gorąco z sosem własnym albo jako dodatek do kanapki. Pracy niewiele, bo większość sama się robi w piekarniku, a radości i smaku mnóstwo! Polecam! Składniki: 2 udźce z indyka (u mnie ok x 750 g z kością) 2 czerwone cebule 1 marchewka 5 łyżek oleju po łyżeczce : sól, pieprz, czosnek w proszku, tymianek suszony, 2-3 łyżeczki papryki słodkiej
coolinarnyosób ,które odchudzają się i korzystają z diety beztłuszczowej oraz dla tych co chcą zdrowo się odżywiać. 1 opakowanie macy z czosnkiem 40dag.mięsa mielonego z indyka 10dag .ostrego sera żółtego 5 łyżek keczupu 2 łyżki oleju cebula sol pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy w drobną kostkę i wraz z mielonym mięsem wkładamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimyślą o nich przygotowałam golonkę indyczą mniej kaloryczną od wieprzowej. Tradycyjnie do wieprzowej czy drobiowej piwo musi być. Golonkę podałam z piwem niemieckim pilsnerem. Składniki · 3 golonki z indyka · 1 łyżeczka rozmarynu
Kulinarne pyszności MolkiWiele osób dziś decyduje się na przygotowanie domowych mięs,wędlin, drobiu. Kurczak i indyk z wędzarni jest pyszny,dietetyczny i zdrowy. Moja chęć poznania innych smaków wędzonego drobiu nie została zaspokojona, zdecydowałam się przygotować wędzone udka i piersi z kaczki.Pomysł był świetny, mięso z kaczki smakuje wyśmienicie. W planach przygotowanie półgęsków z kaczki :) Składniki
Kulinarne pyszności Molkidrobiowa Wędlina ze sklepu mówię stanowcze nie. To nic trudno, sami możemy zrobić w domu pyszną zdrową dietetyczną kiełbasę szynkową z drobiu. Smak wygląd powala. Składniki · 1kg udźca z indyka · 50 dkg golonki · 1kg karkówki Przyprawy · 45g Peklosoli· 5 g Pieprzu czarnego· 2g mielonej
Kulinarne pyszności Molkipotraw przygotowuję z grilla, na parze z piekarnika. Od zaprzyjaźnionego sklepu Tradismak do przetestowania naturalne mieszanki przypraw, które się sprawdzają w 100% w mojej kuchni. Do przygotowania piersi z indyka z grilla wykorzystałam przyprawę red spice łagodną Tradismak. Skład mieszanki : sól,papryka czerwona słodka, błonnik spożywczy, czosnek,gałka muszkatałowa
Kulinarne pyszności Molkisiebie i swoich bliskich. Zmienimy nasze nawyki żywieniowe na bardziej zdrowe poczujemy się lepiej, zdrowiej pełni pozytywnej energii. Dziś w kuchni Molki czeka na Was grillowana pierś z indyka, komosa ryżowa, rukola, pomidorki koktajlowe i parmezan. Dodatkowych walorów smakowych nadał olej rzepakowy o aromacie dymnym, który fajnie
Kulinarne pyszności Molkipieprz. Zioła – szczypior i koperek – bardzo drobno siekamy, na mgiełkę. Wsypujemy do sosu i dokładnie mieszamy. Ten gęsty sos ranczerski/farmerski możecie wykorzystać do każdego białego mięsa – kurczaka, indyka czy ryby. Świetnie pasuje też do pieczonych ziemniaków, do żeberek i karkówki. Sosem zalewamy składniki sałatki, całość dokładnie mieszamy, przekładamy do salaterki i chłodzimy. Dobrze jest dać sałatce przynajmniej
Karo in the Kitchenprosty w wykonaniu. Pulpety podałam z kaszą kuskus lecz śmiało możecie podać je z makaron, ziemniakami czy kaszą, wybór jest tutaj Wasz:) Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka * sól, pieprz * suszony koperek * woda * wegeta * łyżka (lub dwie) mąki pszennej * łyżka (lub dwie) śmietany * kasza kuskus poziom trudności: bardzo łatwy czas przygotowania: 15 minut kaloryczność: średnia porcja: 12 pulpecików
Klasyka GotowaniaDyni mam jeszcze zapas z jesieni ale w sklepach jeszcze dostaniecie więc zachęcam do gotowania. Danie bardzo zdrowe i i pożywne, zaspokoi niejeden głód mały czy duży. Gulasz z indyka, dyni i pieczarek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZapraszam na danie z czerwonej kapusty, popularne na Alzacji, zwłaszcza porą świąteczną Bożonarodzeniową. Sprawdza się doskonale jako dodatek do da ń głównych, a dokładniej do pieczonego indyka. Moje własne urozmaicenie to dodanie żurawiny, miodu oraz aromatycznego cynamonu wraz z goździkami, Rozgrzewająco i smacznie. Składniki: 1 czerwona kapusta 2 jabłka 350 g gotowanych kasztanów 1 garść suszonej żurawiny
Wino Francja KuchniaSKŁADNIKI: 200 g makaronu ja dałam z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem 500 g mięsa mielonego np. z indyka 250 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np. Rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję
Gotowanie PatkiSkładniki 400 g filetów z indyka 5 jaj 2 cebule 5 łyżek dobrego oleju/oliwy 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 200 g sera Cheddar 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżki sosu sojowego papryka chili w płatkach, pieprz, sól masło klarowane do smażenia Przygotowanie Filety i cebulę pokrójcie w kostkę, ser zetrzyjcie na tarce. Wszystkie składniki wymieszajcie dokładnie
OliveandThymeokazało się, że sałatka jest rewelacyjna. Smakowała wszystkim :-). Polecam Wam bardzo, bo sałatka na pewno będzie królem imprezy :-). Miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego ( u mnie indyk) główka sałaty lodowej lub pekińskiej 3 pomidory 2 cebule około 300 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 3-4 łyżki majonezu mały jogurt naturalny 2 ząbki czosnku
kruche babeczki