ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:313/1378)

Musik Potrójnie czekoladowy 204

czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 op śmietanki kremówki (po 200g) 4 jajka 5 łyżek cukru Przygotowanie: herbatniki układamy na spodzie tortownicy, nasączamy mlekiem białą czekoladę łamiemy, wrzucamy do miseczki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dosypujemy dwie łyżeczki żelatyny podobnie postępujemy z czekoladą

Luźna Kuchnia
Słodkie środy - Słodkie marchewki z bitą śmietaną 151

każdy z łatwością mógł taką słodkością zaskoczyć domowników czy gości. Słodkie marchewki z bitą śmietaną SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki cukru 1 żółtko 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki żelatyny mięta do dekoracji opcjonalnie pomarańczowy barwnik   PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie tniemy na ok 2 cm paski i z każdej strony rolujemy do środka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 170

zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. sos do zapiekania: 250 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżeczki miodu dodatkowo do podanie: bita śmietana grubo posiekane orzechy włoskie wykonanie: Śmietanę mieszamy z miodem. Placki naleśnikowe smarujemy nadzieniem, zwijamy w rulon. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalewamy

Domowy Smak Jedzenia
Mini muffinki 89

tabliczka gorzkiej czekolady (rozdrobniona) 250 ml mleka 100 ml oleju kilka kropli olejku pomarańczowego skórka z 2 pomarańczy 1 jajko składniki na polewę: tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietanki kremówki skórka pomarańczowa kandyzowana Wszystkie suche składniki wymieszać, w oddzielnej misce lekko zmiksować mokre składniki. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać łyżką tak by nie zostały grube grudki. Piec

noteskulinarnyfiga
Zupa pieczarkowa z makaronem 142

pieczarek 1,5 l  bulionu mięsnego 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 1 łyżka masła klarowanego 1 mały por 200 g makaronu 250 ml śmietany kremówki 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i  pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa

O kuchni z uczuciem
Tarta Banoffee 119

mąki 1/2 kostki masła 1 jajko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 4 czubate łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 1 spory banan 2 banany przepisu 300 ml śmietanki kremówki 1 łyżka syropu kawowego  (Jamie użył gotowego, ale jeśli nie macie to polecam ten wg mojego przepisu:) 2 łyżeczki cukru waniliowego gorzka czekolada Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem

Kulinarne Inspiracje
Tarta cytrynowa / Lemon tart 100

wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 40 minut. 10 minut przed zakończeniem zdejmujemy papier i pieczemy do zarumienia się. Upieczone ciasto zostawiamy do ostygnięcia, potem wykładamy na ciasto krem cytrynowy. Robimy galaretkę pomarańczową. Wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy go do garnka. Dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu. Później dodajemy 3 łyżki żelatyny lub jeden listek, mieszamy

Projekty ze smakiem
Krem z groszku, z szynka dojrzewajaca czyli Zupowy Wtorek odc.62 185

mrożonego groszku 1 ziemniak, obrany i starty lub pokrojony na małe kawałki 1 l bulionu drobiowego (u mnie wywar warzywny) listki z kilku gałązek mięty 100 ml kremówki sól, pieprz kilka plasterków szynki dojrzewającej, u mnie Szwarcwaldzka W rondlu rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej cebulę ok 4 minut, by zmiękła, dodajemy ziemniaka i smażymy dalsze 3 minuty. Wrzucamy groszek, zalewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łosoś na szpinaku z płatkami migdałów 166

brykiecie (450g) Cytryna 5 ząbków Polskiego czosnku Świeżo zmielony pieprz Sól himalajska 200g ryżu jaśminowego imbir mielony pieprz cytrynowy (prymat) płatki migdałów Olej rzepakowy 2 lyżki masła śmietana kremówka 30% tł 4-5 łyżek cukier Przygotowanie: 1/ Filety z łososia nacieramy pieprzem cytrynowym a następnie olejem i odstawiamy na talerzyk 2/ Obrane ząbki czosnku siekamy drobno, rozgrzewamy masło w garnku

Kuchnia PROzdrowotna
Clafoutis z jabłkami 126

Zapraszam :) Składniki : 6 kopiastych    łyżek mąki ziemniaczanej 6 kopiastych   łyżek mąki tortowej 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka proszku 3 jajka 1 łyżka cynamonu  3 duże jabłka cukier puder  Forma do tarty o średnicy 28 cm  Wykonanie :  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Sos pietruszkowy z brązowym ryżem 140

Składniki: (na 2-4 porcje) pęczek świeżej pietruszki- drobno poszatkowanej plus odrobina w listkach do przystrojenia pęczek szczypiorku-poszatkowany pieprz cayenne- szczypta sól-szczypta 200-250 ml śmietany kremówki oliwa z oliwek- ja użyłam oliwy z liściem laurowym i czerwonym pieprzem 3 pomidory- pokrojony w kosteczkę 2 torebki brązowego ryżu - ja wybrałam naturalny brązowy ryż, ma on delikatny beżowy odcień

KreatywnePiny
Jajka w potrawce 132

szybki obiad, który  z pewnością zadowoli nie jedno podniebienie:) Polecam, bo na prawdę pyszny !!! Składniki: 6 jaj 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1 szklanka rosołu 250 ml śmietany kremówki 1 łyża masła natka pietruszki koperek 1 łyża mąki sól pieprz Wykonanie:  Jajka gotuję na twardo, obieram kroję na ćwiartki i układam na talerzach.Cebulę kroję w kostkę, podsmażam

Bea(u)ty kitchen
Ananasek 194

mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Piana: 1/2 litra kremówki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec

Ciasteczkowy Potwór
Rafaello 220

kulki. W końcu metodą prób i błędów udało mi się jakoś wykonać to moje, domowe rafaello. Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka mleka w proszku 1 śmietana kremówka(330 ml) 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 1 opakowania suchych wafli 1 opakowanie wiórek kokosowych 200 g Wykonanie: Śmietanę podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam, zestawiam, wrzucam do tego

Ciasteczkowy Potwór
Tort urodzinowy 131

masy budyniowej. Połowę masy wykładam na jeden blat biszkoptowy, przykrywam drugim i wykładam resztę masy na wierzch i boki ciasta. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w szklance gorącej wody i tężejącą dodaję do masy śmietankowej. Nakładam do rękawa cukierniczego i wyciska na wierzch

Ciasteczkowy Potwór