śliwki karmelizowane - znakomity dodatek do mięs

śliwki karmelizowane - znakomity dodatek do mięs

śliwki karmelizowane - znakomity dodatek do mięs

Przepis na : obiad

Ten znakomity przepis znalazłam TU , śliwki karmelizowane z dodatkiem octu balsamicznego okazały się rewelacyjne, na imprezach robią furorę, wielokrotnie już sprawdziły się jako dodatek do różnego rodzaju mięs. Najczęściej przygotowuję je do pieczonego udźca z indyka i pulled pork. składniki: 200 g śliwek 2 łyżki cukru szczypta ostrej papryki 1 łyżka miodu 4 łyżki octu balsamicznego opcjonalnie 4 łyżki nalewki śliwkowej lub wiśniowej  wykonanie: Śliwki umyłam, usunęłam pestki i pokroiłam na kawałki. Owoce w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.