje: 200 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki lemon curd 150 g świeżych truskawek 3-4 beziki Śmietanę ubić na sztywno, dodać lemon curd, wymieszać. W pucharkach układać krem na przemian z bezami i truskawkami

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z ricottą i mascarpone 144

rodzynek 4 duże jajka skórka otarta z połowy cytryny Składniki na ciasto: 200 g mąki, 140 g zimnego masła 70 g cukru pudru 2 żółtka Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 granat Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na  1 godzinę. Po tym czasie wyjąć. Ciasto rozwałkować i przełożyć

Gosia gotuje
8. Malinowe bezy 136

zmieniły koloru na żółto-brązowy – powinny być białe. Przez pierwsze 30 minut drzwiczki piekarnika powinny być lekko uchylone na ok. 3 cm ., tak aby wilgoć z nich „uciekła”. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Na połowę bezowych ciastek nakładamy kleks śmietany i obkładamy w koło owocami, przykrywamy drugą połówką ciastka. Wierzch również możemy udekorować owocem. Ciastka należy przygotować

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania