ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:319/1378)

deser z kiwi i mascarpone 182

składniki: 400 g owoców kiwi 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanych świeżych listków melisy 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Dodajemy sok z cytryny oraz melisę i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z serkiem. Do pucharków nakładamy warstwami: mus z kiwi

Domowy Smak Jedzenia
Banoffe pie 286

się karmelizować. Trwa to ok 15 min. Należy pilnować aby nie przypalić karmelu, ale musi on mieć piękny bursztynowy kolor.  Następnie od razu dodajemy pokrojone masło i śmietanę kremówkę (w temp pokojowej) i dokładnie mieszamy. Gdyby zrobiły nam się grudy karmelu można ponownie podgrzać to rozpuszczając je. Ciastka w całości umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy je dodając na koniec

Malinowe Pocałunki
Kawa: pomarańcza w amaretto 143

świeżo zaparzonej kawy wrzucić goździki, kardamon, cynamon oraz sok z pomarańczy, odczekać 3 minuty,po czym wyłowić goździki ze szklanki. 3. Kawę wlać do szklanki z amaretto. Krem: 1. Kremówkę lekko ubić z cukrem pudrem, dodać 2 krople amaretto 2. Udekorować kawę kremem, na wierz posypać skórkę z pomarańczy Smacznego

KreatywnePiny
Muffinki i krem z nutelli 145

olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać. Przygotowaną masę przelać do form na muffinki. Piec około 20-25 minut w 180C (do suchości patyczka). Upieczone muffinki ostudzić. Zimną śmietanę kremówkę ubić na lekko sztywną masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru

Ugotować
Tarta z jabłkami i sosem śmietanowym 151

duże jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru wierzch 4-5 jabłek 7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 duże jajka 200 g śmietany kremówki (1 małe opakowanie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki pszennej cynamon Na samym początku przygotować spód do ciasta, tzn. na czysty blat wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić

Ugotować
Schab w sosie koperkowym 146

rozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego Apetina 100 g śmietany kremówki mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz świeży koperek Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozgrzać garnek wraz z niewielką ilością

Ugotować
tagliatelle z kurczakiem ricottą i suszonymi pomidorami 319

makaronu, bo to zajmuje najwięcej czasu :). Do dzieła! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu tagliatelle (ja użyłam wersji z dzikim czosnkiem z Lidla) 2 pojedyncze filety z kurczaka 250 ml śmietany kremówki 30% 125 g sera ricotta 2 żółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu

zabawa smakiem
Tarta brzoskwiniowa z czekoladą 149

żółtko       skórka starta z połowy pomarańczy       3 gorzkie czekolady       6 połówek brzoskwiń w syropie       280g kremówki       2 jajka       2 żółtka       1 płaska łyżka cukru pudru Przygotowanie:     Mąkę przesiać dodać masło i posiekać widelcem. Dodać pozostałe składniki

Amatorka kuchenna
Orzechowe wiatraczki 135

szklanki mleka 1 łyżka cukru 45 ml oleju szczypta soli 1 jajko 400 g mąki pszennej Nadzienie orzechowe: 200 g mielonych orzechów włoskich 75 g cukru 75 ml śmietany kremówki 35 ml rumu szczypta cynamonu Do miski wsypać drożdże i cukier. Rozcierać łyżeczką do czasu, aż drożdże zrobią się płynne. Wlać ciepłe mleko i wymieszać. Dodać olej, sól, jajko

Domowa cukiernia Ewy
Kawa z puszystym kremem migdałowo-truskawkowym 113

śmietany 36% garść płatków migdałowych kilka pokruszonych pistacji 2 suszone truskawki syrop migdałowy-pół łyżeczki Przygotowanie: Syrop migdałowy wlać na dno kieliszka. Następnie dodać lekko przestudzoną kawę. Krem: Kremówkę lekko ubij z cukrem pudrem, dodaj płatki migdałowe, pokruszone suszone  truskawki. Udekoruj kawę kremem, na wierz posyp płatkami migdałowymi i pokruszonymi pistacjami. Smacznego

KreatywnePiny
Gorąca czekolada piernikowo-korzenna 123

Składniki: (na 2 porcje) 2 szklanki mleka 100 ml śmietany kremówki 30% tabliczka czekolady deserowej szczypta pieprzu szczypta imbiru szczypta cynamonu szczypta przyprawy piernikowej do dekoracji: starta czekolada pokruszone pierniczki Przygotowanie: Do garnuszka wlać mleko i śmietanę, podgrzewać na małym ogniu. Po chwili dodać czekoladę oraz przyprawy. Cały czas mieszając poczekać aż czekolada się rozpuści a następnie zgęstnieje. Czekolada musi

KreatywnePiny
Gorąca czekolada z lodami waniliowymi i bazylią 112

Składniki: pół tabliczki czekolady 100 ml mleka 2 łyżki śmietany kremówki gałka lodów waniliowych 5 listków świeżej bazylii szczypta kurkumy szczypta tandoori szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w mleku, dodać śmietanę. A następnie połowę ilości każdej z przypraw, połowę zostawiając. Trzymamy na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy czekolada jest na tyle gęsta, przelewamy ją do filiżanki bądź kamionki. Formujemy

KreatywnePiny
Pianka z buraczków 146

mięciutka, delikatna i jest idealnym daniem samym w sobie, przystawką, bądź dodatkiem do mięs, szczególnie kaczek :) Polecam. Składniki: ( na 3-4 porcje) 0,5 kg buraków 100 ml śmietany kremówki 5 jajek sok z połowy cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku szczypta cukru Do dekoracji: cytryna świeży rozmaryn Przygotowanie: Buraki ugotuj na miękko, następnie po ostudzeniu zmiksuj blenderem

KreatywnePiny
Pianka z marchewki 107

Składniki: ( na 3-4 porcje) 0,5 kg marchewki 100 ml śmietany kremówki 5 jajek sok z połowy cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku szczypta cukru Do dekoracji: plasterek ugotowanej marchewki gałązka świeżego rozmaryn Przygotowanie: Marchewki ugotuj na miękko, następnie po ostudzeniu zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę, jajka, cytrynę, sól, pieprz i odrobinę cukru i zmiksuj wszystko dokładnie przy

KreatywnePiny
Sernik z wiśniami bez pieczenia 156

miękkiego masła 500 g sera twarogowego- mielonego najlepiej podwójnie 60 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka soku ze świeżej cytryny 250 g śmietany kremówki 36% 5 łyżek kajmaku 1/4 tabliczki deserowej czekolady Dekoracja: pokruszone na puder suszone wiśnie syrop ze świeżymi lub mrożonymi wiśniami gałązka świeżej mięty- opcjonalnie Przygotowanie: 1. Herbatniki pokrusz. Następnie używając blendera zmielić

KreatywnePiny